събота, 17 март 2012 г.

Строителната площадка България: Супер проектът Дунав мост 2

Не знам дали знаете, но в момента Дунав мост 2 е един от най-големите проекти в Европейския съюз. Самият мост е изцяло българска собственост, а Румъния притежава само сухопътната инфраструктура на собствена територия. Убедете се сами за какво колосално строителство става въпрос и помнете, че това беше един от проектите провалени от Тройната коалиция.

четвъртък, 15 март 2012 г.

Как през 1946 година комунистическите изроди помакедончват Пиринския край: „Тук има само македонци, а ако ти си българин, върви си, ей ти го Бараково!"

Доц. д-р Стоян Германов

as

Още на 15 септември 1944 г. Светозар Вукманович-Темпо и придружаващите го лица от ЮКП и МКП, Михаил Апостолски и Боне Андреев се срещат с областното партийно ръководство на БРП (к) в Горна Джумая (дн. Благоевград - б.а.). Темпо настоятелно убеждава областните ръководители, че било по-изгодно за пиринското население да се отдели от победена България и да отиде към победителката Югославия. За пръв път се обсъжда и въпросът за създаване на смесена войскова единица от партизански отряди и доброволци, които заедно с партизани от Вардарска Македония да влязат в Егейска Македония. По този начин съюзниците САЩ, СССР и Англия щели да бъдат поставени пред свършен факт.