събота, 15 ноември 2008 г.

Ще фалира ли Великобритания? Гордият Албион в свободно падане

Много трудно е да се разбере какво се случва с икономиката и финансите на Великобритания.  Всичко е анормално и странно и повечето сериозни анализатори са се отказали да правят прогнози.

Възможно е в близките месеци Великобритания просто да фалира подобно на Исландия. Капиталите масово напускат страната за да се скрият в САЩ, Япония или в евро зоната. Катастрофата е на хоризонта. Дори ако трябва да сме обективни това предкатострофично състояние продължи неочаквано дълго. Идва време за британските социалисти да платят сметката за политиката, която водят.

Всъщност фалитът на Великобритания е лесно предвидим ако разгледаме долните таблици.

М3 варира много силно от 1% до 18%, което показва липса на финансова култура в управляващите политици и управлението на централната банка:

1UKM394

М3 се увеличава все повече и повече от 2003 година - между 12 и 14%:

Чеченските бандити искат Путин за доживотен президент

00k790c5

Шефът на чеченските бандюги Рамзан Кадиров предложи да бъде премахнато ограничението на срока за президенските мандати:

"Шест години - абсолютно неоптимален срок, ако питате мен, президентите трябва да остават начело на държавата толкова време колкото те могат да допринасят полза на страната си. Защо в страни като Казахстан, Туркменистан и други държави президентите могат да управляват толкова време колкото диктува интереса на държавите? И защо в Русия не може?"

Technorati Tags: ,

петък, 14 ноември 2008 г.

Отново война в Конго. Дали Обама ще им помогне?

Впрочем войната там никога не е спирала. Сега обаче се надяваме на Барак Хюсеин Обама да я спре. Той обеща "чейнч" и "надежда" за целия свят. Ще чакаме да изпълни обещанията си. Конго ще бъде едно добро начало. 

CONGO FIGHTING

00k7akdp

APTOPIX CONGO FIGHTING

четвъртък, 13 ноември 2008 г.

Още индекси, за тези които им вярват. Равенството между половете

00k708bh Световният икономически форум публикува Gender Gap Index, в който може да се види рейтингът на страните по степен на преодоляване на развира между мъжете и жените за предоставяне на права в икономическата, политическата и други сфери. Представете си само какъв скандал! Нито една страна в Света не е постигнала пълно равенство между половете. Другарите социалисти има още за какво да се борят поне 1-2 века в бъдеще. Жените и мъжете все още не са равни. Друг е въпросът, че самата природа не ги е създала равни - например мъжете не могат да раждат деца. Това означава ли, че мъжете са дискриминирани и трябва да се борят, да претендират че са подтискани от жените в детеродната дейност? Както и да е ... да видим какво ни казват цифрите.

сряда, 12 ноември 2008 г.

Девалвацията на рублата е неизбежна

005a38rx Руската централна банка най-сетне призна очевидното - девалвацията на рублата е неизбежна.  Единственото, което обещават нейните представители е тя да не бъде "много рязка". Подържането на стабилен курс на руската валута е просто невъзможно в условията на масивен отток на капитали и силно намаляване на валутните резерви. Въпреки че от 01 октомври до 11 ноември руската рубла девалвира с 15% спрямо долара, това очевидно не е достатъчно.

вторник, 11 ноември 2008 г.

Кой как гласува на изборите в САЩ

Гласуване по раси

Черните граждани на Америка компактно са гласували за Барак Хюсеин Обама - 95%. Това е  мощен расистки вот. Мнозинството от белите са гласували за МакКейн 55% и за Обама 43%.

61970c

 

Гласуване по доходи

Това което е наистана впечатляващо е гласуването на американците с доход над $200 000. Мнозинството от тях подкрепят Обама въпреки, че той недвусмислено им обеща увеличаване на данъците.

Момичета с пушки ( Girls & Guns ) 39

tccarry2

huntingrifle_s

Защо и Китай?

Китай обяви за създаването на "пакет" от 586 милиарда долара за подпомагане на икономиката. Това представлява 20% от номиналния БВП на страната! Никой да не си въобразява, че причината за тази огромна финансова инжекция, е  страхът на китайските ръководители от падането на ръста от 8 на 7%. Не.  Едва ли това би ги притеснило.

Очевидно нещата са далеч, далеч по-сериозни. Ето един коментар хвърлящ известна светлина:

понеделник, 10 ноември 2008 г.

Берлускони е млад, красив и с тен

... и странно, това не звучи никак расистки. Никой не се възмущава.

488323176

 

Technorati Tags:

Go away

toon110608

 

Technorati Tags:

Американските граждани се въоръжават

702534713 Продажбите на оръжие в САЩ силно са нараснали в седмиците преди президентските избори.. Поддръжниците на свободното притежаване на оръжие, се съмняват, че Барак Хюсеин Обама ще направи всичко възможно да им отнеме това правото гарантирано от Американската Конституция.

Последните цифри са още по-впечатляващи. Според FBI продажбите на полуавтоматично и автоматично оръжие направо са експлодирали през октомври. Само за този месец те са се увеличили с 15% или 150 000 единици оръжие в повече при общо 1,183 милиона продадени за 2008 година.

неделя, 9 ноември 2008 г.

Президент Хюсеин Обама с 52% популярност

Популярността на Хюсеин Обама след избора му за американски президент не е мръднала и остава 52% - толкова колкото са били и гласувалите за него. Обикновено, след изборите победилият кандидат силно увеличава нивото си на популярност. Не и Обама:

 

Fifty-two percent (52%) of voters had a positive reaction to Obama’s first press conference following the election. Forty-seven percent (47%) say Obama will do a good or an excellent job on national security issues.

Technorati Tags:

Създаването на Обама

obamacreation