петък, 17 февруари 2012 г.

Защо Путин е непобедим при демократични избори - събира 52% подкрепа, а уж либералната му опозиция само 2%?. Да погледнем цифрите

Добре ли е за България Путин отново да бъде президент на Русия? Не. Защо? Защото Путин е силен и умен човек с военна закалка и дисциплина. При него Русия ще стане още по-силна, а това не е в наш интерес. Русия е българския враг номер едно и исторически и геостратегически и чисто географски. Ние имаме интерес от много слаба руска държава, от корумпирано управление в Москва, небоеспособна руска армия и ръждясващ в Севастопол Черноморски флот. Ние имаме интерес от това мужиците да не развиват технологии, а да служат за ресурсен апендикс на ЕС, който купува продуктите, които не можем да продадем на друго място. Т.е. от всичко това следва, че нашият кандидат в Русия не е Путин, а т.н. либерална опозиция. Това е нашия, български интерес.

За съжаление интересът на руснаците е диаметрално противоположен – искат силна държава, армия, плуващи кораби, по-добри заплати. Затова 52% от тях ще гласуват отново за Путин и са прави за себе си. Защо? Защото цифрите го потвърждават – по време на управлението на Путин Русия просперира и хората живеят все по-добре. Убедете се сами:

В тази таблица оцветеното в зелено е добре, а оцветеното в червено е лошо. Данните са от държавния институт по статистика на РФ.

000fbc79

Между 1992 и 1999 година, при Елцин са приватизирани 133 200 предприятия за 9,2 милиарда долара. Между 2000 и 2010 година при Путин са приватизирани 10 200 предприятия за 27,7 милиарда долара или при Путин приватизацията е 50 пъти по-изгодна за Русия.

22c82_XL

Раждаемостта след 2000 година се увеличава:

ff

Афганистанските войници снабдяват талибаните с оръжие и военна техника

340394

Според секретен военен доклад, афганистански войници продават оръжия и превозни средства на талибаните, обменят с тях разузнавателна информация и често работят ръка за ръка в операции срещу силите на НАТО.
Въпреки милиардите долари похарчени  от западните съюзници за обучението и оборудването на афганистанските сили за сигурност, те на практика не само, че не водят боеве с талибаните, но на места са се обединили с тях срещу силите на алианса.

четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Наблюдението от ЕК е заради бързо увеличаващите се заплати в България. Дай Боже на всеки наблюдение по тази причина!

Както се казва: “Дай боже на всеки наблюдение по тази причина!” Докато заплатите в Гърция и Португалия се сриват с неудържим темп, бързият растеж на българските доходи тревожи Европейската комисия.

България е шампион в ЕС по нарастване на заплатите, защото са скочили с 27,8% през последните три години.  На второ място след нея е Румъния с 22,1% нарастване.

сряда, 15 февруари 2012 г.

България е новия европейски бизнес шампион. Резултати от икономическата политика на ГЕРБ

Политиката на Бойко Борисов започва да дава плодове. България оглави изследване на на Eurochambers - Европейската асоциация на търговско-промишлените палати и най-представителната организация на бизнеса на Стария континент, по състояние на бизнес климата за 2012 г. Изследването се базира на анкети сред членовете на асоциацията, които споделят очакванията си за развитието на техния бизнес.

В класацията страната ни е следвана от Швеция,Турция, Румъния, Белгия, Малта и Великобритания. Държавите с най-лош бизнес климат според изследването са Гърция, Дания, Австрия, Испания и Португалия. Позитивните очаквания за развитие на бизнеса в България през 2012 г. са 48,2 процентни пункта за индустриалния сектор и 46,9 процентни пункта за сектора на услугите. Постигнатият успех от нашата страна е на фона на значителното влошаване в общия показател в Европа.

1

2

София /КРОСС/

неделя, 12 февруари 2012 г.

Меглена Кунева, Трайчо Трайков и правителството на ГЕРБ са основните виновници за присъединяването на България към АСТА. Сергей Станишев обира аплодисментите

path_63576

Бойко Борисов е човек, който е далеч от технологиите и Интернет. Едва ли когато е пробутал АСТА да мине дори без обсъждане  на заседание на Мин.съвет, си е давал сметка какво прави и какъв обществен отзвук ще има това претупване. Дори и сега след протестите, ГЕРБ някакси с неохота оттегли подкрепата си за мракобесния заговор в интерес единствено на холивудската мафия…, но в политиката всичко се плаща. Да помогнеш на бедстващите от Бисер е важно, но е важно също да защитиш интересите и свободата на милиони български интернет потребители.

Младите хора, за разлика от Бойко Борисов, знаят точно за какво става дума и са против да им бъде отнемана виртуалната свобода. Най-близо до тяхната позиция въпреки непоследователността си е БСП. Социалистите първи реагираха и първи осъдиха ACTA. Това ще им донесе и съответните дивиденти. Сергей Станишев нанесе истински майсторски  удар по всички останали български партии – показа, че Българската социалистическа партия е технологично по-модерна, по-близо до проблема, по-реактивна и по-малко догматична. Браво Станишев!

image

"Българските представители в Европейската комисия от 2007 г. насам, евродепутати от ГЕРБ и Синята коалиция и действащото правителство носят пряка отговорност за ангажирането на България с Търговското споразумение за борба с фалшифицирането (ACTA)".
Това се казва в анализ на Института за модерна политика, оповестен публично днес. В анализа се представят факти за ролята на Европейската комисия и на българските евродепутати, както и техните гласувания в процеса на изработване и приемане на ACTA в периода след 2007 г.