сряда, 9 юни 2010 г.

Клаудия Шифър заподозряна в расизъм заради снимка

tt

 

След публикуването на снимки от Карл Лагерфелд правени през 2007 г., които показват красивата Клаудия Шифър в кожата на различни жени, едната от тях с черна перука и тъмна кожа, някои медии се възползваха от възможността да повдигнат отново въпроса за расизма .

66Shevel Rhule, редакторка на списание Pride, занимаваща се с модата за черни жени каза, че е шокиран от тази снимка разкриваща прекрасната Клаудия в кожата на чернокожа:" Това е шокиращо и безвкусно. Няма достатъчно жени с цветна кожа за списанията! Това означава, че можете да заобиколите проблема с боядисани бели жени. "

Ами какво да правим с това, че белите жени са по-красиви от черните и списанията със снимки на черни жени не се купуват? Може би за да се борим с „расизма” ще трябва да се измисли някаква субсидия или да се въведе квота за цветнокожи в модните издания.

Technorati Tags:

вторник, 8 юни 2010 г.

Израелските командоси убиват човек от “Мави Мармара” за да си осигурят медиен комфорт

na

Гръцки активист, който е бил на турския кораб с хуманитарна помощ за Газа, обвини израелската армия за убийството на един турчин тъй като той осигурявал разпространението в мрежата на снимки от акцията.

Половин час след нападението, въпреки електронното заглушаване, от Mavi Marmara продължават да изпращат снимки в интернет с модерна комуникационна система, на която смущенията не влияят. Операторът на оборудването е бил убит: „Тогава го видях мъртъв, с куршум в челото ", заяви Димитрис Плионис да вестник Елефтеротипия. "Евреите имаха като приоритет да сложат край на разпространението на изображения. На кораба, турците бяха инсталирали стотици камери, които излъчваха непрекъснато. Предаването прекъсна след като операторът беше убит" .

Димитрис Плионис казва, че по време на нападението се е скрил в пресцентъра на кораба. След завземането на кораба, израелските командоси "започват да бият журналистите (...) и чупят всички камери, компютри и телефони," добавя той.

Фигаро - 06/06/10

Technorati Tags: ,

неделя, 6 юни 2010 г.

В Саудитска Арабия няма място за хомосексуалисти

Саудитска Арабия прилага шариата. Ислямът никак не толерира хомосексуалните. Там те рискуват бой с камшици и дълги години затвор. Посолството на СА в Манила е изпратило на на своите агенти набиращи работна ръка във Филипините писмо, в което се нарежда лицата от „третия секс” да бъдат изключвани от подбора.

untitled

Израелско лоби: 50-те най-влиятелни евреи в света според The Jerusalem Post

ShowImage

The Jerusalem Post публикува списък на най-влиятелните евреи в света. На първо място Бенджамин Нетаниаху. Интересно защо е пропуснат Сорос?

1. Binyamin Netanyahu - Prime Minister of Israel

2. Ben Bernanke - The chairman of the US Federal Reserve.

3. Rahm Emanuel - White House chief of staff.

4. Sergey Brin - Founder of Google

5. Shai Agassi - Founder of Better Place

6. Dominique Strauss-Kahn - Head of the International Monetary Fund. The IMF played a key role in the recent European decision to pass a trillion-dollar plan to aid Greece.

7. Shimon Peres - President of Israel

8. David Axelrod - Senior White House Adviser

9. Alan Dershowitz - Law professor, Israel advocate

10. Elena Kagan - US Supreme Court nominee

Турция, кво вадис? С какво те обидиха християнските епископи?

PRE Пътят на кръста за християните в Турция продължава. Ватиканът изрази "тревога" от убийството на монсеньор Луиджи Падовезе, викарий на Анатолия и президент на Турската епископска конференция. На 03.06.2010 година, италианският католически свещеник, на възраст 63, е бил убит с нож от човек в градината на своята вила в Карагач, морски курорт в покрайнините на Искендерун.