събота, 13 август 2011 г.

Не унивайте и не навеждайте глава в отчаяние!

Стефан Гамизов и позитивното мислене, което толкова ни е нужно, но така се страхуваме от него:

“Не унивайте и не навеждайте глава в отчаяние. Знам, че много хора наричат казаното от мен просто ''празни приказки''...но не е така...Силите на Злото се изчерпват. Носителите му остаряват, а децата им са изроди неспособни нищо да наследят от таланта на бащите си. Малко остава! Не се предавайте преди изгрев слънце...”

“Всеки път, когато се събудя далеч от България и погледна над ''мълата'' и отстрани на нея, много ясно се вижда бездарието и отчаянието на цялата класа на т.н Преход. Какво сте наслагали Иван Костов като челна новина на всеки новинарски сайт? Няма да ви мине вече евтиния номер за обръщането на монетата с която плащате нещастието на България! Днес от едната страна Първанов, утре уж опозиционера Костов. И краденето да върви...”

“Костов е много креслив срещу руските интереси, но няма човек освен Първанов който да е направил толкова много за тях както той.”

четвъртък, 11 август 2011 г.

В Германия създават автоматична космическа оранжерия

International-Space-Station-astronaut-Thomas-Reiter-with-Apple-iPod-iss014e08795

Модул, който ще осигури храна и чиста вода за бъдещите покорители на Луната и Марс, ще се появи през 2014 година.

Съоръжението на инженерите от Германския център по авиация и космонавтика (DLR) засега няма определен външен вид. Той може да има както неподвижна цилиндрична структура, така и надуваема структура със силна рамка. Размерът също не е уточнен, но обектът трябва да може да се събира в багажното отделение на ракетата носител „Ариана 5” на Европейската космическа агенция (ESA).

Цялата функционалност на космическите оранжерии е ясна. Там ще се отглеждат зеленчуци и билки, ще се пречистват отпадни води, ще се произвежда кислород, а в идеалния случай – ще се произвеждат текстил и биопластмаси.

Почвата от земята е прекалено тежка, за да се транспортира към друг обект от слънчева система, така че ще се прилага аеропоника или хидропоника, споделя информация участващият в проекта Даниел Шуберт от Институтът по космически системи. Освен това се предполага слънчева светлина да се замени със светодиоди, така че да не конструира допълнителна защита от радиация.

Това, което отличава този проект от другите е неговата максимална автоматизация на всички процеси. Например, мини-камери, закрепени над редовете със съзряващите култури, ще следят за здравето на растенията с помощта на програми, които разпознават заболяването. По този въпрос DLR си сътрудничи с Берлинския технически университет.

Очаква се, че прототипът на „биовъзпроизвеждаща система за поддържане на живота” ще се изпитва три години в Антарктика. Според г-н Шуберт разработката е приложима и на Земята: върху нейната основа може да се направи сграда на ферма или да се използва устройството в полярните или пустинните райони.

 

АГРОНЕТ

Строежите на България: Плевнелиев с видео от въздуха за напредъка по магистрала Тракия

До момента ГЕРБ спазват обещанията си. Филмирано е от хеликоптер, а коментарите са лично от Плевнелиев.

сряда, 10 август 2011 г.

Тук ще ви кажем кой точно и защо подпали пожарите в Лондон, Бирмингам, Манчестър и Ливърпул

1312799140_0302_480x300Шести ден продължават палежите във Великобритания. Интересно е да се наблюдава как медиите филтрират информацията за случващото се и манипулират общественото мнение. Много рядко в тях ще намерите отговор на двата основни въпроса:

1. Защо точно избухват безредиците и кой е убития Марка Дагън?

2. Кои са тези, които подпалиха големите английски градове?

Истината е, че след дълги години на усилия, “джентълмените” от английската политическа класа, поддръжници на мултикултурното общество, докараха ситуацията до криза. В резултата на това, сега Лондон изглежда доста живописно:

110807125701_11

Вестници и телевизии говорят и пишат за за “банди от младежи”, “местни жители” и “британци”. За причина на метежите се изтъква убийството на 29 годишния британец Марка Дагън от полицай … и толкова. Тук подробностите спират.

Тук ще ви кажем кой точно и защо подпали пожарите в Лондон, Бирмингам, Манчестър и Ливърпул

1312799140_0302_480x300Шести ден продължават палежите във Великобритания. Интересно е да се наблюдава как медиите филтрират информацията за случващото се и манипулират общественото мнение. Много рядко в тях ще намерите отговор на двата основни въпроса:

1. Защо точно избухват безредиците и кой е убития Марка Дагън?

2. Кои са тези, които подпалиха големите английски градове?

Истината е, че след дълги години на усилия, “джентълмените” от английската политическа класа, поддръжници на мултикултурното общество, докараха ситуацията до криза. В резултата на това, сега Лондон изглежда доста живописно:

110807125701_11

Вестници и телевизии говорят и пишат за за “банди от младежи”, “местни жители” и “британци”. За причина на метежите се изтъква убийството на 29 годишния британец Марка Дагън от полицай … и толкова. Тук подробностите спират.

Манифеста на Брейвик или критика на мултикултурализма

bbБлагодарим на Вени за този текст. Един различен поглед върху събитията, който в голяма част споделяме. Политкоректността трябва да умре. Приятно четене:

За едно съм съгласна с норвежкия масов убиец. Затова, че политическата коректност е калпава и не работи така както поддръжниците й я рекламират. Защото цензурата може да има успех само в тоталитарни общества и не е ефективна в Евросъюза, дори срамежливо поприкрита с ляволиберални лозунги:

"Политическата коректност е политически, културно-социологически термин, отразяващ установяването на система от рамки и правила, включително "политически коректен език", който има ограничаваща функция във връзка с етически, морални съображения, и тази задържаща и ограничаваща функция е по отношение на всяка обществена и социална изява, която би могла да касае теми от тънък характер, както и възможния и допустим обществен дебат по редица остри обществени проблеми и използваната в такива дискусии терминология."

Wikipedia

Теоретичните дискусии по темата не са продуктивни. Средностатиският еврогражданин, включително нашият, знае това. Знае например, че имаме проблем с ромите. - установилата се гетоизация със съпътстващите липса на адекватно образование (голямата част от децата, които не учат, са роми), семейно планиране (знание за методите да не се забременява и разбиране, че това е необходимо) и произлизащите от това безработица, престъпност и т.н. Средностатистическият българин знае това, но също така знае, че не може да говори за него. Може да говори само за полицейското насилие срещу роми и за това, че ги преследват - например във Франция, даже ни ги връщат.

вторник, 9 август 2011 г.

Работната заплата в България нараства с 9,2% на средно годишна база

zНай-много е нараснала средната заплата във финансовите и застрахователни дейности – с 9,7 на сто, следвана от средната заплата в добивната промишленост – 7,3%, и строителството – малко под 7 процента.

На годишна база средната работна заплата в край на юни се е увеличила с 9,2 на сто. НСИ отчита най-голям ръст в икономическите дейности „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения” - с 22,7%, „Професионални дейности и научни изследвания” - с 20,6%, и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети”- с 19,1%.

18 държави с по висок кредитен рейтинг от САЩ

Президентството на Обама е поредното доказателство как комунистите винаги в крайна сметка се провалят. За съжаление в случая провалът на марксиста Хюсеин Обама, рискува да повлече след себе си и най-силната западна държава:

untitled

Европейския делир да живееш на заем. България е остров на разум в океана от финансово безумие

Колкото повече се задълбочава финансовата криза, толкова повече изпъква разумната политика водена от българските правителства през последните 10 години. В този период България намалява задлъжнялостта си:

bg 

В същото време, мнозинството държави от еврозоната харчат бясно пари на кредит. Интересно никога ли не са си задавали въпроса как ще ги връщат? Сега сметката пристига със страшна сила и политическите елити в Европа, доскоро така арогантни и така уверени в безнаказаността си, страхливо мрънкат търсейки оправдания за некомпетентността си.

Вижте сами какви са ги вършили:

Благодарим ти Обама! Докара Запада до там, че Китай с право ни чете морал и ни учи на бизнес

obama-deficit-2011

Ако прелистите темите на ExtremeCentrePoint ще видите, че тук още в началото на мандата на Обама не сме си правили никакви илюзии защото:

“Правителството не е решението на нашите проблеми. Правителството е проблема”

Роналд Рейгън

Обама става все по-вреден за американската икономика

Новото е добре забравеното старо. Кризата от 1929-1933 година

На 14 февруари 2009 година тук е писано следното: Според мен най-лошо ще бъде през 2011 година.

А ето и какво мисли по въпроса Китай:

Дълговата криза в Европа и САЩ, както и понижението на кредитния рейтинг на най-голямата икономика в света са следствие от кризата на западната политическа система.
Затова западните сили трябва да поемат своята отговорност за бъдещето на световната икономика и по-тясно да координират своята политика с развиващите се страни, пише в. „Женмин жибао", цитиран от РИА Новости.

понеделник, 8 август 2011 г.

Феноменът Путин–в мрежата се появи нова игра Like Putin

Какво вече писахме, Владимир Путин е изключително популярен сред младите хора в Русия. Той присъства на всички медиини фронтове, включително и като герой в интернет игри. Последната от тях е Like Putin. В нея феновете му могат да карат лада, да гасят пожари, да неутрализират бандити, да управляват икономика, да помагат на пенсионерите … Smile.  Технически играта е на средно ниво, но е забавна. Препоръчва се.

lp

неделя, 7 август 2011 г.

Феноменът Путин - в мрежата се появи нова игра Like Putin

Какво вече писахме, Владимир Путин е изключително популярен сред младите хора в Русия. Той присъства на всички медиини фронтове, включително и като герой в интернет игри. Последната от тях е Like Putin. В нея феновете му могат да карат лада, да гасят пожари, да неутрализират бандити, да управляват икономика, да помагат на пенсионерите … Smile. Технически играта е на средно ниво, но е забавна. Препоръчва се.

lp