събота, 23 април 2011 г.

“Автентично десен” делир кой да води бащина дружина

Вместо да мислят как да не допуснем тройните отново да се докопат за властта, “автентичните десни” с тънки сметки точат ножове около неомесената баница. Браво!

Столицата се превърна в препятствието, което двете партии не успяха да преодолеят. След близо осеммесечни преговори, които преминаха през изчистването на профила на общия кандидат за София и номинирането на по три кандидатури от двете страни, в края на миналата седмица стана ясно, че около десния претендент за стола на Йорданка Фандъкова все още нищо не е ясно. СДС-София номинира бившия председател на столичния общински съвет в предишния мандат Владимир Кисьов за поста. Но поиска претендентът на "Синята коалиция" да бъде определен чрез предварителни избори. Беше посочена и датата на провеждането на избора - 15 май.

Няколко дни след тях ръководството на ДСБ обяви, че приема идеята на синята партия, но заяви че освен за кандидат столичен кмет, предварителен вот трябва да има както за президент, така и за тези общини в страната, където сините не успеят да се договорят за обща кметска кандидатура.

Капитал, Тънки сини сметки

Провинциална Русия - липса на материална и морална цивилизация

ru2

Американският фотограф  Брус Гилдън прекарва 16 дни сред обикновените руснаци в малък град на 70 км от Екатеринбург. Според Гилдън, тази област е населена от бивши престъпници, наркомани и "изгубени души". "Мрачно средновековно общество"- така американецът описва дълбините на Русия.

Най-дълго време Брус прекарва в компанията на 32-годишния Сергей, по прякор "Кабан" - дребен бандит, току-що освободен от затвора. Вторият човек, с когото често контактува  Гилън е Василий,  бивш престъпник, лежал в затвора за убийството на втория си баща. 
Фотографът казва, че е искал да снима естествения живот на тези хора и за тази цел те е трябвало да свикнат с него. За да спечели доверието е трябвало още на втория ден да им купи водка, и пилешко.
"Всички те живеят в мрачни общности,  разлагащи се села сред мръсни пространства. В основата на живота им е водката и насилието "- казва Гилдън.

Гангстерът Сергей споделя с фотографа, че в момента той не е на 100% бандит, занимава се с легален бизнес – изнудва минаващите през селото таджикски шофьори, които превозват наркотици.

В тази област, броят на жените е два пъти повече от този мъжете и за Сергей не е проблем да си намери съпруга. Предпочитаните връзки в областта са на базата т. нар. inbriding - близкородствено кръстосване. Независимо от всичко това, фотографът отбелязва, че гледа с голямо уважение на тези хора защото в този обществен климат и почти пълната липса на материална и морална цивилизация, никой друг не би могъл да оцелее.

11

четвъртък, 21 април 2011 г.

БСП и Синята коалиция отново заедно срещу ГЕРБ

untitled

Самонаричащите се "автентични десни" от Синята коалиция все по-често действат в пълен синхрон с наследницата на БКП.

Иван Костов и Георги Първанов синхронизирано излизат с инициативи, които се припокриват на 100% - например референдумът за АЕЦ Белене, искането на оставката на Дянков и т.н.

Днес сме свидетели на още едно потвърждение, че крушата не пада по-далеч от дървото. Дървото, разбира се е БСП, а крушата е Синята коалиция.

50 години по-късно, ветеранът U-2 отново служи над Афганистан

Помните ли самолетът U-2, който  през 50те години накара СССР да преразгледа доктрината си за противовъздушна отбрана и дълго време остана недосегаем за ракетите земя-въздух? Един самолет е свален през 1960 година от ракета С-75, след което съветите се опитват да го откопират, но не успяват и изоставят проекта(С-13) през 1962 година.

неделя, 17 април 2011 г.

Президентското семейство с имоти за милиони

За последния мандат Първанови са си напазарили недвижима собственост на символични цени
от Биволъ Неделя, 17 Април 2011 11:10

goce_antinato

Георги Първанов в акция срещу НАТО

Президентското семейство на България се обогатило значително с недвижима собственост през последния мандат на Георги Първанов. Разследване за придобитото от фамилията показва, че близките на държавния глава са сключвали апетитни сделки за скъпи имоти, които обаче са изкупени от тях на непостижимо ниски за обикновените българи цени. Впечатление прави, че сделките са извършвани не от самия Президент, а от синовете и съпругата му.

Последната придобивка на “президентите”

е апартамент с гараж на името на големия син на Първанов. В края на 2009 г. 28 г. тогава Владимир Първанов си купува апартамент за 213.410 м2 и гараж към него от 34.050м2. Впечатляващото по площ жилище е мезонет в елитния квартал “Манастирски ливади”. Според документите става ясно, че този луксозен имот е струвал едва около 250 000 лв. на купувача, или това прави по 500 €/м2! Цена, която дори за неспециалистите говори за особена преферециалност. Подобни VIP имоти струват поне 3 пъти по-скъпо, сочи елементарна справка на недвижимостите в столицата. Синът на Президента е теглил кредит от банка ДСК в размер на 160 380 лв. на 5.10.2009 г. и още в същия ден е закупил и огромния мезонет. Предполага се, че разликата от около 90 000 лв. са собствените спестявания на младия човек. Интересното е, че Владимир Първанов обаче няколко месеца по-рано купува много атрактивно търговско помещение в София на името на общата фирма с малкия си брат за цената от 122 180 лв., които също би трябвало да са от лични средства, защото фирмата-купувач няма никаква собствена печалба по финансовите си отчети. Но за това ще стане въпрос след малко!

Тези безчувствени и арогантни журналисти. Медийните манипулации не започват с войната в Либия

Още със създаването си, медиите в стремежа си да задоволят глада на публиката за шокиращи новини, започват да изкривяват информацията и да я представят по политически удобен начин.

Жената фотограф в униформа на американската армия се нарича Маргарет Бурк-Уайт, а мястото е концентрационния лагер Бухенвалд, годината 1945. Маргарет подготвя терена и дава инструкции как всичко да е подредено за да може снимката да излезе колкото се може по-шокираща..

image-313B_4D891C4E