събота, 5 декември 2009 г.

Без да води война, Индия е изгубила 265 самолета Миг руско производство за 20 години

Министърът на отбраната на Индия, Аракапарамбил Куриан Ентони, е заявил, че Индия е изгубила за 20 години 265 самолета Миг. Средно годишно са се разбивали по 13 самолета руско производство.  Тези загуби са само от катастрофи без да се води война.  В резултат от дефекти в руските самолети са загинали 94 пилоти и 44 цивилни. Най-често се е разбивал Миг-21, който в индийската армия си е спечелил името “летящия гроб”.

… тази информация е специално подбрана за любителите на “качествената” руска военна техника.

петък, 4 декември 2009 г.

Оскар Фрейзингер – човекът, който спря минаретата в Швейцария

freysingerdrapeau Oskar Freysinger е депутат от швейцарския Центристки демократичен съюз (UDC) и основен организатор, лице, на референдума организиран в Швейцария за забрана на строежа на минарета в страната.

Той е гимназиален учител по немски и депутат в парламента от 2003 година. Перфектно двуезичен (френски и немски), Оскар Фрейзингер е автор на няколко романа, сатири и есета. Но той също пише и пее песни в стил политически шарж анти-рап:

четвъртък, 3 декември 2009 г.

Народен консенсус в Европа срещу минаретата. А в България защо никоя от голямите медии не пусна анкета?

Швейцария даде пример, а кой ще бъде следващия? Резултатите от проучванията на общественото мнение в ЕС са доста неудобни за голяма част от казионните политици. Европейските народи не искат минарета в държавите си. Определено може да кажем, че по този въпрос има пълен европейски народен консенсус: „Не на минаретата!”

Шпигел, Германия с въпрос: „Трябва ли да бъде забранен строежът на минарета в Германия?”

de

Отговор : „да” гласуват 76,3% от читателите.

Огромна подкрепа за швейцарското решение и в Испания – 93%!

сряда, 2 декември 2009 г.

Руско качество – Калашников (АК47) в пламъци. Хуго Шмайзер би се обърнал в гроба ако знаеше

АК47 не е дело на др. Калашников. Само наивник, който си няма никакво понятие от сложността на оръжейното проектиране може да повярва, че неграмотен работник като Калашников е възможно да създаде каквото и да било съвременно стрелково оръжие. АК47 е немско дело и негов баща е Хуго Шмайзер, който работи в СССР след края на ВСВ в същото конструкторско бюро, чийто шеф е бил Калашников. Автоматът е добре проектиран, типично по немси обмислен и функционален, но за съжаление руското качество си казва думата. При продължителна  стрелба с него около 25% от автоматите АК47 се самозапалват или започват да пушат като димка. Едва ли има смисъл да дискутираме колко опасно е това. Руснаците с калпавото си изпълнение успяха да провалят дори и немската разработка АК47: