събота, 28 март 2009 г.

Не гасете светлината! Празнувайте часа на човешките достижения

Утре гражданите на Света са поканени да загасят лампите и да спрат светлината между 20h и 21h. Ние заедно с CEI ви предлагаме друго - празнувайте Human Achievement Hour!

Тази вечер, аз реших да украся къщата си с всички светлини, които имам. Да пусна уредбата на пълна мощност с диска “Коса” и да въртя между 20h и 21h само песента за светлината. Обадих се на приятели, говорих по телефона, изпращах SMS, пуснах телевизора, и сърфирах в Интернет, гледах звездите през телескопа … не спестявах електроенергия:

ЗАЩОТО съм Европеец и съм горд да бъда…

ЗАЩОТО вярвам, че развитието на технологията е шансa на човечеството…

ЗАЩОТО не искам да се връщам в средните векове и да паля свещи за да чета…

ЗАЩОТО съм свободен човек …

ЗАЩОТО така заявявам на целия Свят, че съм щастлив да бъда част от бъдещето и нямам намерение да живея в пещерите на тъмно…

ЗАЩОТО ОБИЧАМ СВЕТЛИНАТА !

Technorati Tags:

Забравената поезия - Обич никога не стига

 

Ти, който почваш да четеш сега това стихотворение,
изпитвал ли си някога за миг съмнение,
че поговорките наистина са прави,
че Господ бави, но не може да забрави?
Че който зло желае, страда.
А не остава без награда
доброто, сторено без корист,
и че човешката ни орис
е да се борим за доброто
и за човечността, защото
обиди, завист, интригантство,
лъжи, кавги, пиянство
тъй заразили са всемира,
че днес и вярата умира.

четвъртък, 26 март 2009 г.

Лице в лице

00qr116q

На 25 март 2009 в Израел, струнният оркестър "Strings of Freedom", в които влизат тринадесет млади музиканти от палестинския бежански лагер Дженин, изнесе концерт в Халон пред евреи ветерани от Холокоста. Концертът е част от мероприятията на ежегодния "Ден на добрите дела", който организира най-богатата жена в Израел Шери Арисон.

Двучасовият концерт завършва със свободно общуване между старците ветерани и палестинските младежи. Оказало се, че болшинството от палестинците не знаят почти нищо за това, което са преживяли еврейте по време на ВСВ, а старците дори и не подозирали, че в оркестъра свирят деца от палестински бежански лагер.

По чужди източници

Фейк на име Гейтнер

6a00d83451b18369e2011279503cbf28a4-640wi Доу Джонс рязко подскочи след анонсирането на плана Гейтнер за въстановяване на американската финансова система. В него се предполага, че за един вложен вложен от държавата долар, частният сектор ще вложи 9 долара и целия този над един трилион долара ще бъде пуснат на пазара за изкупуване на токсичните активи на банките. Добре като идея, но как ще се реализира след като:

Снайперски хумор: "Един изстрел, двама убити"

00qq453h В сайта на израелския вестник Haaretz  може да видите тениските, които някои еврейски войници си поръчват. Например, сред снайперистите от бригадата Гивати, е популярна тениска с бременна арабска жена на прицел с надпис: "1 shot 2 kills".

На друга рисунка се вижда убито палестинско дете, плачеща майка и захвърлено мече с надпис "Better use Durex"(дурекс е известна марка презервативи). Вестникът цитира социолога Сасон Леви от университета Бар Илан:

сряда, 25 март 2009 г.

Немските телевизии се подиграват на руския президент Медведев

Медведев като марионетка на Путин, холерика Шрьодер и вечно пияния Елцин. Представяте ли си киселите лица на руските управници? Светът им се подиграва:

ЕС взе контрола над украинското газово кранче. Русия сърдита

_XL

На 23 март 09 г в Брюксел се проведе Международна конференция за модернизация на украинската газова система. На срещата ЕС и Украйна подписаха съвместна декларация.

Руската делегация начело с министъра Шматко демонстративно напусна заседанията с обяснението, че подписаните договорености не отговарят на руския интерес.

В понеделник правителството на Украйна, ЕК, ЕБРР, Европейската инвестиционна банка и Световната банка конкретизираха договорките в Брюксел. Събитието е толкова важно за Украйна, че на него присъстваха Президента Юшченко и Мин. председателя Юлия Тимошенко.

понеделник, 23 март 2009 г.

Войната в Газа - неспечелена военно и загубена морално

Израелският ежедневник Haaretz публикува скандална статия за последната палестино-еврейска война. Статията е по разкази на войници:

IDF in Gaza: Killing civilians, vandalism, and lax rules of engagement

Особено впечатлява историята за убитата от израелски снайпер майка заедно с двете си деца. Убити са защото са сбъркали пътя, по който е трябвало да се придвижат … на излизане от къщи. В разказите на войниците се говори още за вандализъм, за „изпразване” на палестинските къщи от жителите им чрез стрелба без те да са били предварително предупредени и т.н.

Да, такива неща се случват на война. Армиите и офицерите понякога макар и рядко излизат от контрол. Наблюдавахме подобни извращения и по време на войната в Ирак. Войските по време на Втората световна война също спорадично са отмъщавали на цивилното население. В Алжир и Виетнам французите са „изпразвали” цели села, а за Виетнам и американските войници има какво да споделят . Израелската армия се е държала както всяка друга армия в подобни конфликти или най-малкото не по-различно от американската, немската или френската  когато е трябвало да действат на чужда територия във враждебна обстановка.

неделя, 22 март 2009 г.

Чавес кани Обама заедно да налагат социализма

  003

Президентът на Венецуела Уго Чавес призова американския си колега Барак Обама да поеме по пътя на социализма като единствената възможност за разрешаване на икономическата криза, предаде АФП.
В обръщение, в което венецуелският лидер обявява серия от икономически мерки за възстановяване от кризата във Венецуела, Чавес се обръща към Обама със съвет. “Гражданино Обама, трябва да оставиш социалната революция да се развие в САЩ. Ако искаш съвет, по-добре избери социализма. Погледни цвета на кожата си. Защо помагаш на богаташите и на империализма?”, се казва в изявлението на Чавес.