петък, 28 юни 2013 г.

Цацаров, самосезирай се! Купил си парцел в София за 3065 лева … отвратително

sergei_stanishev_tzatzarov

През 2012 година, Главен прокурор Сотир Цацаров си купил парцел в София за 3065 лева. Вие такава цена чували ли сте да има в столицата? Да сте виждали нещо подобно по обяви или да познавате дилър с подобни оферти? Не, разбира се. парцелите в София струват стотици пъти повече. Затова ние питаме: 

Има ли връзка тази смешна цена да с поведението на Главния прокурор преди изборите и скандала с бюлетините в деня за размисъл?

Тази цена свързана ли е с политическото преследване на лидери от ГЕРБ от Главния прокурор?

Прокуратурата ще се самосезира ли за тази подозрително куха сделка и ще бъде ли назначена пълна данъчна ревизия на Сотир Цацаров, така както беше назначена на Цветан Цветанов?

Тази смешна цена не е ли скрито плащане за направени политически услуги преди изборите или аванс за бъдещи такива?

Надяваме се да получим отговор, въпреки че Прокуратурата и преди всичко Главният прокурор вече доказаха, че са всичко друго, но не и политически независими. Те се превърнаха в политически инструмент на новата тройна националсоциалистическа коалиция от Атака, БСП и ДПС.

Картинката е колаж.

Германският Бундестаг на закрито заседание обсъди ситуацията в България. Немският депутат Гунтер Крихбаум иска България да бъде лишена от глас в ЕС докато не възстанови демокрацията

580923_546134342098121_1989814773_n

Германия е силно обезпокоена от ситуацията в България. Евродепутат пък заплаши, че заради потъпкването на демократични принципи в България ще иска да се задейства член 7 от Лисабонския договор - временното отнемане на правото на глас на държава в ЕС.

Комисията по европейските въпроси към германския Бундестаг обсъди при затворени врата последното развитие на събитията у нас, съобщи "24 часа".
Шефът на комисията Гунтер Крихбаум - депутат от управляващата партия ХДС на канцлера Ангела Меркел, коментира, че избори и смяна на правителства са съвсем нормални процеси в една демокрация.
"Когато обаче са разпознаваеми тенденции, че едно правителство иска да жертва държавата, това е неприемливо", заяви той.
По думите му, изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е бил тежка грешка, която осъзнал и българският премиер.
"Сега става дума за това да се изгради наново загубеното доверие от страна на собствения народ, но и от страна на европейските партньори", каза още той.
Депутатите в Бундестага са силно обезпокоени, че новото правителство е на власт, само защото "се съобразява с дясноекстремистка и антиевропейска партия като "Атака".
Крихбаум допълни, че желанието за политическа власт никога не бива да е чак толкова голямо.

Защо за Бога заменихме Неподкупните с Отвратителните?!?

 

Всъщност ние не ги заменихме защото те спечелиха изборите, но след това Отвратителните направиха заговор и свалиха Неподкупните. След това направиха отвратително правителство, назначиха отвратителен председател на ДАНС, отвратителни заместник министри, отвратителният Сидеров започна да ходи с пистолет в Народното събрание, отвратителният Станишев се припозна като победител, отвратителният комунист Кутев реабилитира класовата борба, отвратителният вътрешен министър насъска полицията срещу протестиращите …

Бойко Борисов: Нали аз бях диктатор, нали командвахме медиите, помните ли тези лъжи?

„Нали аз бях диктатор, нали командвахме медиите, помните ли тези лъжи – когато строяхме магистрали, пречиствателни станции, булеварди, болници, и във Варна, в най-тежката криза - казаха, че съм диктатор. Аз си отидох на втория ден и казах – нека народът да се произнесе на изборите и народът, за първи път в нашата история, ни нареди отново като първа политическа сила, а тези сега бягат и не искат да подават оставка. Държавата вече месеци наред не работи.”, коментира Борисов. Относно идеята за свикване на Велико народно събрание той посочи, че това е сложен процес и трябва да има политически консенсус. „В момента отношението между партиите в България е такова, че такъв консенсус много трудно ще се намери. Но всичко ще си дойде с времето, сега първо правителството трябва да подаде оставка, за да се успокои народът и да има нови избори.”, каза още Бойко Борисов. Той допълни, че така или иначе месеците юли или август са почивни и още повече държавата не работи. Все още няма назначени областни управители, а едва вчера са назначени вицепремиери. „Два месеца ги чакахме – те не са работили досега, така че едва ли ще е проблем.”, допълни той.

кросс.бг

С кръв я взеха, без кръв няма да я дадат. Тройната фашистка хунта от БСП, Атака и ДПС започна с полицейски терор и репресии

Изглежда Сергей Станишев е решил да наложи фашистки терор в страната. През февруари бяхме свидетели на националсоциалистически преврат организиран от Атака, БСП и ДПС с активното съдействие на фашизираната Главна прокуратура. Тогава Бойко Борисов, наричан от тях “диктатор” и “тоталитарен лидер”, не само че не пусна полицията срещу протестиращите, но и подаде оставка когато насилието започна да доминира улицата.

Днес на власт е най-ужасната политическа комбинация в новата история на България. Тези хора няма да се спрат пред нищо. Те няма да отстъпят властта защото чрез властта, кражбите и задкулисието осигуряват съществуването си. Фашизоидната тройна хунта начело с БСП няма да си тръгне сама.

Балетистът Александър Александров е бил ранен по време на протеста пред парламента тази сутрин.

Видео с арестуван мъж по време на протестите около парламента тази сутрин беше разпространено в социалните мрежи.

Мъжът, коментиращ зад кадър случващото се, твърди, че падналият Александър е бил бит от полицаите. Той заявява, че задържаният не е провокирал полицията, но е бил задържан. На видеото ясно се вижда, че на дясната страна на челото на арестувания има рана.

Полицай твърди пред снимащия, че мъжът е паднал и се е ударил сам.

От СДВР обясниха, че са запознати със случая, мъжът е отведен в районно управление на полицията, но нямат информация към задържания да е упражнено насилие. От столичната полиция отказаха да кажат дали мъжът все още е в ареста, за какво е задържан и как се е появила раната на главата му.

четвъртък, 27 юни 2013 г.

Вицепремиер Даниела Бобева–човекът на Васил Божков (Черепа) в правителството

Нали си спомняте за онази другарска среща между Черепа и Пламен Орешарски? След нея той трябваше да напусне СДС, което не му попречи през 2013 година да стане Мин. председател от Тройната коалиция БСП, Атака и ДПС. Ако си мислите, че добрите стари връзки са забравени, лъжете се. Новият вицепремиер Даниела Бобева е бивша управляваща във фирмата на Черепа – Мостстрой. Междувременно Мостстрой под вещото управление на хора като Бобева, беше докарана до фалит. Може би сега тя ще се опита да постигне същия “успех” и с държавата.

Daniela_Bobeva2

сряда, 26 юни 2013 г.

Забравената поезия: "Българийо, благодаря ти за мълчанието"

otvratitelnite_sergei_stanishev_tzatzarov

Научи ни поетът да благодарим
на твоето мълчание, Родино.
Научихме се пропастният балдахин
да бъде подиум за твойта пантомима.

Спасители, играни сякаш в демоверсия,
мандатно хлопват стриктното мандало.
Чакълът се забива във траверсите -
дано да си останат само изподрани.

Изгаряш в стих, дооткрояваш
изпружените сенки в храма.
Кой ще подеме следващата врява?
За повече експерименти време няма.

Поетът пя, а композицията
през гарата и дерайлира чак на плажа.
Мълчи, Родино, стой в традицията -
морето ще изплюе камуфлажа.

   Христо  Фотев

Волен Сидеров, Председател на Комисията по етика в Парламента, нарече журналисти “проститутчици, шантонерки, секс играчки и мутри”

volen_siderov

И този човек отговаря за етиката в Народното събрание! Беше избран с гласовете на БСП и ДПС. Не забравяйте това!

"Долни и подли измекяри като тези от "Господари на ефира" се гаврят с Атака. Там има една проститутка, която беше играчката на най-различни мутри през годините, Мария Игнатова се казва, която сега се опитва да иронизира нашето поведение. Сега се опитват да се гаврят и да иронизират това, че колегите ми сложиха някакъв плот от маса, да ме предпазват, който аз непрекъснато избутвах, и им казах, че не искам да ме предпазват и че няма нужда от това, че искам да говоря на тези, макар че срещу себе си виждах море от агресия и злоба. И сега се опитват някакви проститутчици, шантонерки такива, секс – играчки, на различни мутри през годините, преминавали от ръка в ръка, се опитват да се правят на артистки и актриси и да разиграват тези сцени като някакъв сарказъм"

Волен Сидеров

Картинката е колаж.

Христо Мутафчиев, публикуваме оригиналното писмо до Президента: Що за циничност е човек без морал, който се „крие под масата" да оглавява Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика в Народното събрание?

816526

Уважаеми г-н Президент,
Приятели от протеста,

Като гражданин и творец не мога да остана безучастен към ситуацията, в която е поставен българския народ в момента. Страстта, с която се случват протестите през последните дни не говори за финансово измерение на кризата, за бедност и безнадеждност, а за криза на морала и етиката в политиката и за непримирима и силна гражданска позиция, изразена чрез мирен протест. Изразявам подкрепа към Вас, гражданите на протеста, които се борите за да има бъдеще за нас и за децата ни тук, в България. Вярвам, че усилията не са напразни. Нека заедно бъдем промяната, която искаме да видим.

Г-н Президент, с цялото ми уважение към Вас и институцията, която представлявате, Ви моля да намерите начин бъдещето на България да не зависи от компрометирани псевдополитици. Що за циничност е човек без морал, който се „крие под масата" от гнева на интелигентните хора на протеста, който се държи провокативно и нагло с тези, които са го избрали за Народен представител, който си плаща за да провокира конфликти, да оглавява Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика в Народното събрание и да е член на Консултативния съвет за Националната сигурност на Републиката?

Г-н Президент, вярвам в мирния и позитивен за България и гражданите й изход от ситуацията, вярвам в държавността и институцията, която представлявате, и Ви подкрепям в усилията да бъдете фундамент на здравия разум и интелигентния избор!

С уважение: Христо Мутафчиев,
Гражданин на Република България и актьор в МГТ „Зад канала
"

вторник, 25 юни 2013 г.

Наследството на ГЕРБ: Дунав мост 2 е символ на една млада, усмихната и комуникативна България

Дунав мост е символ не само на европейската солидарност, но и на младостта и красотата, образ на тази Нова България, която всички наши читатели обичат. Ето как трябва да се представяме пред света!

y05k

Новата Тройна коалиция Атака, БСП и ДПС провалят жизнено важни инфраструктурни проекти за България. Павлова: Губим 1 милиард за магистрала "Хемус" заради новото правителство

1808814_126

Поставила съм въпросът на парламентарен контрол и лично към министър председателя - какво наложи едно от най-добре работещите до сега министерства, това на Регионалното развитие и благоустройството да бъде разделено на две. Това заяви народният представител от Трети МИР - Варна Лиляна Павлова днес по време на среща с избирателите си от Варна.

Депутатът от ПП ГЕРБ посочи още, че това е ненужно раздробяване на администрацията без ясна визия, смисъл, посока и добавена стойност. "Никъде в света не съществува министерство на инвестиционното проектиране. Вече един месец не може да се раздели, да се структурира, да се вземе решение кой ще отиде в едното и в другото министерство. То не работи. Не може да издава дори разрешения за строеж, а то издава разрешенията за големите обекти защото то е разделено и няма кой да изпълнява тези функции", заяви Лиляна Павлова.

Наследството на ГЕРБ: Магистрала Тракия е завършена след 40 години строителство

8df7ab02da

Карта на разпространението на атеизма в света. В България през 2012 година има 4% по-малко вярващи в Бог

ath

Китай - рядко "тъмно" място на картата на света с 47%  атеисти. Проучване на Галъп показва, че в  света атеизъм е в малцинство.  През 2012 г., Gallup интервюира 50 милиона души в 40 страни, за да установи процента на атеисти в тях – средно 13% , но в САЩ например атеистите са 6%, а в България – 2%.

Най-високият процент на атеистите е в Китай, 47% и след тях Япония, Чехия и Франция (31%, 30% и 29% съответно). Интересното е, че дори и в Саудитска Арабия, която се счита за концентрация на мракобесието, броят на атеистите е 5%, което е горе-долу наравно със САЩ.

неделя, 23 юни 2013 г.

Борисов иска да работи заедно с ДСБ

Много разумно писмо на Бойко Борисов. За съжаление ДСБ досега са доказали, че са по-скоро патерица на БСП отколкото дясна партия.

„Най-искрено Ви желая успех на новата длъжност, защото хората в дясното политическо пространство заслужават по-голямо представителство. Моето разбиране винаги е било, че естественият партньор, с който ПП ГЕРБ може и трябва да си сътрудничи, са десните партии във формат ЕНП. Надявам се занапред да намираме все повече допирни точки по темите, които ни сближават, вместо да търсим разделителни линии дори тогава, когато ги няма.

В последните години основният проблем на партийните лидери в дясното политическо пространство беше търсенето на противници в самото дясно, за разлика от левите лидери, които винаги успяват да се консолидират и да бъдат обединени, въпреки различията си.

Уверен съм, че в името на демокрацията, трябва да намерим път към по-добър диалог между нашите две формации. Такива са и очакванията на всички дясномислещи хора в страната, които очакват днес от нас повече отговорност и единство срещу популизма на левите и националистите."

Бойко Борисов

Кемал Ататюрк и Димитрина Ковачева–любов по-силна от съдбата

54059_nСофия, 1913-та година. Новогодишен бал с маски в двореца. Сред красивите танцуващи двойки една е приковала погледите на присъстващите – той е Кемал Ататюрк, военен аташе на Турция, облечен в специално изпратена от музей в Истанбул еничарска униформа, тя е Димитрина или Мити – красива и лъчезарна девойка, дъщеря на генерал Ковачев. Те заедно са най-одумваната двойка на София.
Тази любов е обвита с толкова много легенди, че вече е трудно да се разграничи истината. Говори се, че Ататюрк бил на квартира в къщата на генерал Ковачев и години след това я купил за турска резиденция, като спомен за своята любима. Само второто е вярно. Казват, че блузата, с която Димитрина танцувала на онзи бал със своя любим, е изпратена като ценна реликва в музея на Ататюрк в Анкара – така е. Казват, че когато Ататюрк починал, сред вещите му имало само една снимка и тя била на Димитрина – и това е вярно. Казват, че хубавата Димитрина се поболяла от мъка, че баща й не я дал за жена на Ататюрк и починала млада – това вече е романтична измислица. Димитрина живяла дълго със спомена за своя любим, с когото съдбата и историята я разделили.