петък, 4 юли 2008 г.

Къде отиват руските пари от петрола? (2)

00g5x87e Както вече го обсъдихме тук те не отиват за подобряване на условията на живот на руския народ. Смъртността в Русия продължава да е на нивото на Нигерия и продължителността на живота е една от най-ниските в Европа. Но това че руският народ живее в мизерия и мре на 59 години, не пречи на някой руснаци да се оборудват с футуристични стелт машини. Тази яхта, например, се нарича просто "А". Построена е то корабостроителницата "Blohm + Voss" по проект на Филип Старк . И както вече със сигурност сте се досетили е собственост на руски бандит - Мелниченко Андрей Игоревич. Трябва да признаем, че компрадора Мелниченко се е справил по-добре и от другаря Абрамович, поне що се казае до яхтите.

Актуално

declaration_1776 "(...) Ние приемаме тези истини за неопровержими, това, че всички хора са сътворени по един и същ начин; че са надарени от Твореца си с определени неотменни права, към които принадлежат живота, свободата и стремежа към щастие; че за осигуряването на тези права са застъпени управленията сред хората, които извеждат своята законна власт от съгласието на управляваните; че винаги, когато една форма на управление е пагубна за тези цели, е право на народа да я замени или отстрани, да провъзгласи ново управление, да го изгради на такива основи и да организира неговата власт в такава форма, както смята за най-добре за осъществяването на неговата сигурност и неговото щастие.

Originaltext (englisch):

"(...) We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator withcertain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty, and the pursuit of Happiness — that to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just powers from the consent of the governed, that whenever any form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to abolish it, and to institute new Government, laying its foundation on such principles, and organizing its powers in such form, as to them shall seem most likely to effect their Safety and happiness (...)"

Китайците атакуват с наноавтомати

Е, не точно нано, но микро. Снимката е от подготовката на китайските специални части за охрана на Олимпиадата. Яхнали тези двуколки приличат на съвременни улани. Кавалерията се завръща.

SHOWDATASERVLET.JPG

... а когато тя не помага, идва ред на по радикални и изпитани средства ...

Балада за Изтока и Запада - Ръдиард Киплинг

kiplingMS2710_468x343 

 

О, Изток е Изток и Запад е Запад — и вечно

ще бъде така,

дордето за Съд над Небе и Земя Бог не

простре ръка.

Но няма ни Изток, ни Запад, ни Юг; Граница,

Род, Баща —

Застане ли Мъж срещу истински Мъж — даже

накрай света.

вторник, 1 юли 2008 г.

Момчето си тръгва като шампион. Благодаря ти Били.

bill_gates_1 Някак си така съм свикнал с него, че той се е превърнал в частица от мен или поне от виртуалното ми аз. Имам чувството, че се познаваме лично и сме израсли заедно в един и същ квартал. Виртуалното ни запознанството датира още от осемдесетте години, когато като ученик в техникума по електроника "Ленин" започнах на чукам програмки на BASIC, мина през дос и укрепна с Windows. И докато ставахме все по-близки, остаряхме неусетно но за винаги.

Къщата на Ал Гор-неудобната истина за "еко" активиста

gor1 Месечно, "борецът" срещу глобалното затопляне Ал Гор, плаща за електричество 1359 $, а фактурата за газ е 1080$(средно месечно за 2006 година). Общо за годината е изгорял над 30 000$  в къщата си на 312 Lynnwood Blvd. в Нашвил, Тенеси. Разбира се, в тази сума не влизат разходите му за  air travel, и по-специално тези с частния му самолет, разходите за който са  5426.95 USD на час.

Но лицемерието на левия зелен лидер не спира. През декември 2007, подложен на обществен натиск, той обеща да намали личната си консумация на енергия с 11% или да започне да консумира "само" 18 ПЪТИ повече енергия от средното за САЩ. За сравнение, преди да се подложи на тази енергийна диета, Гор е консумирал 20 ПЪТИ повече от средното за страната.

Но не би! Както знае народът ни: от обещания глава не боли. Гор отново е излъгал.

През юни 2008 година, консумацията му на енергия не само не е намаляла с 11%, но се е увеличила с други 10% в сравнение с 2007!

I like your style

1410667302_f9fbe916b8

Социалистическите партии подкрепят започването на Първата и на Втората Световна Война

Ac_socialistparty За ВСВ този факт е широко известен. Самата война е започната от Германската националсоциалистическа работническа партия, която през 1939 има абсолютно мнозинство в Райхстага и контролира всички политически лостове. Хитлеристката партия е марксистка и социалистическа по своята идеология и националистическа по проявление(за разлика от братската си Съветска комунистическа партия, която е също марксистка и социалистическа, но интернационална, а не националистическа).

Социалистите изиграват фатална роля и в разпалването на Първата Световна война. В последствие тази война е наречена „империалистическа”, но дали това е точно определение?

През 1914 г. и в Германия и във Франция и във Великобритания на власт са социалистическите партии, които имат мнозинство в парламентите. Социалистите гласуват военните бюджети и дават карт бланш на военните, като по този начин компрометират каузата, която претендират, че защитават. И обратното, някои от големите финансисти и богаташи са против войната за разлика от социалистите. Например, когато започва кризата, лорд Ротшилд се обърнал с молба към The Times (която не била удовлетворена) да успокои риториката на социалистическите провоенни лидери, а гуверньорът на Централна­та банка (Bank of England) настоявал пред Лойд Джордж Брита­ния да остане неутрална.

Това ни отвежда и към още един важен въпрос: относителната леснина, с която се разпада антивоенната опозиция в Европа.