петък, 12 септември 2014 г.

Официалната външнополитическа доктрина на Русия. В България: поддръжка на националисти и евроскептици, газова дипломация, пропаганда на руската култура

Руската външнополитическа доктрина разделя Света на осем зони и девет ключови държави.

mir01-x1

България попада в четвърта група заедно с Финландия, Полша, Прибалтика, Унгария, Гърция, Чехия, Кипър, Австрия, Словакия и Молдова. Руското проникване в страната ще се осъществява чрез икономическа интеграция, газова дипломация, борба с американското влияние, поддръжка на националистите и евроскептиците, пропаганда на руската култура.

Руската доктрина разделя Запада на три категории. България попада в третата заедно с Полша и Прибалтика. Отбелязва се, че България е известно изключение – когато на власт са левите, те прокарват проруска политика.

В първа група, т.н. Голяма Русия, се виждат бъдещите териториални претенции на Москва. В тази група влизат държави и територии, които руските управници считат за национални или федерални. Украйна и части от Прибалтика, но и нашият западен съсед Сърбия са цел на пряка руска империалистическа експанзия.

Дългосрочната цел е превръщането на Русия в 200 милионна панславянска империя включваща в себе си части от Източна Европа, Балканите и Азия. Около тази империя се предвижда изграждането на конгломерат от следващи я държави с население от 300 милиона.

вторник, 9 септември 2014 г.

Социален експеримент Русия vs Америка, как във всяка от тях се отнасят към човек паднал на пътя. Видео

Варварщината в Русия е пуснала корени и в отношенията между хората. Руснаците спокойно наблюдават лежащ на улицата младеж. Никой не се интересува, никой не спира да го попита какво става.

Екип от млади журналисти симулират здравословен проблем на оживена улица в голям град в Русия и засичат времето, за което някой им се притичва на помощ.

Същият експеримент провеждат след това в САЩ, Маями.

В Русия:

“На мен ми се наложи да прекарам на земята 3 часа, стотици хора минаваха покрай мен и само 10% от преминаващите се спираха за да ме попитат имам ли нужда от помощ.”

В САЩ:

“За тези три дни на мен нито веднъж не ми се наложи да лежа на земята повече от една минута. Защо така се получава, какво кара руснаците да подминават човек изпаднал в безизходна ситуация?”