петък, 10 август 2012 г.

Фон Браун и първия прототип на лунен автомобил

Фон Браун, легендарния създател на съвременната ракетна техника и ръководител на американската лунна програма е дал идеята за използването на лунния автомобил. Снимките са от лятото на 1966 година(NASA).

600

Ще успеем ли днес да довършим изграждането онази България, която руските орди и комунистите ни откраднаха през 1944 година? Архивна брошура “България въ строежъ” от инж. Димитър Василев, 16 януари 1942 година

vasilevНа 16 януари 1942 година, Министърът на благоустройството инж. Д. Василев държи реч в народното събрание под надслов “България в строеж”. След обединението на българските земи, ентусиазмът в страната е огромен. Строи се навсякъде. Голяма част от проектите са започнати през 1938 година, а ресурсът отделян за инфраструктура е огромен. Помислете само – построени са на 600 километра ЖП линии!
Краят на този подем идва с нахлуването на руските орди в Родината ни през 1944 година и заграбването на властта от комунистите.
09-Aug-12 22-33-41
09-Aug-12 22-34-12
09-Aug-12 22-40-47
Прави впечатление колко по-изостанала е инфраструктурата в Новите земи:
09-Aug-12 22-36-41
09-Aug-12 22-39-32
09-Aug-12 22-41-26

сряда, 8 август 2012 г.

Външният министър Младенов с нова бай ганьовска изцепка: сирийските терористи приятели на Външно, а Ватикана и Папата са нежелани

08-Aug-12 14-37-20

Имали ли сме по-слаб външен министър от Николай Младенов? Изглежда че не. След като покани сирийските терористи на събрание в България, умишлено проспа антибългарската кампания в Македония, остави без коментар териториалните претенции на Румъния, не направи нищо по приемането на България в Шенген, сега Младенов се нацупи и на Папата защото не му харесал посланика. Всъщност уместно е да си зададем въпроса чии интереси защитава Младенов? Със сигурност не са българските.

Този човек очевидно използва поста си на външен министър за трамплин към някоя друга високо платена международна длъжност. Министерският пост е само временна спирка и вредите, които нанася на страната ни продължават да се множат.

България засега няма да праща свой посланик във Ватикана, съобщиха източници от МВнР. Още в началото на тази година номинирахме своята кандидатура, но с красноречиво мълчание Ватиканът показа, че не я приема. Според наблюдатели това е най вече заради гей сцена, описана в романа му „Пътят на беглеца”.

Тогава нашите власти пък решиха да не вадят нова кандидатура през следващите три месеца и по този начин да покажат на Светия престол, че не са съгласни с мотивите им. В момента има нагласа този срок да се удължи още повече, може би и до края на годината. Тази седмица италианският ежедневник „Република” писа, че България и Ватиканът са замразили дипломатическите си отношения почти до степента от 1981 г., когато беше изфабрикувана българската връзка за покушение на папа Йоан Павел ІІ.
В отговор на тази публикация от Министерството на външните работи отговориха, че нямат практика да коментират медийни публикации и, че отношенията ни със Светия престол са добри. Като доказателство се посочи фактът, че президентът беше радушно приет на 24 май от папа Бенедикт Шестнадесети./БЛИЦ

28 май 2012 | 16:30 | Агенция "Фокус"

Правец. Водещи представители на сирийската опозиция заседават на неофициална среща в България, предаде БНР. Лидери на Сирийския национален съвет, начело с неговия председател Бурхан Галиун, се намират в България и в момента провеждат тайно заседание. Заседанието е било запазено в тайна поради съображения за сигурност на бунтовниците от опозицията срещу сирийския президент Башал ал Асад. Срещата се провежда в района на град Правец и на нея присъстват и сирийски представители на Кюрдския сирийски национален съвет. Целта е да се постигне единство сред опозицията, която е разединена относно бъдещето на Сирия и евентуален демократичен преход при свалянето на режима на Асад.

08-Aug-12 14-35-21

Метрото, строителство каквото София не е виждала никога в хилядолетната си история

Като се направиха покривната плоча и шлицовите стени, строителите изкопаха под защитата на плочата 24 м дълбок трап с ширина 21 м. Като го гледахме, ни обхващаше инстинктивен страх от големите обеми, въпреки че знаехме колко добре оразмерена, сигурна и стабилна е конструкцията.

Стоян Братоев, изпълнителен директор на "Метрополитен" ЕАД

zx500_1881978

zx500_1882006

Метростанция 11 на втори метродиаметър е само с българско финансиране, както и станция 8. При кандидатстването за еврофинансиране Европейската комисия не е била склонна да отдели средства за буферните паркинги поради предложената тогава форма за експлоатация - концесия. По тази причина те са отделени от останалия проект, за да им се осигури българско финансиране. По-късно при осма станция паркингът отпада, но при 11-II паркингите остават.

untitled

понеделник, 6 август 2012 г.

През 1929 година, в брошурата “Родоотстъпници”, Ванчо Михайлов публикува списък на сръбски и болшевишки агенти в България

0013_nТази убийствена с фактологическите си сведения брошура, която ще прочетете по-долу излиза през 1929 г., като резултат от разузнавателните действия на възглавяваната от Иван Михайлов ВМРО. Един от водещите наши историци преди години казваше, след като беше работил в сръбските архиви, че дори в тежките моменти по време на войните сръбската страна продължавала да изплаща големи суми на продажни български души. Зулумаджиите от септември 1923 г. и втората вълна национални предатели и убийци от пролетта на 1925 г. намираха гостоприемство в Сърбия, която ги обсипваше със средства и какви ли не благинки за предателството си срещу българския народ, докато българите от Вардарската бановина (Вардарска Македония) бяха подложени на нечовешка денационализация. Дори емигрантските лагери, от които се извършваха набези срещу българската държава често пъти бяха разположени в пограничните райони с България (Малешевията, Западните покрайнини и Нишко и Пиротско), където живееха отново поробени българи след Ньой. Огромни парични средства за българските родоотстъпници бяха осигурени и от коминтерновските фондове чрез нейната важна структура МОПР (Международна организация за подпомагане на революционерите) във Виена. На убийците, които се изпращаха на българска територия също бяха изплащани огромни суми, което разкрива в показанията си по време на процеса срещу нея и Цола Драгойчева. В тази брошура са намерили полагащото им се място, както земеделските емигранти, така и болшевишките оръдия Димитър Влахов и Тодор Паница и останалите създатели и дейци на ВМРО (обединена), създадена и ръководена от Георги Димитров по инструкции на Коминтерна.

Както в сянката на Васил Левски стоят един поп Кръстьо и Димитър Общи, така и в сянката на македонските ни революционери се спотаяват и новите Попкръстювци. Убеден съм, че това което ще прочетете ще ви отврати от родните предатели, живяли с жедри подаяния от сръбските и московските си господари, но ще ви даде и материал за размисъл. Някои от имената на предателите, които ще срещнете в текстовете по-долу, след септември 1944 г. ще управляват България, а други осъзнавайки калта, в която са затънали няма да посмеят да се върнат в родината, докато трети ще се опитат да изкупят вината си с цената на живота си, както д-р Константин Терзиев, Панко Брашнаров, Павел Шатев и др.

Цочо В. Билярски

* * *
РОДООТСТЪПНИЦИ

Индийската артилерия 155mm Field Howitzer 77B: The Bofors Gun

Самостоятелно моторизирано оръдие 155 милиметра. Не всяка нация е способна да произведе подобно чудо.

неделя, 5 август 2012 г.

До 30.06.2012 година България е получила от ЕС огромната сума от 2 454 768 371€. Къде са сега евроскептиците?

04-Aug-12 10-21-59

Помните ли как ни обясняваха, че България трябвало да бъде неутрална и да се държи на еднакво разстояние от НАТО, ЕС и Русия? Същите тези, които фалираха страната два пъти за 6 години, манипулираха хората с невъзможната идея: “България да бъде Швейцария на Балканите.”  Но забележете, не по богатство, а само по неутралитет.

Времето показа кой е бил прав. До 30.06.2012 година България е получила от ЕС огромната сума от 2 454 768 371€.

През последните 1300 години подобно нещо никога не се е случвало.