събота, 19 март 2011 г.

Войната срещу Либия започна в 18:45 българско време на 19 март 2011 г.

LIBYA-PARIS/

Френски  самолети Dassault Rafale  нанесоха удари по позициите на либийската армия около Бенгази. От базата в Тулон спешно е прекъсната годишната поддръжка на самолетоносача “Шарл де Гол”, който се очаква да поеме към бреговете на Либия в близките 24 часа.

В Триполи поддръжници на Кадафи със жените и децата си изградиха жив щит около резиденцията му.

Хилари Клинтън заяви, че САЩ няма да участват в сухопътна операция в Либия.

Либия под крилата ни! Кой и с каква сила ще участва в операцията

RafaleФранция и Обединеното кралство, са двете въздушни сили, които евентуално ще са гръбнака на военните действия срещу Либия. Канада ще участва с шест CF-18, както и Норвегия, а  Дания и Белгия ще изпратят свои F-16. Испания ще осигури бази за авиацията. Италия ще приеме самолетите на свои летища включително и на Sigonella (Сицилия) без да участва в операцията. Някои арабски страни (Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар), ще се присъединят символично.  Голямото неизвестно е степента на ангажираност на САЩ.

Във всеки случай, въздушната война има своите правила: първо изисква да се дефинират конкретни  цели. Първите удари ще бъдат нанесени на либийското ПВО. Ще бъдат унищожени самолети, писти, радари, командни пунктове, обекти на противовъздушната отбрана. Всички тези цели са били проучени от Военното разузнаване и Центровете за контрол на операциите на Великобритания и Франция. Данните са актуализирани през последните дни, благодарение на сателитни снимки.

Слаба дипломатическа подкрепа на война в Либия. Германия, Бразилия, Индия, Китай и Русия не искат конфликт


Дипломатически успех на Франция и Великобритания в ООН, но на каква цена? От петнадесетте членове на Съвета за сигурност, десет са одобрили проекта на британско-френската резолюция и пет се въздържаха. Бразилия, Русия, Китай, Германия и Индия! Това "въздържали се" следва да се разбира като противопоставяне на военните действия, без риск да изглежда като подкрепа за режима на Кадафи.
Ето какво казват представителите на тези пет държави:

Германия "не желаят да се ангажира с военна конфронтация."

Индия е убедена, че "до момента няма достоверна информация за ситуацията там", за да обоснове решение за създаване на зона без полети и не  е  ясно как това ще бъде направено на практика."

Руските варвари в Източна Европа 1947 година: И Н С Т Р У К Ц И Я за управлението на окупираните от Съветската армия източноевропейски държави Строго секретно!

ss

И Н С Т Р У К Ц И Я

за управлението на окупираните от

Съветската армия източноевропейски държави

Строго секретно!   КАА/08.113,

Москва, 2.VI.1947 г. НК/003 47

1. В сградата на посолството да не се приемат местни информатори. Срещите да се организират от наши специални служби на публични места. Посолството приема информации чрез специалните служби.

2. Да не се допуска контакт между нашата войска и цивилни лица от страната. Забраняват се посещения на местни лица от нашия офицерски състав, контакт на войници с местни жени или на войници с войници от страната и нашата войска.

3. Да се ускори ликвидирането на граждани, които участват в или симпатизират на партии и организации отпреди войната и възстановили се след нея без нашето съгласие. Да се използват за тази цел всички конфликти и недоразумения между тях, а също така и въоръжена опозиция.

4. В политическите репресии да се използват войници от армията (възстановена на наша територия) и след това да се ликвидират тези войници.

5. Да се ускори съединяването на всички социалистически партии в една – комунистическа, като всички водачи на тази партия да бъдат предварително утвърдени от органите на нашите специални служби.

6. Да се обединят всички младежки организации в една – комсомолска – с водачи, утвърдени от нашите служби. Преди обединяването да се ликвидират всички водачи на бивши юношески и младежки организации.

7. Делегатите на партийните конгреси да нямат мандат след конгреса. Да се елиминират делегатите, които са активни. За всеки следващ конгрес да се избират делегати, утвърдени от нашите служби.

8. Да се прави системно разследване на хора – добри организатори и специалисти, които са популярни. Тези хора да се привличат към нас, а ако откажат – да не се допускат до ръководни длъжности.

9. Да се организира – всички държавни служители, освен милиционери и миньори, да получават ниски заплати. Това специално да се отнася до здравните служби... съдебно-изпълнителските служби, просветата и културата.

10. Към всички органи на властта и всички значителни заводи да се включат хора, които сътрудничат на КГБ. Това да се осъществява без знанието на държавните местни власти.

11. Да се обърне внимание на печатната преса да не цитира сумарни количества и видове на стоки, които се изпращат в СССР. Да се посочва, че това е обменна търговия.

12. Местните власти да не издават на купувачите на земя, къщи и парцели нотариални актове, а актове за получаване.

13. Да се приложи такава специална икономическа политика към частното селско стопанство, че то да бъде с ниска производителност и неефективно. При втория етап да се започне колективизация на селското стопанство. Ако се появи силна опозиция – да се намали доставката на средствата за производство и се увеличат данъците към държавата. Ако и това няма ефект, то селското стопанство да се доведе до състояние да не може да изхранва държавата и да разчита на внос отвън на храна.

14. Да се формулират всички закони, укази и разпоредби за организация, икономика и право така, че да не се дава точно и прецизно тълкуване (с изключение на военните).

15. За всеки проблем да се създават комисии, съвети, инструкции и т. н., така че никой от тях да няма право на окончателно решение без консултации с останалите.

16. Самоуправляващите органи на заводите да не могат да имат влияние върху дейността и развитието на предприятието. Те могат да се занимават само с изпълнение на полученото задание.

17. Профсъюзите не могат да имат противоречия с разпорежданията на дирекцията. Да се натоварят профсъюзите с други задължения – организиране на почивка, просвета, културни и други развлечения, екскурзии, разпределяне на дефицитни стоки и потвърждаване на мнение и характеристики от политическите власти.

18. Да се авансират само такива сътрудници и началници, които образцово изпълняват получените служебни задания, но без склонност към анализ на проблемите извън заданията.

19. На всички отговорни ръководители на партийни, държавни и стопански дейности да се създадат условия, които да ги компрометират в очите на подчинените им, като се изключва възможността да се върнат в средата, от която са излезли.

20. Офицерският кадър от местната армия може да получи отговорни длъжности само при условие че там има наши сътрудници от КГБ.

21. Да се организира специален надзор за количеството муниции за всички видове оръжие на всеки арсенал. Учение с бойни патрони да се прави само при строг контрол.

22. Да се обхванат под специален надзор всички лаборатории към НИИ.

23. Да се обръща специално внимание на всички изобретатели и рационализатори, като всички по-важни изобретения и предложения да се регистрират в нашите централи. До реализация да се допускат само изобретения, засягащи експлоатацията на минното дело. Важните изобретения да се продават в чужбина. Да не се допуска до публикация стойността на изобретението.

24. Системно да се нарушава графикът на транспорта в страната (изключение на нашия специален транспорт).

25. Да се провеждат симпозиуми и конференции и да се записват предложенията и докладите, като се регистрират докладчиците, но за реализацията да се спазва само нашата инструкция.

26. Да се популяризират интервюта с работници за актуални производствени проблеми, като се критикува безпорядъкът, но не трябва да се ликвидират причините за тези проблеми.

27. Всички обръщения към народа от официални служители и водачи да обхващат исторически и народни акценти, но да не се проповядва дух на обединение на целия народ.

28. Да се обърне внимание на всички новостроящи се градове и квартали да не се изгражда друг освен главен водопровод. Всички стари кладенци и локални водопроводи да се ликвидират систематично.

29. При модернизиране и разширение на заводите да се осигури изтичането на замърсени води да става в реки, които могат да бъдат резерв за питейна вода.

30. В новостроящите се апартаменти и къщи, а така също и при възстановяване да не се строят помещения за запасяване с хранителни стоки и за отглеждане на животни.

31. Частните работници и предприятия да се снабдяват с лошокачествени суровини и оборудване, което да осигурява производството на лошокачествена продукция на цени, по-високи от държавните.

32. Да се създадат условия за максимално развитие на администрацията по всички нива – районни, общински, градски. Може да се допуска критика на администрацията, но това да не влияе на нейното намаляване или по-прецизна работа.

33. Да се контролира само изпълнение на плана на предприятия, произвеждащи суровини и други производства, включени в нашата инструкция. Забранено е изпълнението на плана за продукти и стоки за вътрешния пазар.

34. Специално да се наблюдава църквата, като се създават условия и програми за обучение на младежта за наслагване на омраза към нея. Специален контрол да се упражнява над църковните печатници, библиотеки, архиви, проповеди и т. н.

35. От всички основни, професионални и средни училища да се уволнят учителите, които имат голям авторитет и се ползват с уважение от учениците и населението. На тяхно място да се назначат нови. Учебните програми да се направят така, че да се прекъсва връзката между изучаваните предмети. Да се ограничи производството на учебни помагала. Да се премахне изучаването в средните училища на латински, гръцки, обща философия, логика, генетика. По история да не се обяснява какво са правили царете за доброто на страната, а да се изтъкват тиранията и борбата на потискания народ. В професионалното обучение да се набляга на тясната специализация.

36. Да се организират държавни митинги при годишнини на борбата против завоевателите (с изключение на руснаците), като се подчертава борбата срещу германците, а преди всичко борбата за социализъм.

37. Забранява се да се поместват в средствата за информация и издаваните книги данни за местни хора, живели в Русия преди революцията и по време на Втората световна война.

38. Ако се възстановят или създадат организации, които поддържат дружбата със СССР, но се опитват да контролират дейността на държавните органи – да се обвинят в шовинизъм и национализъм (нашите действия са независими от органите на държавата). Начин на действие: унищожаване на нашите гробища и паметници, публикуване и размножаване на позиви, в които се осмива руският народ, руската култура и договорите между СССР и страната. Към тази пропаганда да се ангажират граждани от страната и да се използва съществуващата ненавист към СССР.

39. Да се прояви грижа за строителството на пътища и мостове, за да са готови при налагаща се интервенция, така че нашите войски най-бързо и от всички посоки да се придвижат до центровете на опозиционните сили.

40. Да се арестуват всички политически противници. Специално да се преследват противниците, които имат авторитет сред населението. Да се ликвидират всички политически противници и след това да се обвинят в тежки криминални престъпления.

41. Да не се допуска реабилитация на хора, съдени на политически процеси. Ако се налага, такава да се допусне, но при условие че това е съдебна грешка, без започване на разследване и обвиняване на виновните за съдебното решение.

42. Не може да се изправят пред съд хора с длъжности, дадени от партията – независимо че тези хора са виновни за икономически загуби и са мразени от подчинените си. В драматични ситуации трябва да се преместват на друга равностойна или по-висока длъжност в друга област или град. В крайни ситуации тези хора да се назначават на неначалническа служба като се използват за кадрови резерв за друго време.

43. За хора, които не са съгласувани от нашите специални служби, може да се публикуват съдебни процеси (специално се отнася за кадри от армията, генерални директори, министри), в които се обвиняват в дейности против народа, социализма, индустриализацията. Това ще увеличи подозрителността и ще мобилизира работническата класа.

44. Да се проявява системен контрол хората на отговорни длъжности да произхождат от работническата класа и да имат най-ниска квалификация.

45. Да се проявява постоянна грижа за систематически подбор за висшите институти на хора, които произхождат от най-ниската категория от населението или незаинтересовани професионално хора, стремящи се само към диплома.

Строго секретно! КАА/08.113, Москва, 02.06.1947 г., Инструкция НК/003 – 47;


петък, 18 март 2011 г.

В помощ на съотечествениците


03.17.2011, Обединеното кралство | Известният японски цигулар Таро Хакасе с дъщеря си Химари организираха днес в лондонския магазин Fortnum and Mason, благотворителен концерт за набиране на средства за пострадалите от земетресението  в Япония.

tt

© REUTERS / Luke MacGregor

Либийската армия в марш към Бенгази. Мощни военни съединения обграждат града

Либийската армия изкара техниката от хангарите. Танкова група напредва към Бенгази:

68d9aacd8632

Тежка артилерия се готви при нужда да вземе участие в подкрепата на мобилните съединения:

4abdd45f40d3

четвъртък, 17 март 2011 г.

Хванаха Калфин в лъжа. На комунист гоцевист доверие на версия не трябва да се дава

Според него, "усвоените от България средства по Кохезионния и Европейския фонд за регионално развитие са 71% по-малко от средните нива в Европа, а по отношение на Европейския социален фонд - 54,3% по-ниски".

Както се вижда от таблиците, средно за ЕС усвояемостта е 22.60%, а България е на 16,8%. Вижда се също, че по време на управлението на ГЕРБ има ускоряване на усвояването, а не забавяне.

Освен това Италия и Румъния са след нас в таблицата съответно с 13,7% и 12,6%.  Да си припомним, че по време на Тройната коалиция назначена от Гоце, ЕК беше спряла фондовете за България заради непреодолима корупция и кражби.

tb1

tb2

Новите български граници: Домът за временно настаняване на чужденци в Любимец

Модерни системи за наблюдение, високи огради с бодлива тел, места за молене … така наречения “Дом” за чужденци в Любимец прилича много на затвор. Така и трябва да бъде. Тези които пресичат нелегално границата не бива да ги посрещаме с хляб и сол. Нито сме ги канили, нито искаме да ни остават на гости.

15

16

сряда, 16 март 2011 г.

Либия финансирала президентската кампания на Саркози. Саиф ал Ислям си иска обратно парите

sc

Сайтът Еuronews пусна шокиращо интервю със Саиф ал Ислям, в което той казва:

"Саркози трябва първо да върне парите, които е взел от Либия за финансиране на неговата предизборна кампания. Ние го финансирахме и ние имаме всички доказателства за това и сме готови да разкрием всичко. Първото нещо, което ние искаме този клоун да направите, е да върне парите обратно на либийския народ. Той получи помощ, така че той можеше също да ни помогне. Но той ни разочарова и трябва да върне парите. Имаме всички банкови данни и документи за операциите по прехвърляне и ние ще направим публично всичко в най-скоро време. "

Сравнение на военните действия в Либия и Чечения. Как Кадафи и Путин потушават въстания

В коментарите се появи следната фраза: “Добър пост с опит за обективна оценка на снимките. От такъв анализ има нужда и за Грузия и за Чехословакия 1968 – за някои манипулирани и монтирани клипове и снимки.”

Защо не? Можем да направим сравнение с Чечения, но няма да се връщаме към Чехословакия 1968 нито към Грузия  защото там става въпрос за  външна интервенция. За разлика от тях, събитията в Либия и Грозни си приличат –  вътрешен бунт, който се гаси от силите на армията, но не излиза извън пределите на държавата.

До този момент, най-тежките боеве в Либия бяха за град Завия превзет от армията на Кадафи преди няколко дни. Според "бунтовниците град Завия е бил сринат до основи. Лъжа. Засегнати от безредиците са кметството, една джамия е разрушена защото се е превърнала в убежище на десетина въоръжени ислямисти, освен това има и засегнати единични сгради. Масови разрушения и следи от тежки боеве липсват.

4b5a3f480ebf

вторник, 15 март 2011 г.

Въоръжената съпротива срещу комунизма в България: през април 1949 г. в Западна Германия е създадена доброволческа българска национална рота към НАТО

x_dba7feae

Българска национална рота. В условията на изострящата се „сту­дена война" между Изтока и Запада БНК и лично д-р Г. М. Димитров от­делят особено внимание за организиране на Българска национална рота 4093 към НАТО, създадена през април 1949 г. Атлантическият пакт въз­никва като необходимост за съхранението на Запада от опитите за нару­шаване на статуквото от Москва, установено в края на Втората световна война, и за разширяването на съветизацията в други страни в света. През 1951 г. към НАТО се формират доброволчески роти от политически емиг­ранти от България, Русия, Албания и Чехословакия. Балтийските страни, Югославия, Румъния и Унгария нямат сформирани отделни роти, а доб­роволците от емиграцията от посочените страни се включват в българс­ката или в другите роти. При тогавашните конкретни условия, когато се говори за предстояща война, идеята е да се формира освободителна ар­мия от политическите емигранти от страните на Източна Европа, нами­ращи се под владичеството на Съветския съюз.

понеделник, 14 март 2011 г.

Генерал Абдел Фатах Юнус мъчител на българите в Либия и баш бунтовник срещу Кадафи

Ето кой е начело на “въстаниците” в Либия. По лично нареждане на Генерал Абдел Фатах Юнус, бивш вътрешен министър на Джамахирията, са били измъчвани българските медици. В резултат на мъченията са били изтръгнати признания за вина, на базата на които сестрите бяха осъдени на смърт. Този човек е подкрепян от Франция и Великобритания като представител на демократичната алтернатива на Кадафи. Гнусна работа. :–(

3abcaf371ba5

неделя, 13 март 2011 г.

Мнението на един българин завърнал се от Либия: “Революция развихри кражби , мародерство … грабят от чужденците каквото намерят.”

Здравейте ,

Като човек върнал се преди десетина дни от Бенгази , където работих, мога да ви кажа за нещата от първа рака. Тези снимки са ги правили журналистите щото им е по лесно така, да снимат когато няма бойни действия. Иначе там живеят на племена и хич не се обичат едни други. Източната част е съставена от противници на режима на кадафи , защото той е от друго племе. Не знам кой е предизвикал тези бунтове, но на 17 февруари всичко стана по план и всеки знаеше къде му е мястото в бунтовете т.е. много прилича на планирано отдавна .

Като се вземе в предвид , че това стана в над дузина страни , това не е само либийска работа. Някой доста силен и организиран стои за това. Със сигурност не е революцията на Фейсбук или нещо такова. Или САЩ или Алкайда или някой друг от големите ама не е хей така народна революция.

Либийците не обичат нито един чужденец ,нито американец , нито филипинец ,нито индиец – те искат Либия само за тях , само  че дето не обичат да работят или да учат . Искат държавата да ги храни , не искат да работят и не работят , пък мразят чужденците , които са им ” белите роби ” . Знаете ли колко пъти са чупили нашите филтри за вода по тръбопроводите , за да измрат чужденците ….