събота, 4 август 2012 г.

България с най-голям ръст от 14% на средната заплата в ЕС , а Гърция със спад от 37%. С минималната заплата у нас се купува повече от тази в Румъния

485px-MW_map_EUR_July_2012

България е страната с най-голям ръст на брутната работна заплата, сочат данни на Евростат. Според изчисления на статистическия институт средното възнаграждение у нас се е повишило с 13.93% до 439.17 евро.За сравнение, в началото на годината, отново според данни на института, средното брутно възнаграждение е било при ниво от 385.5 евро.

четвъртък, 2 август 2012 г.

Ако искате да разберете защо политическите мафиоти от БСП, ДПС, чугуните от ДСБ и Пръмовата Куневица водят война с Бойко Борисов, прочетете интервюто с разузнавача от близкото минало Петър Христозов

12jpg

Позабравеното интервюто е от Април 2009.

Петър Христозов е писателският псевдоним на родения през 1935 г. в Борисовград, понастоящем Първомай,  Христо Вълчев. Достига до чин генерал-полковник в съветското военно разузнаване. Работил е на дълбоко прикритие в САЩ, Франция, Швейцария, Ватикана и Израел. Възпитаник на Езуитския Орден или както сега се нарича Конгрегация за разпространение на вярата. Доктор по биофизика на Лионската политехника. Носител на 4 съветски бойни ордена и офицер на Чуждестранния легион. На 23 май 2006 г. с указ №222 от 18.05.2006 г. на президента Георги Първанов е награден с орден „Стара планина” – първа степен с лента за заслуги в българската култура. Петър Христозов е един от създателите на съвременния български политически роман. От 1989 г. насам  е написал и издал 70 книги, в които са свалени маските на „величията” от българската политика и бизнес за периода от „зрелия социализъм” на Тодор Живков до актуалните проекции на посттоталитарния преход. Книгите му са сред колекциите на  библиотеката на Държавния департамент на САЩ. Член на СБП, на СБЖ и МОЖ в Париж. Превеждан на най-говоримите световни езици. В последните си книги  Петър Христозов направи разтърсващи  разкрития за срастването на подземния свят с голяма част от политическия и административния елит на България.

сряда, 1 август 2012 г.

България е красиво цвете в балканската пустиня от нетолерантност, опити за преврати, политически процеси и икономически фалити

И така, кратка ретроспекция на случващото се в Европа и Балканите. Еврото в тежка криза, Гърция фалирала, Испания пред фалит, Италия на ръба на фалита. Задаваща се рецея в Зоната.
На Балканитe:
1. Понта в Румъния направи опит за държавен преврат в най-добрата комунистическа практика. Сергей Станишев му отиде на крака в Букурещ за да го подкрепи в стил 30те години на миналия век, когато Коминтернът водеше класовата борба. Така Понта и Станишев показаха, че на практика са против и срещу демокрацията и са откровени лицемери. Превратът се провали защото ЕК наложи вето над решението за промяна на правилата, които трябваше да позволят на червеноармейците Понта и Станишев да валидират референдума с под 50% участие на избирателите.
2. Сърбия продължава да затъва в дългове, новото правителство най-вероятно ще спре реформите, което пък ще доведе до още по-високи дългове. Преговори с Косово няма да има, т.е. международната изолация продължава.
3. Гърция - ще отписват още 100 милиарда, дефицитът вместо да намалява расте, преговорите циклят. Излизането от Еврозоната съвсем сериозно става реална опция.
4. Македония според клюките тръгва по румънски път. Искат да съдят бивш премиер защото направил коалиция с друга опозиционна партия.
... в същото време в България:
 
Жътва в с.Ситово, Силистренско
КРАСОТА!!!
Министър Симеон Дянков: От утре се вдигат бюджетните заплати
31 юли 2012 | 17:33 | Агенция "Фокус"
Начало / Финансова политика
Пловдив. От утре се вдигат бюджетните заплати. Това съобщи в Пловдив министърът на финансите Симеон Дянков, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. Утре именно е последният срок, в който всички министерства и агенции трябва да влязат в изискванията за Закона за държавния служител. Около 20 % ще бъде средното увеличение на бюджетните заплати, посочи Дянков. В Министерството на финансите увеличението ще е с 27 %. Днес министърът лично е подписал заповедта за това. След няколко дни ще бъде оповестено какви са анализите на всички министерства и какво увеличение ще има в тях, тъй като процесът е прозрачен, добави министър Симеон Дянков. Той припомни, че досега е имало скрити такива процедури от такси и глоби в различните министерства, а сега това вече ще бъде фиксирано в заплатите.
Със 7 до 10 % ще бъдат вдигнати пенсиите. Това съобщи в Пловдив министърът на финансите Симеон Дянков, предаде репортер наРадио „Фокус” - Пловдив. Планира се увеличението на доходите да бъде заложено в бюджет 2013. Сега се обсъжда не дали ще има увеличение на пенсиите, а по какъв начин да стане то, каза Дянков.

Близо 25% увеличение при вноса на машини