събота, 16 април 2011 г.

Талибански бойни технологии и френски противотанкови ракети Милан за метежниците в Либия

Както многократно писахме, метежниците в Либия са свързани с Ал Кайда. Съвсем нормално е в такъв случай да открием прилики в използването на оръжията и начина на водене на войната в Афганистан и Джамахирията.

Долната снимка е направена в Либия. На нея се вижда най-използваното самоделно талибанско ракетно оръжие. Ракетите се поставят в метална тръба, удобни са за криене, транспорт и изстрелването им отнема само няколко минути. С подобни самоделки вече многократно е обстрелвана базата в Кандахар където са разположени и българските войници.

0_551e1_f223738_XL

Тази снимка е поредното доказателство, че инструктори на Ал Кайда наистина присъстват в Либия и се бият на страната на бунтовниците.

петък, 15 април 2011 г.

Педофилия или не?

От 1974 г., швейцарската художничка Annelies Strba всеки ден снима сцени от всекидневния живот на роднини и приятели. В последствие, на базата на тези снимки тя прави художествения проект "Сенките на времето", който обикаля множество галерии и изложби. Истинска популярност носи на художничката една снимка от  1987 г., на която най-голямата и дъщеря Соня се къпе. Снимката на голото 16 годишно момиче е критикувана и предизвика вълна от протести и обвинения през осемдесетте години. Самата Соня Мария Бон (така се казва дъщерята) казва следното: "Това е моята любима снимка, тя няма нищо общо с порнография или педофилия. Тогава бях на 16 години, вече имах приятел и работех в болница. Фотоапарата  държеше майка ми. Знаех прекрасно какво правя (...)"

Ляв прав, дясно кроше и Корнелия Нинова заби нос във филията с мас

Boiko_B06Борисов е истински политик:

„Аз исках най-добронамерено да кажа, че този закон защитава гражданите. А, че ям филия с мас, ами татко беше сирак, майка – сирак, аз съм израсъл по най-бедния начин. Да, играех със скъсани гуменки и ядях филия с мас. Тогава баща му на Станишев обясняваше, че живеем в най-доброто общество на света, след което те сега ни питат за доходите, като че не е криза. Не виждам основания г-жа Нинова да се подиграва за бедното ми детство. Те живяха в охолство членовете на Политбюро и децата им. Ясен ли съм?”

Бойко Борисов, Мин. председател на Република България

сряда, 13 април 2011 г.

Конспиративните теории не са от вчера

0_53373_18e59757_origНа 2 март 1942 година списание Life публикува възможните планове за немско-японско нашествие в Северна Америка. Статията е богато илюстрирана с карти. Днес през 2011 година, знаем че тези сценарии е нямало как да се реализират. Политическите кръгове и през 1942 са били наясно, че това граничи с фантастиката. Това не е попречило на медиите да раздухват тези много малко вероятни хипотези и да ги представят като реална и близка заплаха. Нищо ново под Слънцето.

вторник, 12 април 2011 г.

Платени комунистически интернет тролове и спамери ще залеят форуми, блогове и Фейсбук за избори 2011

zero… но не и тук. Единственото спасение срещу тях е строга модерация и ограничаване на правата.

Щатни агитатори във Фейсбук и Туитър назначава БСП за кандидатпрезидентската си кампания. Това предвижда специална стратегия на Антон Кутев, представена днес на соцпленум.
По 10-15 младежи във всеки град ще хвалят социалистите в интернет форумите. Те ще имат и специалната задача да хулят кабинета.

Хакерски екип от 15 души ще следи работата им от „Позитано“ 20. Фейсбук началниците от София ще контролират колегите си по места и ще проповядват партийните цели в интернет форумите на националните медии.

неделя, 10 април 2011 г.

Жажда за кръв

tito_drvar_pecinaВ Сърбия обществото продължава да е обсебено от носталгия към режима на диктатора Тито. Понякога се стига и до откровен садизъм. Йошка Броз(Тито), внук на  Йосип Броз Тито, е лидер на Сръбската комунистическа партия. По националната телевизия той заяви, че ситуацията в Сърбия сега не би била такава ако сръбските комунисти през 1945 година са избили повече от своите противници. “Повече е трябвало да избият!” възкликва внукът, доказвайки още веднъж, че кръвта вода не става.

Турците смятат, че САЩ и Израел са им основен враг

turkish_girl_01В проучване на общественото мнение проведено от социологическия център MetroPoll се вижда, че 42% от турските граждани посочват САЩ за враг номер едно на страната . 23% от анкетираните считат, че основен враг на Турция е Израел.
Освен това , в неприятелските страни фигурират Гърция (6%), иракски Кюрдистан (4%), Армения (3%), 8% от анкетираните дават име на други държави. 14% нямат категорично становище по въпроса.