вторник, 28 февруари 2012 г.

Китай въведе челен японски опит в донорството на човешка сперма

Първата в света банка за сперма е създадена в Япония през 1964 година. За съжаление, ортодоксалните методи за дарителство не успяват да мотивират потенциалните желаещи. Това накарало японските институции натоварени със задачата да потърсят нов подход. Била създадена нова длъжност на специално обучена асистентка, която трябвало да помага на мъжете.

Китай неотдавна заимства този японски опит и го въведе в своите банки за сперма. Китайската сперма обаче е по-евтина от японската – донорите в Китай получават 30$, а колегите им в Япония 60$.

orig

понеделник, 27 февруари 2012 г.

Младежта в Русия в подкрепа на Путин с песента на група Серебро: "Папа Вова, давай, давай, давай"

Путин е изключително популярен след младите хора в Русия. В момента истински бум е леко променената песен на група  Серебро: “Мама Люба давай, давай, давай". Масово при анкетите младежите заявяват, че освен за Путин не виждат за кого друг да гласуват. Те го възприемат като родител, който биха желали да имат – модерен, спортист, умен, справедлив, въздържател.

… Папа Вова, давай, давай, давай …

България е на 10 място по брои на руски туристи в света. Ръст от 28% за миналата година

Толкова критикувания български туризъм се справя по-скоро добре. Лошо хубаво идва лятото и хотелите по Черноморието се пълнят до край. Парите потичат, консумацията и икономиката се задвижват. Доброто съотношение цена/качество привлича и все повече руски туристи.

XL

неделя, 26 февруари 2012 г.

1946: цигарения бартер в Берлин

След края на Втората световна война, икономиката на окупирана Германия е бартерна. Основна “парична” единица не е марката, нито американския долар, а пакет цигари. Цените, продажбите и пазарлъците се правят на базата на стекове и пакети цигари. През декември 1946 фотографът  Уолтер Сандерс от Life/Time прави снимки на продукти и цената им в цигари.

arg

Интересно, че на част от тях фигурират леко облечени жени. Означавало ли е това, че интимна услуга е струвала между 4 и 7 пакета цигари?