събота, 27 юни 2009 г.

Маркс и Енгелс първи предлагат прилагането на Холокост.

marx_engels_2 Германските национал-социалисти не са открили Холокоста. Те просто като добри и прилежни левичари са приложили дословно в практиката нарежданията на идеолозите си Карл Маркс и Фридрих Енгелс:

"Класите и расите, които са прекалено слаби за да се справят с новите условия трябва да бъдат отстранени. Те трябва да загинат в революционния Холокост."

Фридрих Енгелс, "Борбата в Унгария" 13 януари 1849 година, вестник «Neue Rheinische Zeitung»

Marx; People's Paper April 16, 1853

Journal of the History of Ideas, vol 42, No 1, 1981

Войната в Афганистан без грим

Два репортажа от бойните действия в Афганистан.

В първия, британските войници водят позиционна престрелка с талибаните. Под прикритие те чакат американските самолети да разчистят терена. Не след дълго един Ф-15 пристига, бомбардира и опасността е премахната.

четвъртък, 25 юни 2009 г.

В ЮАР изнасилването се превръща в нормална социална практика

zuma В Южна Африка, вече не се говори за Кейптаун (Кейптаун е една от трите столици на страната), а за Rape Town - буквално "града на насилването".  Трябва да признаем, че изнасилването се развива много добре в нацията дъга(така се нарича южно-африканската нация).  Според една актуална анкета, три-четвърти от мъжете са  започнали да изнасилват, когато  са били тийнейджъри, половината от тях вече са го правили няколко пъти и един на всеки двадесет го е правил преди по-малко от една година.

вторник, 23 юни 2009 г.

Google Moon нанесе тежък удар на любителите на конспирации. Аполо е кацал на Луната

Забелязали ли сте, че конспиролозите и наивните хора, които им вярват, страшно обичат да измислят и да правят най-фантастични предположения когато липсват достатъчно факти? ... А когато факти има предостатъчно, те просто ги игнорират. Такъв е случаят с отричането на прилуняването по време на американската програма Аполо с твърдението, че астронавтите не са стигали до земния спътник, а всички снимки и филми са фотомонтажи правени в студио на Земята. Google Moon нанесе тежък удар на тези безумия. Сега всеки може да види следите от колела на мястото на прилуняването на Аполо 11.

apollo11

понеделник, 22 юни 2009 г.

неделя, 21 юни 2009 г.

Лукашенко: "Путин не е джентълмен"

0_1d102_5d1127fc_XL

По време на преговорите между Белорусия и Русия е било постигнато устно споразумение между двете страни за цената на газта - тя е била определена на средно годишната базаза за 2008 г. Вчера обаче стана известно, че "Газпром" иска от Белорусия незабавно да изплати 230 милиона долара за доставките от януари до април.

Както вече се знае, договорите подписани с Русия не струват и цената на хартията, на която са написани, но очевидно и думата на батюшката цар Путин е със същата стойност.