събота, 20 декември 2014 г.

Ужасът на задължителните частни пенсионни фондове, които едва ли някога ще платят и лев за пенсии на българите

f0574f82800e6324b756c52191287f6cБългарските частни пенсионни фондове се очертават като поредната далавера на шепа олигарси изградили печеливша система за обир на българските граждани. Каква е схемата?

1. Олигархът П има фирма, която се листва на борсата, но акциите и непрекъснато падат защото фирмата не е печеливша и никой не иска да инвестира в нея.

2. След това олигархът П създава собствен пенсионен фонд, в които законът задължава българските граждани, без право на избор като руски крепостни селяни, да влагат част от осигуровките си при него.

3. С насилнически взетите пари на гражданите, пенсионният фондът на олигарха П купува акции от фирмата на олигарха П, при което цената на акциите се повишава.

4. Олигархът П използва рязкото покачване на акциите на лошата си фирма и продава собствените си с голяма печалба.

5. След известно време, олигархът П не притежава нито една една акция от фирмата, но пенсионният фонд е пълен с нейни кухи акции, които нямат никаква стойност. Фирмата фалира, пенсионният фонд фалира, но П се измъква с огромна печалба. Парите за пенсии на българските граждани са изгубени.

Публикуваме статия от  Alexander Todorov Network

„Като природно бедствие за земеделеца, задължителни „частни пенсионни фондове“ за бъдещия пенсионер“

„От където падне, трева не никне, почвата и за пустиня не става…“

Този петък, както обикновено (в петък напълно умишлено се публикува такава информация, за да мине между другото сред новините, ако изобщо някоя медия отрази нещо) с месец и нещо закъснение, но в рамките на законния срок, комисията за финансов надзор публикува декларираните от финансовите пирамиди в пенсионната система данни за натрупаната доходност (щетите за данъкоплатеца само след допълнителни изчисления се установяват) от дейността им през тримесечието.

Кратка история на финансовите пирамиди наричани „допълнителни задължителни пенсионни фондове“ и с още по-официалното „универсални пенсионни фондове“ където са насилени да участват всички родени след 1959 г. с техните работодатели, и „професионални пенсионни фондове“, където са насилени да участват допълнително работодателите на работещите при тежки условия на труд, може да се намери в тази статия: Шарлатаните – задължителни “частни пенсионни фондове” към декември 2012 г.

петък, 19 декември 2014 г.

Цялата руска стокова борса струва по-малко от акциите на Белгия или Мексико

russia-equities-ruble-low.si

Според Bloomberg ,  на 15-ти декември руските акции достигнаха дъното от $338,5 милиарда - по-малко от цената на акциите на Google.
Това означава, че акционерите на Google или Apple, могат да закупят  всички руски компании, които са в обръщение на фондовия пазар.

Стойността на всички руски акции е по-ниска от акциите на Google  от$349,2 милиарда и тази на ExxonMobil ($368 милиарда). Руската фондова борса струва по-малко от акциите на Белгия ($365,1 милиарда), Мексико ($422,7 милиарда) и Индонезия ($396,3 милиарда).

В същото време, Apple спря да продава своите устройства в Русия заради краха на рублата.

четвъртък, 18 декември 2014 г.

Гладен руснак краде салам в Поморие, изчезнала и замразена глава на коч

Удари ги кризата щом и до замразени глави на коч стигнаха. Усмивка

Вестник Труд ни разказва как примрял от глад руснак посегнал на салам в Поморие. Олег Комягин, на 52 години, имал жилище в квартала на морския град, наречен Малката Москва, поради големия брой руснаци, които живеят там. Кражбата станала миналия месец от един от големите супермаркети на Поморие, имало и запис, но едва преди два дни руснакът бил разпознат. Пред полицаите той направил пълни самопризнания.

Мълвата за кражбата на щафетата салам се разнесе из градчето. "Или е бил пиян или заради обезценяването на рублата е останал без пари и озверял от град", смятат местните.

България е добра дестинация за бизнеса

Списание Forbes нареди България на 42-ро място сред най-добрите държави за правене на бизнес за 2014 г. След нас са Чехия – 44, Турция – 50, Гърция – 51, Унгария – 55 … Русия – 91. В класацията влизат общо 146 страни от цял свят. Те са подбрани според 11 фактора, сред които – данъци, технологии, корупция, свобода, иновации и други.

ff

И Белорусия се отказва от разплащанията с рубли. Лукашенкo: “Искаме да ни бъде плащано в твърда валута!”

Лукашенко иска да търгува с Русия в долари или евро: “…нека те да плащат в твърда валута…”.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко призова правителството да изиска от руснаците да плащат за белоруския износ в твърда валута.

"Целта ни е да се търгува не в рубли, а в долари, тъй като ние не плащаме за руската енергия в рубли, а в долари. Това, между другото, е пропуск на държавата.”

Никой вече не иска обезценената рубла да тежи на врата му.

вторник, 16 декември 2014 г.

Един век съюз между Германия и България. Повтарянето на историята

100 години рамо до рамо и в беди и в победи.

FerdinandOfBulgariaAndKaiserWilhelmII

Цар Фердинанд, кайзер Вилхелм II и фелдмаршал Август фон Макензен на военен парад във военновремевата столица на Сърбия Ниш след края на Сръбската кампания, 1915 г.

Од состанокот на Хитлер и бугарскиот цар Борис, 19_04_1941

Паметната среща на Цар Борис III с германския канцлер Адолф Хитлер, на която се начертават новите граници на Царството. (19 април 1941 г.)

bbam

Министър-председателят на България Бойко Борисов и Федералния канцлер на Германия Ангела Меркел в Берлин, 15 декември 2014 година.

понеделник, 15 декември 2014 г.

България е на 48 място в света по просперитет през 2014 (от 142 държави)

БРИКС е след България – 49.Бразилия, 55. Румъния, 68.Русия, 102.Индия, 54.Китай, 81.ЮАР.
Русия е последна в Европа по просперитет – 68 място.
Балканите са след България – 50.Хърватия, 59.Гърция, 60.Румъния, 65.Черна гора, 77.Сърбия, 84.Албания, 86.Турция, 89.Молдова, 91.Босна и Херцеговина.

legatum_prosperity_index_full

Виктор Суворов срещу Дмитрий Медведев. Съвременната българофобия в днешна Русия е добра новина за България

Нагло, безцеремонно и просташки, Дмитрий Медведев в статия за Украйна намеси и България. Очевидно страната ни се измъква от московски контрол иначе как можем да си обясним цялата злоба и българофобия, която днес струи от изказванията на официалните руски власти? Откровените лъжи в изказването на Медведев за България показват злобата и безсилието, както и провалът на руските имперски амбиции не само в нашата страна, но и в целия регион на Балканите.  Каква прекрасна новина е това за нас!

Нищо ново от времето на Достоевски: Достоевски за руската завист към българите

“Киев трябва да се запознае с опита на своите югозападни съседи, които все пак се присъединиха към ЕС. Преценете какво се е променило от тогава в техните икономики и каква е динамиката на безработицата. И най-важното, колко бяха преди и сега чуждите инвестиции. Например, в България, след като страната се присъедини към ЕС през 2007 г. на шест години, безработицата се увеличава от 6.9-11.8%. Чуждестранните инвестиции са намалели спрямо същия период почти 9 пъти (от 9 милиарда да 1,092). Тези страни не са по-лоши от Украйна, която е близо до тях по отношение на развитието и климатичните условия.”

Дмитрий Медведев

"Убеден съм, че само страна, към която хората тичат на тълпи от цял свят, има право да съветва другите как трябва да живеят. А страна, от която хората си проправят път през границата с танкове, отлитат със самоделни въздушни балони и хипер-звукови изтребители, промъкват се през минни полета под картечен огън, преследвани от глутници служебни кучета, такава страна никого и на нищо не бива да учи. Тя няма такова право. Преди всичко въведете ред в собствения си дом. Създайте такова общество, че хората не от нашата страна към чужбина да копаят тунели, а към нас някой да се старае да прокопае такъв тунел. И едва тогава ще се сдобием с правото да поучаваме другите, и не с танкове, не с грохот на веригите им по паважа, а с добър съвет и личен пример: гледайте, любувайте се, заимствайте опита ни, ако ви харесва."

В. Суворов, Освободителя

Виж също:

Оригиналът на статията: “Аз видях как руснаците завладяха България през 1944 година” от ЧАРЛС ЛАНИУС

Русия ( Россия ) – враг №1 на българщината и България

Как Русия унищожи България през 968-971. Табутата в българската история

На 4 септември 1916 година българските войски превземат Добрич и на другия ден Русия напада България в Добруджа

През 1916 г. Русия разрушава Балчик. Руски терор над мирното българско население

Битката за България. През 1886 г. Австрия и Англия не позволяват на Русия да унищожи българската държавност

Достоевски за руската завист към българите

ГИБЕЛТА НА БЪЛГАРСКИЯ “ТИТАНИК” – през 1942 година съветска подводница потапя българския кораб “Струма” . Загиват 767 души евреи и българи