петък, 7 декември 2007 г.

В Куба комунизмът най-сетне победи. 230 гр. месо за човек на месец

В Куба се въвежда купонна система. 230 грама месо за човек на месец. Въвеждат се купони и за бобени изделия, захар, ориз, и за десет яйца. Черният пазар процъфтява, но там килограм месо струва $12.

И както би трябвало и да се очаква, огромната част от продоволствието се внася от идеологическия враг и баш Сатана, САЩ ... където очевидно няма недостиг;-). Кубинската комунистическа партия обяви, че кубинците масово са изказали задоволството си от новата система, защото благодарение на нея избягват масов глад.

... и всичко това в най-справедливата, най-социална страна в Латинска Америка. Комунизмът винаги е един и същ - убийства, тероризъм, репресии, глад и купони.

четвъртък, 6 декември 2007 г.

Захари Стоянов за Русия:"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия."


"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския...."Русчук, 1-й Март 1886 г.З.СтояновИз предговора към статията на Георги С. Раковски “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, публикувана във в."Дунавски лебед", 1859 г.0

Захари Стоянов, статия "Русия и българската криза" пише: "С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно. Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н." Коментар: Разгледана в по-широка перспектива, тази политика на Русия към България (а и не само към нея) е "дообогатяване" на панславизма, същността на който се изразява главно в непризнаването на отделни славянски нации и тяхното разглеждане като различни групи от един и същ народ, предопределен да се обедини под скиптъра на руските императори. Точно в този дух е прекроена и цялата история на българо-руските отношения.

“Всяко тържество на България е смърт за Русия”, пишеше в един брой на “Русь” покойний екзалтиран славянофил Аксаков, за когото се проляха толкова сълзи в Софийското книжевно дружество. “Какви са тия Крумовци, Симеоновци и Борисовци? Разве не можеше и без тях?”… пишеше същий тоя Аксаков на княжеската прокламация към българските солдати, в която се казваше: “Вие, синове и потомци на Крума и пр.” Виждате доколко е жесток бил горещий славянофил. Негова милост желаял, щото ние да се не обърщаме към нашето минало, да заместиме името на Крума, и Симеона с Иван Грозний и с Екатерина Вторая.

Захари Стоянов

вторник, 4 декември 2007 г.

Ахмед Путин и Владимир Доган


Приликата между двамата е очевидна. Не само физически(и двамата са дребни ниски мъже), но и като характер и политическо поведение. И двамата са работили за комунистическите служби и ненавиждат демокрацията, и двамата управляват с неполитически недемократични методи, и двамата фалшифицират избори, изнудват и заплашват избирателите си, и двамата са извратени. Доган каза, че е европейска практика да се купуват гласове. Прав е бил, само дето не е уточнил за коя част от Европа става дума. Очевидно е имал предвид Русия и Путин. Путин прилага в Русия доганизма, а Доган в България путинизма. Как печелят избори тия двамата:

В провинцията бяха приложени всевъзможни методи:

- административно сплашване на служители и предприемачи,

- съставяне на списъци на гласувалите по болници и бюджетни учреждения,

- "съревнования" по избирателна активност в университетите,

- изборни томболи за домакински уреди,

- доказване на "правилния" избор със снимка на бюлетината с мобилен телефон

- развозване на избиратели с автобуси

Резултатът от силното евро и слабия долар: Airbus мести производството в САЩ

Европейската самолетна компания Airbus обмисля да премести производството си на територията на САЩ, за да избегне финансовите затруднения заради силното евро, предаде АФП, цитирайки пресата в Германия.

По данни на немските издания, нов­ четвърти завод на самолетната компания ще бъде изграден в град Мобил, Алабама. Строителството на завода, според представител на Airbus, ще позволи на компанията да получи крупен договор с въоръжените сили на САЩ за производство на самолети­ цистерни. "В момента е невъзможно да подпишем такъв договор, защото сме европейска компания.

Ако стъпим в САЩ обаче, нещата ще се променят", е обяснил служителят.Преди няколко дни генералният директор на Airbus Томас Андърс обяви, че съществуването на компанията се е оказало под заплаха заради слабия долар. В момента основното предприятие на Airbus се намира в Европа и всички негови разходи са в евро.

Същевременно на световния пазар цената на самолетите е в долари, като в момента голямата разлика между европейската и щатската валута е значителна и това рефлектира върху разходите.Airbus вече строй завод в Китай, който ще бъде отворен през 2011 г.

понеделник, 3 декември 2007 г.

Защо вече нищо не се пише за Ирак?

Медиите само преди 6 месеца изобилстваха с апокалиптични прогнози за ситуацията в Ирак. Сега наблюдаваме почти гробно мълчание. Защо така? Може би ето тези графики дават отговора:Многонационалните сили постигат резултати:

** Насилието е намаляло с 50%

** Цивилните жертви с 60%

** Инцидентите в Багдад с 75%

** Насилието в Басра с 90%

** Терористичните атаки са
намалели с 80%


** IED(Improvised Explosive Device) атаките намаляват с 55%

** Средно дневните атаки падат с 42%
** Само убийствените бомбени атентати намаляват с 70% от март












Насилието в страната намалява, икономиката се развива бурно, бегълците се завръщат, а Ал-Кайда губи терен. 5000 американски войници се изтеглят от Ирак този месец и се завръщат в къщи:

Around 5,000 American troops will head home later this month as part of a withdrawal plan announced by President George W. Bush, US military spokesman Rear Admiral Gregory Smith said Saturday. "Current conditions allow for a withdrawal of the first unit, the Grey Wolf Brigade, starting on November 27th," Smith told reporters at a press conference in Baghdad, AFP reported. The brigade will not be replaced, he said, adding the drawdown is an indication of "overall improved security within Iraq as well as the improved capabilities of the Iraqi security forces." The brigade has been deployed in restive Diyala province where a series of military crackdowns have been launched targeting Al-Qaeda militants.

Защо медиите не пишат нищо за променената ситуация в Ирак? Сигурно се притесняват, че Буш ще излезе прав и войната е на път да бъде спечелена.

Профилактика на СПИН: „Убийте ги с камъни!”

Според Adnkronos International (AKI), презервативите не предпазват от СПИН, защото порите на латекса са по-големи от вируса.

“We strongly feel that condoms can’t prevent people from getting AIDS. The pores of the latex are bigger than the virus itself,”he told Adnkronos International (AKI), adding that in his view the campaign was harmful and morally wrong.

След това Said al-Anshori от MMI, предлага като средство за превенция срещу СПИН, налагането на законите на шарията: наказание на проститутките, неверните и тези, които водят полов живот преди брака.

“AIDS prevention should start by implementing Islamic laws and punishing rule breakers, infidels and those who engage in pre-marital sex. … и добавя: „В Исляма, ние обикновено ги замерваме с камъни”.

Това се нарича лапидация:

“In Islam we normally throw stones at them,” said al-Anshori. The MMI is a Muslim umbrella organisation whose member groups promotes sharia law in Indonesia.

ВНИМАНИЕ! Това видео съдържа сцени на изключителна жестокост. Забранено за лица под 18 години. Случващото се е в Иран на 11.07.2007: