събота, 21 януари 2012 г.

С такава опозиция, Путин може да управлява още 6 мандата

001rtg0h

Оказва се, че в Европа има и по-ниско интелигентна дясна опозиция от българската Синя коалиция. Сигурно въобще няма да ви учуди, че тя се намира в Русия. Ето как и с какви прояви те се надяват да преборят офицера от КГБ, Владимир Путин:

Евгения Чирикова, лидер и активен участник в протестите пише в twitter:

“Ако можем да използваме Америка в борба с режима на Путин, това трябва да се прави!”

И тези хора искат да печелят избори в антиамериканска Русия. Как ще стане това и кой ще гласува за тях? Сега е вече ясно защо популярността им според последните сондажи е паднала на 1%, а тази на Путин, за жалост,  се е увеличила до 52%. Както се казва, с такава опозиция скоро Путин няма да има нужда дори от предизборна кампания. Просто трябва да ги остави да се набутват.

Вижте и този клип, в които се вижда как лидерите на руските “десни” се оставят да бъдат снимани и интервюирани при влизането си на инструктаж в американското посолство в Москва. Е кой ще гласува след това за тях? Сами правят така, че Путин да е без алтернативен.

Ще се превърне ли САЩ от люлка на човешката свобода в държава на цензурата и интелектуалната репресия?

Лоши неща се случват. Ние живелите през комунизма ги надушваме много от далеч. Ние знаем, че няма добра цензура и че човешката свобода стои по-високо от авторските права, че свободният достъп до Интернет е по-важен от печалбите на Холивудската мафия.

Да стискаме палци и да се надяваме, че макар и все по-слаба, американската традиция за свобода на словото и медиите ще успее да се пребори с този ретрограден фашо-комунистически законопроект за ограничаване на свободата в Интернет.

петък, 20 януари 2012 г.

Калотина: новата българска западна граница

Преминавали ли сте скоро през Калотина? Ако не сте ще останете приятно изненадани. Българската граница е приятна чиста и добре осветена. Няма и помен от мърсотията и хаоса оставена от предишните управляващи. Широко разпространената корупция и изнудването на чуждите граждани по време на Тройната коалиция вече като че ли са забравени. Налична е информация с телефони за контакт ако пътуващите имат проблем с контрола или бъдат поставени под натиск от служителите.

Промените, както виждате от снимките, са радикални. Браво!

Границата в близкото минало, тогава когато управляваха коалиционните правителства и излишъците бяха милиарди левове:

gh

Границата сега:

641

2100

Гърция–на гол задник нови 400 танка

Greek soldier

Хората в Гърция са се видели в чудо - пенсиите и заплатите намаляват, броят на бездомниците се увеличава, а в същото време страната си набавя нови 400 танка! Каква всъщност е актуалната касова наличност в Атина? Коментар на Дойче веле

Край Олимп май са полудели. Възрастните хора са изплашени заради орязаните им пенсии, а минималната заплата се връща назад с 1/3. Изобщо пари няма за никого и нищо. Ако не включваме в тази сметка едни 400 танка, които американците се канят да изпратят на гърците. Вероятно като подарък.
Темата е много чувствителна, защото на гърците танковете никога не са им достатъчно. Та нали всеки момент вечният враг Турция може да ги нападне! Без значение, че двете съседни страни са членки на НАТО? А сред страните в пакта гърците са втори сред американците по разходи за отбрана.

Как Майкъл Рамирес вижда орязването на военния бюджет от Обама

itNMI

четвъртък, 19 януари 2012 г.

Честито господин Президент! Оптимизъм за България!

pb

Росен Плевнелиев пое длъжността български Президент. Гоце напуска. Една от най-срамните и долни личности на прехода губи властта си. 

От тук нататък, Плевнелиев, Борисов и ГЕРБ да знаят, че няма да има никаква прошка! Чакаме резултати защото им дадохме цялата власт. Искаме пътища, реформирана съдебна система, прочистване на на НСО и НРС от мафията и доносниците на ДС. Искаме метро в София, магистрала до Бургас и Благоевград, Дунав мост 2, електронно правителство, влизане в Шенген, финансова стабилност.

Жална ви майка ако ни излъжете! Помнете съдбата на Костов. Той ни предаде, излъга ни и ние българските избиратели го изпратихме на бунището на историята.

Попове подводничари

Руският флот набира попове за военна служба. Първоначално се попълва щата в стратегическите атомни подводници въоръжени с балистични ракети. Както се вижда от снимките на екипажа от  К-223 "Подольск", на борда и се намират най-малко трима свещеници. По времето на СССР ролята на поп се изпълняваше от т.н. политически офицери(Заместник командири по политическата част), които смениха комисарите от времето на Сталин … и така колелото на Историята не спира да се върти. Winking smile

30b_XL

8e8_XL

сряда, 18 януари 2012 г.

Непознат юнак

20223

Гуглата на чича,
татювият пояс —
всичко ми прилича,
също като мое.

Имам дреха синя
със гайтани бели,
суча мустачиня
цели две къдели.

Тънката си пушка
дялах я неделя,
сабята ми мушка
де какво намери!

ГЕРБ остават непоклатими на върха. Ако сега имаше избори печелят мнозинство в Парламента

gerb

Червените заедно с турците плюс набедените за  десни от СДС и ДСБ, всички заедно:

6,4+5,6+23,1=35,1%

ГЕРБ сам събира:

39,6% одобрение.

Още по-интересна е структурата на поддръжниците на правителството. Най-общо казано образованите, инициативните, бизнеса, гражданите и младите хора подкрепят ГЕРБ.

вторник, 17 януари 2012 г.

Капка

kapka

Човешкият образ в българската политика. Ако трябва да я сравня с друг български политик веднага се сещам за Бойко Борисов. Двама много си приличат по медийно излъчване и нормално неполитическо поведение. Това ми харесва.

понеделник, 16 януари 2012 г.

59% от руското население са бедняци, а само 19% имат компютри

ддд

В Русия, която претендира да бъде Трети Рим и Велика газова държава, 59% от населението живее в бедност. Средната класа е между 6-8%, а заможните варират също между 6-8%. Според социологическите методи към “неблагополучния” слой от населението може да бъдат отнесени 93% от руснаците.

неделя, 15 януари 2012 г.

Момичета с пушки ( Girls & Guns ) 52. Курс по военна подготовка в Китай

Добре обучени жени с оръжие за охрана или в специалните сили е стока, която се продава добре на пазара за сигурност.

1131

Това не е кастинг на конкурс за красота, а първи ден от тренировките на жени кандидатки за работа в сектора на сигурността и охраната. Град Саня, Китай.

2

Всичко започва с тест за издръжливост.

828-611x989