събота, 12 октомври 2013 г.

Борисов: Тунел под Шипка ще има, когато се върнем на власт

Тунел под Шипка ще има, когато ГЕРБ се върне на власт, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен. Според него опровержението от официалния говорител на еврокомисаря Йоханес Хан относно европарите за тунела Шипка и Западната тангента не е вярно, предаде кореспондентът на БГНЕС.
На въпрос на БГНЕС относно опровержението на твърдението, че има спрени европейски средства, което дойде от Брюксел, Борисов заяви: "Кой го е опровергал? Не е вярно – те казаха така, което сме казали и ние, че сега се спира и когато правителството покаже своето съфинансиране, тогава ще ги пуснат пак".
Ясно обясних, че езикът на Брюксел не е спрян – те казват "да", когато си осигурите кофинансиране, ще бъде пуснат пак. То не е спряно, но може да и след 10 години. Къде е тунелът под Шипка? Там където беше "Тракия", където беше "Дунав мост 2". Дойде ГЕРБ – вече ги има. Тези са – няма да има тунел. Мога да се обзаложа с тези хора. Когато се върне ГЕРБ на власт, ще има тунел под Шипка", каза Борисов и тръгна да влиза в автомобила си. На въпрос "кога ще се върне ГЕРБ на власт", той отвърна кратко: "Много скоро". След това обаче реши не да се вози, а да "си покара малко, че не съм карал".

четвъртък, 10 октомври 2013 г.

Англичанка събра "Най-доброто от България" в приложение за iPad

Д-р Барбара Пейдж-Робъртс, консултант по международен маркетинг, британска гражданка, живееща в България от години, представи снощи пред политици, бизнесмени и дипломати най-новото приложение за айпад THE BEST OF BULGARIA ("Най-доброто от България").

Сред гостите бяха посланикът на Великобритания г-н Джонатан Алън, заместник-министърът на икономиката и енергетиката г-н Бранимир Ботев, председателят на Атлантическия клуб г-н Соломон Паси, множество представители на туристическия бизнес, както и на британската общност в София. В продължение на две години д-р Робъртс и ръководеният от нея екип от български дизайнери, фотографи, автори, уеб девелопъри, редактори, разработва уникален и престижен продукт, чиято цел е да стимулира гордост и любов към България.

сряда, 9 октомври 2013 г.

ЕК спира поетапно парите за България при новата тройно гнойна коалиция от АТАКА, БСП и ДПС

В крайна сметка гнойните от Атака, БСП и ДПС ще паднат, но не и преди да опоскат държавата и след като провалят всичко, което постигнаха ГЕРБ в инфраструктурното строителство:

Европейската комисия спря два важни инфраструктурни проекта - за тунела под Шипка и Западната тангента. Това каза на брифинг в парламента Томислав Дончев, бивш министър по еврофондовете в правителството на ГЕРБ, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Причината за спирането е, че правителството не е изпълнило задълженията си.
Очаквайте подробности.

неделя, 6 октомври 2013 г.

Да живееш в Русия: кошмарът в руските болници

Както многократно сме казвали тук – Русия не е само Москва и Санкт Петербург. Условията за живот в дълбоката руска провинция са често кошмарни, а здравната инфраструктура е останала някъде там в 70те години на 20 век.

rusclinic01