събота, 1 февруари 2014 г.

Изследване на BBC: Да живееш за да смучеш водка в Русия–25% смъртност до 55 години, причината е алкохолна.

0802alkoholism1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В статия от 31 януари ББС публикува плашеща статия за продължителността на живота в Русия и употребата на алкохол. Горките руснаци! При повечето от тях, безпътието и робството ги е довело до почти пълно оскотяване и зависимост. Тъжно и мрачно е да си руснак. Този народ заслужава нещо по-добро.

25% от руснаците умират преди 55 г. и най-честата причина е употреба на алкохол, главно водка, предаде Би Би Си.

Причините са цироза и алкохолни натравяния. Много умират и при пиянски сбивания.

Данните са от съвместно проучване на Руския онкологичен център, Оксфордския университет и Международната агенция за онкоизследвания към СЗО.

Проучването е било с 10-годишен период и са изследвани 151 000 граждани в три големи руски града. По време на изследването 8000 от тях са починали.

rusia

понеделник, 27 януари 2014 г.

Плашещата красота на манекените от 1930 година

Автор на това великолепие е Пиер Иманс. Като цяло, тези почти живи кукли ме плашат по някаква причина. Дали малко зловещата светлина, дали защото 10 години преди войната преди войната нещата изглеждат изглеждат вече тревожно страшни. Цялата енергия на тридесетте години е съсредоточена в това очакване на клане. Гледайки тези красавици и красавци, оставаме с впечатление, че това не са просто модни закачалки за дрехи, а механични хора, борещи се киборги, създадени в тайни лаборатории на НКВД.

634107_original635335_original634198_original

От Майдана: организация, дисциплина и воля за победа

Това което е най-впечатляващото от украинските събития е начинът, по който бунтовниците се организират в малки паравоенни структури със съответната логистика, медицинско обслужване и комуникация. Вторият момент, който заслужава възхищение е инженерния подход при изграждането на укрепленията – барикадите са подсилени, стените са двойни. Между първата и втората линия на отбраната има готовност при евентуален пробив на милицията да бъдат запалени вече подготвени и предварително залети с коктейл Молотов автомобилни гуми.

Цялата тази добра организация, очевидно заимствана от армията, показва че опозицията разполага с достатъчно хора с военно организационни и инженерни способности. Резултатите не закъсняха.

Вчера милицията беше публично унижена. Разузнаването на бунтовниците открива, че в сградата на Украинския център , разположена зад Европейския площад и следователно зад линиите и барикадите, тайно са се промъкнали около 300 военнослужещи от вътрешните войски и няколко служители на " Беркут " . В случай на нападение, тази част е трябвало да удари в гръб протестиращите. Около хиляда бойци от бунтовниците щурмуват сградата. Започва истинско сражение вътре в залата, което продължава около час. Милицията капитулира и безславно е пропусната да се изтегли през коридор осигурен и от протестиращите.

Отрядите на паравоенните структури са все по забележими.

8940345_original

Всеки отряд разполага със собствена логистика и медицинско осигуряване.

8939918_original