събота, 19 юли 2008 г.

Приятелите на Президента Първанов - мафиоти, доносници и диктатори

001296205-big

 

"За да ти кажа какъв си, кажи ми кои са ти приятели."
Народна мъдрост


Изброявайки приятелите на Президента Първанов, веднага се набива в очи следното - те или са свързани с мафията и някакви злоупотреби или са агенти на руското разузнаване и бивши доносници на ДС, а в международен план, Първанов най-добре се е разбирал с диктаторите Путин, Садам Хюсеин и Милошевич.
И така кратка ретроспекция на президентските приятели:

четвъртък, 17 юли 2008 г.

Израел освободи терориста Кунтар

h 22 май 1979 година, Израел, недалеч от Нагария...

Израелските специални части задържат Самир Кунтар. Той е един от четиримата ливанци преплували с надуваема лодка от Ливан в Израел и нападнали къщата на Дани Харан. Терористите убиват стопанина и четиригодишната му дъщеря Ейнат. Кунтар и разбива главата с камък.  Жената на на Дани Харан се опитва да се спаси от убииците и по грешка задушава двугодишната си дъщеря.

вторник, 15 юли 2008 г.

Религия на толерантността, любовта и мира

610aНа 13 юли 2008, две афганистанки са били обвинени в проституция и по-късно през деня екзекутирани от талибаните. Това събитие отговаря отчасти на въпроса защо стоим с НАТО в тази страна, в която няма петрол и какво защитаваме там.

2 days ago: Local people watch two Afghan women shot and killed by Taliban in Ghazni province, Afghanistan, on Sunday, July 13, 2008. Taliban fighters told Associated Press Television News that the two were executed for allegedly running a prostitution ring catering to U.S. soldiers and other foreign contractors at a U.S. base in Ghazni city.

 

 

Нож в гърба на Обама

340x-1

Карикатурата на семейство Обама, публикувана на заглавната страница на New Yorker, цели да иронизира критиците му, но по всичко изглежда, че тя постига точно обратния ефект. Шефовете на кампанията на Барак хич не са доволни, ама хич...

Обърнете внимание, че на рисунката американското знаме е в огъня, а над камината е закачен портрета на Усама - доста мрачна шега и то в такава лява медия като New Yorker.

Anyone smell the hand of Hillary here? smile_wink

Православни безбожници - патриарси и попове с партиен билет

02120114_d

Калиник Врачански бил полковник от ДС, предал на МВР библиотеката на владиката Михаил като ”особено опасна”. Покайното писмо на митрополит Йосиф, глава на мисията на БПЦ в Ню Йорк, публикувано на сайта Pravoslavie.bg миналата седмица, изненада родните медии, които незабавно препечатаха най-пикантните откъси от него. По ирония на съдбата този текст, в който особено близкият до патриарх Максим йерей уж си посипва главата с пепел заради това, че е бил принуден навремето да пише „докладни” до ДС, не сюрпризира само „БЛИЦ”. Още през лятото на м.г. напомнихме на българските читатели, че преди цели 18 години група честни нашенски богослови и духовници го призоваха да се покае и да изкупи греховете си, поемайки църквата в родното си село Славовица, Пазарджишко. Но Йосиф, когото зад гърба му всички в клира наричат „джуджето”, само се изсмял и казал, че това ще стане, „когато цъфнат налъмите”. Днес покайното писмо на владиката е факт, но и в него се прокрадва присъщото му високомерие и надеждата, че като се отворят досиетата, може да се окаже не доносник, а жертва/?!/ „Времето беше такова, нямаше как, от тайните служби ми извиваха ръцете, на никого не съм навредил”, е лайтмотивът на Йосифовото послание. Според запознати с интригата Американският митрополит изпреварил събитията – тоест, отварянето на досиетата на висшия клир, като с този ход целял да смекчи удара върху репутацията си в САЩ, а и да не бъде съден строго от събратята си в Синода и заточен в манастир. Неслучайно на финала на писмото дядо Йосиф намеква, че иска да се връща в България, понеже му било домиляло за родината. Истината е, че ако се окаже свързан по някакъв начин със спецслужбите на бившия режим, US-властите ще преустановят сътрудничеството си с него.

понеделник, 14 юли 2008 г.

Израел ще атакува Иран от американски летища в Ирак

 

Map image
Или поне такива са слуховете, които настойчиво циркулират в инфосферата. Според иракската телевизия YNET, израелските самолети се намират вече на Ирак, недалеч от иранската граница. В броя си от 13.07.2008, THE JERUSALEM POST публикува статията „Bush gave Israel amber light to attack”:

According to the official, Bush has given Israel free rein to attack Iran's nuclear sites …

On Friday, sources in the Iraqi Defense Ministry told a local news network that IAF war planes were practicing in Iraqi airspace and landing on US airbases in the country as a preparation for a potential strike on Iran.

неделя, 13 юли 2008 г.

Военните роботи са новия хит. Предатор готов за бойна мисия

 

predator-ready-for-the-hunt

 

An armed MQ-9 Reaper unmanned aerial vehicle taxis down a runway in Afghanistan. (U.S. Air Force photo/Staff Sgt. Brian Ferguson)

 

Роботите навлизат широко в армията, подводни машини за атака на противника, пехотни роботи за огнева подръжка на земните части и за изпълнение на мисии с особенно висок риск, въздушни машини с многоцелева употреба за бойни и разузнавателни мисии.

Американската армия държи монопола в тази област. Зад нея е и огромния научен и технологичен потенцияал на САЩ. Никой друг в света няма подобни оръжия, които по своя характер са високо хуманни - намаляват броя на жертвите в редовете на армията и ВВС защото поемат най-опасните мисии и освен това намаляват жертвите сред мирното населени(колатерал демидж).

Роботите са по-прецизни от човека, но все още са с много малък ресурс за вземане на самостоятелно решение. Бъдещето е днес, или поне в американската армия е така.