вторник, 15 юли 2014 г.

Българска клетва

44111355737506_n

Това е снимка от моята клетва като офицер на Н.В цар Борис III. Aзи съм третия от ляво на дясно. Обичай Бога, Царя и Отечеството,
Отдавайте Кесаровото Кесарю, Божието Богу. Когато се изправих не осъзнавах тежестта на офицерските пагони. Осъзнах тежестта, когато ми повериха живота на войниците и сигурността на народа в Македония. След войната бях обявен за фашист, враг на народа, но това мен не можеше да ме съкруши защото още ми е пред очите тате. Очите му налети със сълзи на гордост. Момента в който го видях произнасяйки клетвата беше едно от най-хубавите неща в живота ми. Тате беше участвувал в трите войни от 1912 до 1918 година и това признание от него за мен беше повече от всичко.

Иван Марински

понеделник, 14 юли 2014 г.

Украинските евреи създават собствен доброволчески батальон “Матилан” за борба с руските терористи

Започна формирането на еврейски батальон за освобождението на Украйна от терористите и руските окупатори. Организатори са бивши войници и офицери от ЦАХАЛ, които призовават всички граждани на Израел с украински корени да помогнат за освобождаването на Украйна.

2371_49338603_img

2371_30431556_img

"Украйна - това е нашата страна, нашия дом, и ние сме длъжни да я защитим!" казва един от инициаторите на батальона на име Максим Нюман. Според него, в момента организаторите получават "много предложения за постъпване в батальона. "... “Ние сме се свързали с Министерството на вътрешните работи за регистрация на всички необходими формалности и предоставяне на правен статут на батальона. По същия начин, ние сме в процес на преговори с редица организации и фондации в Израел, способни и заинтересовани в подпомагането и оформяне на материалната база на батальона."

Статистика: В цивилизования свят никой не харесва Русия, Путин още по-малко

74% от европейците имат отрицателно мнение за Русия. Преди руската агресия в Украйна то е било 54%.

PG-2014-07-09-russia-favorability-01

77% от германците и 85% от французите не харесват Путин. Той е популярен във Виетнам, Бангладеш, Танзания и Русия.

PG-2014-07-09-russia-favorability-03

неделя, 13 юли 2014 г.

Неопровержимо доказателство за руската агресия срещу Украйна. Руски граничар снимал и публикувал във Фейсбук как руските танкове преминават в Донецка област

За да се похвали пред приятели, руски граничар снимал как танковете доставени от Русия на терористите преминават границата с Украйна.

600x321

600x304

Един българин в битката за Украйна: Капитан Калин Димитров от резерва на Българските въоръжени сили участва в обучението на украинските бойци от батальоните "Днепр" и "Донбасс". ФОТО

Статията е от украински източник.

original

Вчера беше рожденият ден на един изумителен човек за когото аз трябва да кажа на всички украинци. Това е Калин Димитров –Капитан от резерва на Въоръжените сили на Република България, инструктор в Академия “Зигзауер"и" Хеклер унд Кох ", един от водещите български експерти по бойната подготовка и оръжия.

Този страхотен човек казва в интервюто си:

"Аз съм готов да се боря и да жертвам живота си за свободата на Украйна."

Неотдавна той ми позволи да разкрия името му. Калин два пъти посети Украйна и обучи много бойци от "Днепър" и "Донбас". Това наистина е брилянтен треньор, високо организиран и дисциплиниран човек, който дойде при нас на помощ, когато  руската инвазия изглеждаше неизбежна и цяла Украйна ще се превърне в бойно поле.

Освен професионалист, бих казал, че Калин е просто един истински рицар без страх и без укор, за когото демокрацията и свободата не са празни думи. Той дълбоко преживява ситуацията в Украйна и се опитва да ни помогне.  Със собствената си заплата Калин подпомага украински военнослужещи в тежко положение. Ако утре започне война и Украйна започне да приема чуждестранни доброволци, той казва че веднага ще се запише.

Имам една мечта. Изграждане за нашите въоръжени сили и доброволци на публично-частното военна академия за индивидуално обучение, бойци от лека пехота и снайперисти за Специални сили , училище за сержанти и Център за обучение на Специалните сили. Искам Калин да бъде привлечен към тази работа.

Работа с такъв лидер като Калин, е чест! Благодаря ти още веднъж, че живееш толкова далеч от Украйна и взе присърце нашата болка. Не е за вярване, че има хора като теб в света.

Прокуратурата ни мисли за телета. Този път не са чували с бюлетини от Костинброд, а чували със стотици милиони от банката на Василев

Отново чували, но този път пълни със стотици милиони, а не с бюлетини. Усмивка Прокуратурата и следствието заливат обществото с невероятни тъпизми. Тези две организации не само че активно участваха в сценария за дестабилизиране на банковата система, но и продължават да изпълняват политическите бизнес поръчки на Пеевски.

Прокуратурата, следствието и ДАНС са безвъзвратно пробити. Вместо да се грижат за националната сигурност, те дестабилизират държавата и се превръщат във фашизирана карикатура на ДС. Единственото решение е разформирането им и изграждането на нови структури на тяхно място.

Не можем да не зададем въпроса и къде е сега т.н. Протестна мрежа? Не виждат ли какво се случва? Къде са т.н. неправителствени организации, които би трябвало да са коректив на всяка власт? Сега мълчат. Защо? Много просто, защото и те са гнили до мозъка на костите си и са зависими от същите олигарси  - Цветанов, Пеевски, Доган, Костов, Прокопиев.

Не двама, а четирима са задържаните за изнасянето на чували с милиони от КТБ, съобщи БНР, позовавайки се на свои източници. Припомняме, че прокуратурата повдигна обвинение на шефа на Управителния съвет на КТБ Орлин Русев, който в качеството си на изпълнителен директор на банката е разрешил неправомерното изтегляне на близо 206 млн. лв., които били изнесени и предадени на мажоритарния акционер Цветан Василев. За случая обвиняема вече е главната касиерка на банката Маргарита Петрова, която е сочена за физическия извършител на изнасянето на парите и предаването им на крайния получател, твърдят разследващите. Според информацията на БНР другите двама задържани са главният счетоводител на КТБ и неговият заместник. Имената им не бяха съобщени. Прокуратурата ще иска постоянен арест и за четиримата.

Източник: новини.бг