събота, 2 юли 2011 г.

При гърците, това което прави впечатление е огромният им мързел

ypnos

Какво споделят българските емигранти в Гърция:

„Дадох газ преди около 7 години", разказа Ицо. Срещнахме се в един бар в града. Поръчваше водка след водка. Преди часове се бе върнал от Гърция. За малко, около две седмици ваканция на родна земя. После тръгваше пак. С него бе друго момче, избрало да търси препитание в Кипър.

“За гърците казват много неща, както и за нашите хора разбира се. Такива били, онакива като работодатели. Всичко е до човека, на когото попаднеш. Късмет. Това, което прави впечатление е огромният им мързел, което мен напълно ме устройва. Благодарение на това имам два часа обедна почивка. Достатъчно да преядем с началника, дори да обърнем две бутилки вино, че и да подремнем".

петък, 1 юли 2011 г.

А какво би станало ако …

CHINA/

СССР и СИВ бяха тръгнали по пътя на Китай през 1972 година? Какъв алтернативен свят бихме имали днес? Провалът на Социалистическия лагер беше предизвикан от провалът на икономиката и идеологизацията на производствените отношения + експроприация в полза на Партията и държавата на печалбата в предприятията.

Китай се измъкна от тази клопка и сега планира изпращане на хора на Луната през 2018 година. През 1972 година СССР беше много по-развит индустриално от Поднебесната империя. Ако не беше провалът, сега колонизацията на Слънчевата система от човекът можеше да върви с пълна пара.

Сергей Станишев и триглавата ламя

Оригиналът тук.

lamia

Това е третият ми политически очерк, за настоящия лидер Сергей Станишев. Постарал съм се да придам максимално много истината за управлението на тройтана коалиция. Надявам се, да ви хареса.
Сергей Дмитриевич Станишев е роден на 5 май 1966 г. в град Херсон, Украйна. Син е на Димитър Яков Станишев - бивш секретар на Централния комитет на Българската комунистическа партия, отговарящ за международните връзки на БКП, и на професор Дина Сергеевна Мухина от Факултета по славянски филологии на СУ. Има един по-голям брат, роден 1952 - архитект Георги Станишев.
Средното си образование завършва в 35 СОУ "Добри Войников" (име към 2006 г.) в София. През 1989 г. Станишев завършва с отличие Историческия факултет на Московския държавен университет.
През 1994 г. защитава докторат по история на тема “Система за издигане на висшите държавни сановници в Русия и нейната трансформация през втората половина на ХІХ век”. През 1999-2000 г. е в Лондонската школа за икономика и политически науки, където специализира международни отношения.

четвъртък, 30 юни 2011 г.

На борда на медицински хеликоптер в Афганистан

Над многострадалния Афганистан, където вече десетки години военните конфликти се редуват един след друг, денонощно летят медицинските хеликоптери на НАТО. Седем дни от седем, 24 часа от 24 часа, ден след ден, месец след месец, вертолетите с червен кръст на борда извозват ранени цивилни и военни. За екипажите им няма лоши и добри, свои и чужди, задачата е човешкият живот да бъде стасен.

Редник първи клас Блас Тревино, ранен в корема с разкъсано тънко черво,  не изпуска от ръка разпятието по време на транспорта към болницата.

21149

Хеликоптер на морската пехота охранява от въздуха медицинската евакуация на ранени бойци във вражеска територия.

2877

сряда, 29 юни 2011 г.

Нов златен български век: Век без Сергей Станишев, Ахмед Доган, Яне Янев и Иван Костов

277062_246592652022685_3811217_nПредложението не е никак лошо. Smile Ако ставаше толкова лесно просто с едно задраскване и ако зависеше само от нас, отдавна да сме го направили.

Докато първите трима, безусловно са едни от най-мрачните отрицателни гурута в българската политика, то за Иван Костов трябва да се добавят някои неща. По време на управлението на СДС се постигнаха важни национални цели. Например отрязана беше политическата пъпна връв с Русия, беше стабилизирана държавата след виденовия пожар, но и беше направена бандитска приватизация, Нефтохим беше продаден на Русия, Костов осигури монопол на Чьорни с мобилните комуникации, СДС скри агентите на ДС.

След загубата на властта от СДС, ролята на Иван Костов в българската политика е само и единствено деструктивна. Той успя да срине подкрепата за сините от колосалните над 50% до 3,5%, превърна ДСБ във собствен фен клуб където няма млади хора защото те са възприемани като заплаха от лидера. Той безпринципно и конюнктурно подкрепя Гоце, БСП и е готов да стане ортак с дявола само за да реализира краткосрочни политически цели. През последната година, Костов отвори политически чадър над близки до него мафиоти и престъпници – историята с убитото бебе в Горна Оряховица, където виновникът е и шев на организацията на сините в града; далаверата с черното тото организирано от активист на ДСБ. И в двата случая, Костов вместо да застане на страната на правосъдието, атакува Цветанов за да спаси близките до него и партията му мафиоти.

Така че, да, след 2001 година Златният български век може да се осъществи само без Иван Костов и костоподобните.

Американците имат повече доверие в армията отколкото в църквата

soxqvqyb5uga0yqko2mxka

Само преди 40 години нещата си били точно обратно – църквата се е ползвала с по-голямо доверие от армията на САЩ. 78% от гражданите на САЩ вярват на военните си, а 48 процента вярват на църквата. Веднага след армията на втори и трето място по доверие се нареждат малкия бизнес и полицията. В дъното на таблицата  с 12% откриваме Конгреса. Телевизията и вестниците са съответно с 28 и 27% доверие.

понеделник, 27 юни 2011 г.

Феноменът Путин през обектива на унгарски фотограф

p4

Според проучванията на общественото мнение сред всички възрастови групи, Путин има най-висока подкрепа от младежите. Данните на Левада център за март 2011 показват, че 78% от младите хора имат доверие на Путин, , а сред руснаците над 55 години цифрата е 66% (средно за цялата страна - 70%).

Унгарската фотографка Бела Дока обикаля градовете в  Московска област , където е снимала  десетки фенове на президента Владимир Путин. Като правило, феновете са момичета на 17-19 години и по тяхно мнение,  Путин е идеален баща и съпруг. Обикновено, тези момичета са израснали в бедни семействата или са с един родител, а подобни семейства са много в Русия, така че техните чувства могат да се разберат.

Бела Дока споделя своите впечатления от Русия през призмата на култа към личността на Владимир Путин. "В Русия, образът на Путин е навсякъде. Негови снимки виждате по дрехите, негови портрети висят в магазини и офиси, както и на билбордове. Нищо чудно, че сред подрастващите култа към Путин е все по-популярен. Фенките му прекарват по-голямата част от свободното си време в чат стаи и форуми, посветени на Путин "- казва фотографката.

Бела Дока обяснява, че за западния човек това обожествяване на Путин изглежда странно. "Но много руснаци виждат истински силните страни на настоящия министър-председател. Стандартът на живот в страната нараства, това води до патриотизъм и национална гордост, включително и носталгия по времето на Съветския съюз. "

p2

неделя, 26 юни 2011 г.

Един българин

86c5ecdd7e1b-Ти беше в парламента и призова политиците да се обединят.

-Нека си направят изводи. Защо да не е възможно? Аз на този стадион играх в продължение на 83 мача за България. Този стадион обедини всички в България. Обедини ЦСКА, "Левски", "Славия", "Черно море", "Ботев", "Локомотив", "Сливен", "Черноморец" (Бургас), ще изпусна някого. Той обедини цяла България. Тук на този стадион никога не сме се делели в групи. Аз играя в този отбор, няма да ти я подам, ще вкараш или не. Това беше нашата сила и вярвам, че един ден тези политици ще си отворят малко повече очите, защото е много трудно да ги отвориш. Защото можеш само да стигнеш до върха на обувките. когато живееш в долината на слепите, не ти дава възможност да се разгърнеш. Защото ти си затворен кръг, нямаш приятели. Имаш една група и си до там. Ние сме свикнали винаги да критикуваме, днес си с бяла риза, със синя вратовръзка. Това трябва да се загърби, ако искаме България да върви напред. Нека се обединят стратегията ни е за 4, 8 или 12 години. Ако почнем, както досега сме били, един не иска да бъде този, друг не иска онзи, трети е най-големият, нищо няма да направим.
Искам да направя стадиони, защо трябва да ги правим, правим зала, защо я правим. Аз имах възможността след световното първенство да съм кръстник на детето на Любослав Пенев. Подарих му Златната обувка, защото не можа да бъде с нас. Благодарение на неговия пас към Костадинов бихме Франция на “Парк де Пренс”. След това обаче получи заболяване и не можа да играе в САЩ. Той допринесе за тази победа.

-Кажи нещо на българите.

-Повярвайте, както повярвахте на нас през 1994 година. Повярвайте, че този, който е на власт, ще успее да ни обедини и ще направи нещо добро. Ако ние като народ помогне със съвсем малко, една лопата да вдигнем, това ще е достатъчно. Ако не, ще останем в историята, ще дойде времето, в което с проблемите, с които си създаваме, ще стигнем Гърция и ще сме до там.

Христо Стоичков

В Китай копират цели европейски градове

412

Жаждата на китайците за дословно копиране на образци от западната цивилизация не познава граници. В Китай  вече има  изградени няколко копия на европейски градове. Китайските строители и архитекти се готвят да възпроизвеждат и известния австрийски град  Халщат, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство.

В Китай, на 30 километра от Шанхай, се строи и точно копие на германския град Антинг. Той е откопиран до най-малките детайли заедно с паметниците на  Гьоте и Шилер, фенерите, типичните решетки и дограма на къщите. Този град е проектиран от немската компания Albert Speer & Partner, която го е предложило като китайска версия на "типично немски град."

През 2005 г. в  мегаполиса Ченду се появи копие на британския Дорчестър. Година по-късно, недалеч от Шанхай, китайците построиха  британския Thames Town . Там има дори дори 66 метрова  църква, която силно напомня на подобен храм в Бристол.

С това копирането не  спира и  скоро  близо до Шанхай ще бъдат изградени квартали на Венеция, Барселона, Стокхолм и Копенхаген. Нещо повече, тези "плагиати", китайците не обичат да свързват с оригналите, а казват само че става въпрос за  "един типичен европейски град". Въпреки това, тези архитектурни комплекси са се превърнали в място за поклонение  на стотици хиляди туристи защото много от тях нямат достатъчно пари, за да посетят реалната Германия, или Венеция.
Освен това, "Европейският град" в Китай се е превърнал в популярно място за сватбени тържества и фотосесии.

86