събота, 23 юни 2012 г.

Папуаските войни в Индонезия

Западна Папуа през шейсетте години е окупирана от Индонезия. От тогава конфликтите между централната власт и местното население не престават. Въпреки, че воюват с властите, папуасите не забравят да се избиват и помежду си.

Конфликтът между две племена в размирната област Квамки Лама продължава вече десетилетия. Убийството на член от противниковата група е въпрос на чест и доблест. Жертвите са вече 4, като последният убит падна на 20 юни. Полицията се опитва да направи нещо, но това само премества конфликта от едно място на друго.

photo015

Доцент Румен Кастелов от Пирогов бил във връзка с братя Галеви чрез сдружение "За възраждане на Дупница". Името му беше замесено с Джолотов от Октопод и съмнения за изнудване за високи цени на ортопедични протези

photo_verybig_737134

„Аз мисля, че и София би трябвало да мечтае за такъв кмет", каза доц. д-р Румен Кастелов, член на Инициативния комитет за избор на кмет в Сапарева Баня на 23 юни 2011. Думите му са по повод издигането на кандидатурата на Сашо Иванов, които според съгражданите си е в тясно сътрудничество с братя Галеви.

Както се казва всяка круша си има опашка. Двама наши читатели ни изпратиха материали, косвено говорещи за топлите връзки на един от замесените в скандала Пирогов, с дупнишката банда на осъдените престъпници братя Галеви. Става въпрос за шефа на ортопедичната секция в Пирогов, доцент Румен Кастелов. Самият Кастелов е от Дупница и връзката му с братя Галеви датирала още от края на деветдесетте години.

Постепенно престъпниците завзимали властта в родния си град  и създавали политически проекти, чиято цел била легитимирането им в политиката. Един от тези техни политически проекти е сдружението  "За възраждане на Дупница". Именно в него до имената на  мафиоти като Васил Василев-Клеменца, лъсва и името на д-р Румен Кастелов. Нека оставим архивите да говорят:

27.05.06 Стандарт:

В Дупница има паралелно управление, което преди 2 месеца се "легитимира" като сдружение "За възраждане на Дупница", твърдят пред "Стандарт" общински съветници в града.

петък, 22 юни 2012 г.

Реклама, секс и позитивизъм в снимките на Шон Дюфрен

Представяме ви подбор на положително сексуални произведения от американския майстор на фотографията Шон Дюфрен. Шон живее в Лос Анжелис. Шон обича да прави интересни и забавни неща и поставя своите модели в оригинални ситуации.

437

четвъртък, 21 юни 2012 г.

Димитър Раденовски, Румен Кастелов и Людмил Джунков от Пирогов са замесени в хоспитализирането на Марчело Джотолов от Октопод

kastelov-djunkov-radenovski-traktora

На снимката от ляво на дясно: Алексей Петров Трактора, Марчело Джолотов, доц. Румен Кастелов, проф. Димитър Раденовски, д-р Людмил Джунков

Ако това се потвърди, то на практика Джунков, Кастелов и Раденовски са служили за прикритие на мафията. Надяваме се, компетентните служби ще разнищят този въпрос. Това е интерес и на засегнатите лекари, които ако наистина са наклеветени(малко вероятно виж по-долу) няма от какво да се притесняват. Крайно време е да бъде прекъсната пъпната връв на бандитите с докторската мафия.

Д-р Бойко Тошев пред бТв:

Тошев не разкри самоличността на лицето, за което разказа, но отбеляза, че медиите са отразили случая и предположи, че най-вероятно то не се е явило на “известно съдебно дело”. За случая знаели шефът на секцията по ортопедична травматология в „Пирогов” доц. Кастелов, зам. директорът д-р Джунков и директорът проф. Раденовски.

В следващият момент директорът на болницата проф. Раденовски привиква него и останалите, които са били в екипа по лечението, за да им се окаже натиск да подпишат документи за въпросното лице от престъпния свят, на които пишело, че е в болницата и какво му е здравословното състояние, а те само трябвало да се подпишат.

В публичното пространство отдавна съществуват съмнения, че повечето мафиоти в България се измъкват точно по този начин – попаднали зад решетките, изведнъж се разболяват и им се налага операция или друга процедура, благодарение на което присъдите им биват решени винаги в тяхна полза, точно заради състоянието им.

Самият Алексей Петров преди година и половина бе признат за тежко болен, а медицински експертизи сочеха, че ако не му се направят спешно три операции, ще се стигне до фатален изход. Съдът уважи експертизата и Петров бме пуснат да се оперира.

Той обаче не го направи, а се включи в предизборна кампания като кандидат за президент на страната. Досега тка и не е извършена проверка от прокуратурата, защо все пак той не се е подложил на животоспасяващите операции и такива ли са били те. По думите на травматолога Бойко Тошев излиза, че отделни медици в „Пирогов” са замесени в някакви неясни и съмнителни връзки с престъпния свят.

Това възмути ръководството на болницата и то се закани да съди д-р Тошев.

Факт е обаче, че Джотолов се разболя на 1 март, когато в съда трябваше да бъде изслушан свидетелят Пламен Устинов, който разкри по-късно, че Алексей Петров, считан за лидер на „Октопода” е поръчвал убийствата на бизнесмените Гриша Ганчев, Васил Божков и Валентин Шотев.

FrogNews

сряда, 20 юни 2012 г.

Граргамел стоял зад компроматите срещу Донев и Павлов. Костов уволнил ген. Богомил Бонев за да направи място във властта на Трактора Алексей Петров

kostov-filchev10 дни след като Богомил Бонев е сменен от Емануил Йорданов като вътрешен министър в правителството на Иван Костов е свикан спешно Националният съвет по застраховане, който е дал лиценз на застрахователното дружество „Левски Спартак” на Алексей Петров.

Трактора, Душана и Костов са се срещнали в понеделник. Любо Живков от Бг снайпер е съобщил за тайната среща на трактора с Душана Здравкова и Костов.

Явно на някой не му харесва че трупите за отвличане и убийства на прехода Наглите и Килърите са заловени. Явно някой е недоволен че Цветанов не изпълнява желанията на Костов да си разчиства сметките с бизнесмени като Огнян Донев и Павлов. Костов в момента използва връзките си в ДАНС да си разчиства сметките като праща компромати за пране на пари източване на ДДС срещу неудобните му бизнесмени Донев и Павлов.

В същото време, тук многократно сме писали за топлите връзки, които съществуват от една страна между другарите по борба Гоце Първанов и Иван Костов – Гаргамел и организираната престъпност. Днес получаваме поредното потвърждение за това кои са кръстниците на бандитизма и мафията в България. Да припомним, че Тракторът беше съветник на Президент Гоце и неформален шеф на спецслужбите в правителството на Станишев:

По време на днешното заседание по делото Октопод, свидетелката Даниела Конова хвърли бомба, заявявайки, че Богомил Бонев е бил свален от министерския пост, тъй като е пречел на застрахователно дружество „Левски Спартак" (по-късно преименувано на "Лев инс") да получи лиценз. Припомняме, ген. Бонев бе уволнен от тогавашния премиер Иван Костов и заменен с Емануил Йорданов.
„Ако Бонев не беше сменен, „Левски Спартак" никога нямаше да получи лиценз. Факт е, че само 10 дни след неговата оставка, компанията получи лиценз", заяви Конова, която е била шеф на дирекция „Застрахователен надзор" към Националния съвет по застраховане.

В случая с фирмата на Алексей Петров парите са били израелски, имало е опити дори и чрез израелския посланик Застрахователният надзор да бъде притисканда издаде нужния документ.

Другото изискване за получаване на лиценз е било да бъдат проверени лицата от компанията дали се занимават с престъпна дейност. Тогава МВР са дали информация към Застрахователния надзор, че израелците са замесени с престъпна дейност

обяви прокурорът Светлозар Костов. Той допълни, че по това време е изтекла информация от Надзора към компанията, че ще бъде направен отказ за лиценза. Тогава неин представител, Велислав Велев, е притискал  Кондова да даде лиценза.

В разговора било споменато, че зад израелците стои Мосад.

„10 дни след като Бонев беше сменен от Емануил Йорданов като вътрешен министър бе спешено свикан Националния съвет по застраховане”, каза пред журналисти Кондова. Право това да бъде направено имали само тя и председателят на съвета – тогавашният финансов министър Муравей Радев. „Не съм го свикала аз, направете си извода кое”, допълни Кондова.

Междувременно стана ясно, че тогава и пет процента от акциите на компания са закупени от израелския инвеститор. Лицензът на „Спартак” е даден 2000 години.

Ортопедичната мафия в Пирогов. Доцент Румен Кастелов искал по-скъпи протези от доставчиците и се оправдавал с проф. Раденовски

19-Jun-12 23-06-11

Отвратителната история за възможно източване на Здравната каса от висши администратори на Пирогов, разказа пред бтв доктор Тошев.  Разбира се, всичко това се случва за сметка на данъкоплатците и пациентите. Парите от завишените цени на протезите, които влизат в джобовете на доц. Кастелов и проф. Раденовски на практика са откраднати.

Пред bTV д-р Тошев разказа за още един „интересен случай”. Дистрибутори на метални импланти били убеждавани да завишат цените на изделията. Натискът идвал от д-р Кастелов, който поел ангажимент за това към директора проф. Раденовски.

„Факт е, че при нас някои изделия са по-скъпи от други болници,” отбеляза д-р Бойко Тошев.

понеделник, 18 юни 2012 г.

Строителната площадка България: Софийски Околовръстен път

zx500_1847981

Проект Лот 31"Рехабилитация и реконструкция на път IІ-18 Софийски Околовръстен път - Южна дъга от км 41+137.87 до км 44+720 и пътна връзка №2 на пътен възел "Младост" в участъка от СОП до началото на съществуващия надлез"
Възложител Агенция "Пътна инфраструктура"
Обща дължина 3. 582 км
Спестено време 2 093 070.60 евро на година
Увеличен средноденонощен трафик на пътници и товари до 2015 г. 13 036 МПС
Изпълнител Консорциум "Главболгарстрой – Южна дъга", в който влизат: "ГБС Инфраструктурно строителство" АД и "Главболгарстрой"АД.
Стойност на договора 37 251 632 лв. без ДДС или 44 701 958.68 с ДДС
Строителен надзор "Рутекс" ООД
Стойност на договора 298 605 лв. без ДДС или 358 326 лв. с ДДС
Проектант "Виаплан"
Срок за изпълнение 22 месеца

Южната дъга на Софийски околовръстен път в числа
Изкопни работи 338 532 м3
Изграждане на насипи 462 301 м3
Асфалтови смеси 82 669 т
Бетонови смеси 35 810 м3
Стомана АI и AIII 1 618 152 кг
Стоманени тръби 7 630 кг
Водопроводи 3 898 м
Канални колектори 35 696 м
Ел и УО 84 080 м
Стоманен парапет 3700 м
Стоманена предпазна ограда 8 896 м
Бордюри 8/16/50 314 м
Бордюри 18/35/100 41 515 м
Бетонови ивици 10/25/100 3 878 м
Тротоарни плочи 40/40/5 31 338 м.