четвъртък, 14 октомври 2010 г.

Богат улов в пиратски води. Могадишу, Сомалия

Млад човек носи акула по централна улица в Могадишу, Сомалия. Но по-интересна е архитектурата около него, която очевидно е последен писък на модерната постколониална архитектура в Африка. На втората снимка се вижда как е изглеждал Могадишу, по време на бялото управление на Сомалия. Напредъкът в строителството след изгонването на белите окупатори е очевиден.

SOMALIA/

somali-mogadishu

вторник, 12 октомври 2010 г.

Какво ги чака американците след 01 януари 2011 година

5062215496_b9134eec03Край. Времето на Обама свърши. Оттук нататък всички американци, тези които са гласували за него, но и тези които не го подкрепиха, заедно ще плащат сметката за безотговорното му управление. Е да, така е в политиката – в края на краищата винаги някой трябва да плати сметката. Това ние българите много добре го знаем.

Предлагам ви статията на Бен Джонсън, която си заслужава да бъде прочетена за да се разбере какво ще се случи в САЩ след ноемврийските избори.

 

OBAMA CONSIDERING RULE BY EXECUTIVE ORDER IN 2011

From the West Hartford Taxpayers Association List Server:


In just six months, on January 1, 2011, the largest tax hikes in the history of America will take effect.
They will hit families and small businesses in three great waves.
On January 1, 2011, here's what will happen (read it to the end, so you see all three waves):


First Wave:

Митът за Възраждането. Етническото "основание" за "освободителната Балканска война

Интерсна интерпретация на историята ни от Вени. Блогът  “Семки и бонбонки”.

Извод като за олигофрени, възпитавани при комунизма (към които спада и авторът):

Балканската война от 1912 не е била "освободителна", а агресивно-грабителска, тъй като е целяла и успяла да заграби територии, в които населението на държавите-агресорки (България, Гърция, Сърбия) е било малцинство. С болка признавам, че фактите разбиват исторически сантимент, втълпен ми едва ли не от ранно детство, но както знаем и боговете мълчат пред фактите.

понеделник, 11 октомври 2010 г.

Огнен септември в Афганистан

През септември в Афганистан се проведоха парламентарни избори, в които за 249 места имаше 2 500 кандидата. За да осигурят сигурността, войските на НАТО  започнаха интензивни военни операции в провинция Кандахар. През този месец загинаха 51 войници.

a01_2506

Афганистанско дете насочва пистолет играчка към италиански войник от ISAF охраняващ първия защитен периметър на затвора Герат, 14 септември 2010 г. (REUTERS/Raheb Homavandi)

untitgled

Френски войник изстрелва противотанкова граната от щурмова винтовка FAMAS, близо до база Тора окръг Суроби, 24 септември 2010

untittled

Медикът Тирон Джордан носи ранения морски пехотинец Дейвид Хоукинс към хеликоптера, недалече от Маржах, 24 септември 2010.

неделя, 10 октомври 2010 г.

В САЩ се задава нова консервативна вълна. Обама пред пълен провал

Всички знаехме, че е въпрос на време. Очевидно времето дойде. Обама прави американците все по-консервативни. Този човек се провали навсякъде.

republican-wave

obama-unemployment-sept

obama-deficit-bush2-e1273698959571