четвъртък, 1 декември 2011 г.

За България е по-добре Четвърти Райх отколкото Трети Рим

hhcb

Болшевиките в Европейската комисия продължават да мърморят за немския егоизъм и нежеланието на германците да платят сметката на Гърция, Италия, Португалия, Испания и кой ли не още. Това е така защото не са опитали сладостта на Третия Рим – бившия СССР и неговия ботуш.

За нас българите едно е сигурно: по-добре Четвърти Райх начело с Германия, отколкото Трети Рим със столица Москва. Приятно четене:

Когато стана ясно, че Европа здраво е закъсала, европейците решиха, че Германия трябва да поеме кормилото, сиреч - да изведе континента от кризата. Сега обаче им се привижда "Четвъртия райх". Знаят ли въобще какво искат?

Германците са на път да се превърнат в "жертвеното агне" на Европа. Каквото и да направят, каквото и да предложат срещу кризата, те все остават неразбрани и все не могат да се харесат на другите. На същите онези, които дълго време настояваха, че Германия трябва да се нагърби с водещата роля в преодоляването на кризата. И когато канцлерката Меркел все пак реши да поеме нещата в свои ръце, германците пак са недолюбвани.
Във Великобритания на някои анализатори дори вече им се привижда "Четвъртия райх". Те бият тревога от задаващата се хегемония на Германия в Европа под мотото: "С помощта на еврокризата да си вземем това, което не успяхме да спечелим в две световни войни". Във Франция пък бившият президентски съветник Жак Атали предупреди, че Берлин е извадил"оръжието на колективното самоубийство на континента", а депутатът-голист Никола Дюпон обяви публично, че не желаел да гледа безучастно как Франция се превръщала в провинция на Германия.