петък, 21 октомври 2011 г.

Модернизацията на Русия в картини

Ето как един от най-добрите съвременни руски художници, Василий Шулженко, вижда родината си.

1e1a

Изборът на екстремните центристи: кандидатите на ГЕРБ Плевнелиев и Попова

gb

Защо избрахме кандидат президентската двойка на ГЕРБ? Ето отговора:

1. Защото Плевнелиев и Попова са self-made man & women.

2. Защото е успял в частния бизнес, без връзки, без протекции и без да дава подкупи.

3. Защото деблокира фондовете от ЕС и вкара в българската икономика милиарди евро. Доказал е, че може.

4. Защото е позитивен човек, не лъже и има план за развитието на България до 2020 година.

5. Защото не е член на нито една една партия, не е зависим от мафията, нито от бившите служби.

6. Защото умее да слуша българските граждани, но и да накара чуждите политици да слушат него. Владее немски, английски и руски и няма езикова бариера.

7. Защото Трактора Алексей никога не му е бил телохранител, защото не е ловджия и не е стрелял по защитени видове.

8. Защото е морален човек, верен на семейството си и вероятността да заболее от трипер след извънбрачна връзка по време на мандата си е минимална.

9. Защото защитава българския национален интерес и не се вживява в ролята на руски резидент в България. При него няма да има Голям шлем за Русия.

10. Защото ще измете с голямата метла гоцевите корумпирани протежета от съдебната система и Външно министерство.

11. Защото ще реформира НСО, която е останала единствената служба за сигурност в България все още обвързана с мафията и бившата ДС.

12. Защото искаме България да бъде управлявана от богат човек. Плевнелиев е богат, но не парадира с това.

13. Защото са немски възпитаница, а не руски подлоги учили в СССР.

14. Защото ни харесва усмивката му, излъчването му, начинът по който решава проблемите чрез търсене на консенсус, а не чрез противопоставяне.

Затова ще гласуваме за Плевнелиев и Попова.

четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Пантера, Кугар и Аугуста в българското небе. Ех, летете птички, птички лекокрили!

България получи нови бойни машини за охрана на Шенгенската черноморска граница.

Според специалистите "Пантер" са най-добрите хеликоптери, с които една армия може да разполага. Такива на въоръжение има във Великобритания, САЩ, Израел и Франция. Цената на френския вертолет е 20 милиона евро без боеприпасите и логистичната поддръжка. Разполага с торпедни системи и 20 мм оръдие. Вертолетът може да се използва за борба с терористи и пирати, да служи за спасяване на хора и кораби. С едно зареждане може да прелети 150 мили, което е достатъчно за осигуряване на българския морски отговорен район. Машината развива скорост до 324 км/ч. На борда си, освен двамата пилоти, може да качи и 10 командоси.

„За първи път откакто служа във Военноморските сили ми се случва да получа нещо, което е най-доброто в света", призна командирът на ВМС контраадмирал Пламен Манушев.

kjkjl

Но какво е една перфектна бойна машина без младите хора , който поемат контрола над оръжията за да служат на България? Ето ги и тях:

erwerw

вторник, 18 октомври 2011 г.

Стив Джобс да бъде обявен за светия. Малоумието на епъл феновете няма граници

Във форуми и блогове, фанатизираните фенове на епъл, съвсем сериозно обсъждат възможността Стив Джобс да бъде обявен за нещо като Светия на нашата епоха. Малоумието им граничи с талибанизма на ислямистите.

sj

неделя, 16 октомври 2011 г.

Хванаха Синята коалиция да купува гласове в Приморско. Арестуван е човек на Костов и Димитров

download (1)Сега отново можем да очакваме, че гаргамелеската партия ще иска оставката на Цветан Цветанов защото полицията не ги е оставила да си напазаруват цигански гласове по морето. Поредното падение на “автентичните” десни:

Кандидат-кмет от Синята коалиция бе хванат от полицията да търгува с гласове. 56-годишният Христо Христов е издигнат за кандидат за кмет на с. Ново Паничарево в община Приморско. Освен това името му е и в листата с общински съветници на Синята коалиция в Приморско.

Арестуван е и 33-годишен мъж от с. Ново Паничарево, който е помагал на кандидат-кмета в предизборната търговия. В момента полицията разпитва над 50 души от селото, чиито имена и ЕГН-та са открити в лекия автомобил на кандидат-кмета. Много от тях са "пропели" и са признали, че са получили по сто лева, за да пуснат бюлетина за синия кандидат-кмет.
Срещу задържания М.Й. вече е повдигнато обвинение по чл. 167, ал. 2 от НК за купуване на гласове. Кандидат-кметът Христов обаче засега се разминава без обвинение, тъй като има предизборен имунитет. Той ще бъде подведен под отговорност веднага след приключване на изборите.

Източник: БЛИЦ

Кунева! Хайде без лъжи! Живите помнят...

downloadНа 9 август, кандидатката за президент Меглена Кунева, на въпрос на кандидат избирател, за връзката между нея и АЕЦ “Козлодуй”, “Белене” и назначаването й във френската банка “Париба”, отговори: "Няма такава връзка. В моя сайт много скоро ще има специална секция, условно наречена “Лъжи и истини”. Там ще видите всичко".

По-късно Кунева добави, че е имала разрешение от Еврокомисията да участва в обществения борд на “Париба”...

Какъв е поводът за това изявление на Кунева и доколко истина съдържа то?

Преди 15 месеца, организацията за борба с политическата корупция„Транспъранси интерешънъл” разкритикува назначението на Меглена Кунева и други трима бивши еврокомисари на "доходни позиции" в частния сектор.

Съобщението за този скандал дойде с новината от Агенция Ройтерс, че акционерите на френската банка „Париба” са гласували назначението на Меглена Кунева като член на борда на банката.

Уточнявам, че банка „Париба” е френска и приватизацията й през 1987 се свързва с името на Жак Ширак, докато е кмет в Париж.

Да умреш защото си християнин

coptes

На 10 октомври, египетската армия окъпа в кръв демонстрация на коптските християни в Кайро. В държавните медии се говори за междурелигиозни размирици и военни мерки срещу тях. Държавата в Египет, с цялата си мощ, застана на страната на религиозното мнозинство от мюсюлмани вместо да защити християнското малцинство.

Не е ли време ЕС да преразгледа емиграционната си политика и да разшири критериите за даване на убежище заради религиозно преследване. Да бъде стимулирана емиграцията на християните от Египет чрез улеснени процедури за получаване на убежище. Подобна политика няма да бъде прецедент в демократичния свят. Например в провинция Квебек с подобни квоти се ползват франкофоните кандидати за установяване в Канада.