петък, 18 юни 2010 г.

Популярността на Обама – 20% под точката на замръзване

В Расмусен  ежедневно проследяват индекса на популярност на  Президента Обама. Анкетата за сряда показва, че 24% от избирателите на страната силно одобряват начина, по който Барак Обама е изпълнявал ролята си на президент. Четиридесет и четири процента (44%) декларират силно неодобрение.

obama-joker1 

Technorati Tags: ,

четвъртък, 17 юни 2010 г.

Меркел уточнява, че Конрад Зусе създаде компютъра: “Не си мислете, че американците са измислили всичко”

800px-Z3_Deutsches_Museum

„Германците са измисли MP3 плейъра и факс машините," отбеляза Меркел вчера в университета Станфорд, съвсем близо от мястото, където основателите на Google са си блъскали умовете по кодовете на търсачките, а основателите на Hewlett-Packard Co. са взели дипломите си.

Германците също така са измислили и компютъра.

Меркел покани подсмихващите се неверници в публиката да посетят института Конрад Зусе в Берлин, който носи името на изобретателя на първото "свободно програмируемо" и автоматично компютърно устройство.

"Не си мислете, че американците са измислили всичко," заявява Меркел чрез преводач по време на разговори, фокусирани основно върху общите интереси на САЩ и Европа.

ПП: Първият компютър на  електричество е конструиран от германеца Конрад Зусе през 1936-та година. Той създава няколко компютъра, но пред 1946-та година продава правата на патентите си на IBM.

Technorati Tags:

сряда, 16 юни 2010 г.

Историята на една голяма любов. Боливуд подготвя филм за Адолф Хитлер и Ева Браун

aheb

Индийският вестник „New Delhi„ ни информира, че младият режисьор Ракеш Кумар (Rakesh Ranjan Kumar ) е решил да снима филм за любовта между Ева Браун и Фюрера. 

Филмът е с работно заглавие „Dear Friend Hitler”. Ракеш Кумар претендира, че произведението му няма да бъде политически коректно защото иска да пресъздаде историята с голямо „И” такава каквато е:
„Моят филм ще покаже също любовта, която храни Хитлер към индийския народ и как той индиректно допринесе за нашата независимост.” – казва режисьорът в интервю пред индийската телевизия NDTV.

Киргизка мъртва зона. Медведев тласка Русия в нов афганистански капан

В Афганистан всичко започна по подобен начин. Началото бе поставено с просъветски преврат организиран от КГБ, последва ограничена помощ от руски военни инструктори, а след това нещата започнаха главоломно да излизат от контрол. Конфликтът завърши с поражението на СССР и последвалото му разпадане. Знае ли Медведев тази история?

00ztscqd

00ztpb2r

вторник, 15 юни 2010 г.

Момичета с пушки ( Girls & Guns ) 51

6a00d8342-800x591

Technorati Tags:

В Южна Африка грабежите процъфтяват по време на световното първенство по футбол

00ztgfsr

• «Работил съм на повече от десет световни първенства, но това никога не се е случвало. Дори през 1978 г. в Аржентина, въпреки че тогава на власт беше хунтата, ситуацията беше много приятна отколкото сега. В ЮАР престъпността е ужасяваща. И най-важното е, че полицията бездейства. В много от журналистите решението на Блатер да даде домаинството на тази страна сега поражда само съжаление. "- Генадий Орлов коментатор за руските медии.

понеделник, 14 юни 2010 г.

Иран преструктурира валутните си резерви от евро в долари и злато

Iranian-Currency На 2 юни, иранският телевизионен канал Press TV съобщи, че Централната банка на Иран ще конвертирате значителна част от своите валутни резерви в долари и злато  в отговор на падането на еврото.

На интернет страницата на Press TV, TV на английски беше съобщено, че Техеран конвертира  45 милиарда евро в долари и злато. След това същата информация беше публикувана и в правителствения вестник Iran Daily.

Това решение е било продиктувано от кризата в еврозоната, която доведе до сриването на европейската валута спрямо долара на световните пазари. Тази мярка трябва да се реализира на три етапа - първият етап вече е започнал, според изявленията на иранския медии.

Да си припомним, че през 2008 г. След началото на финансовата криза в САЩ, Централната банка на Иран  извърши обмяна в евро на значителна част от своите резерви от долари.

Technorati Tags:

Как израелските командоси убиха 19 годишен американски тийнейджър. Видео

Първо бой и ритници и след това четири куршума. Това прилича по-скоро на екзекуция отколкото на самозащита.

Жертвата:

untitled