събота, 9 януари 2010 г.

Според Солженицин, душегубките(газваген) били изобретени в СССР от Исай Давидович Берг през 1937 година

От документално-историческото изследване на Солженицин „200 години заедно” става ясно, че душегубките не са били измислени в национал-социалистическа Германия, а в СССР от евреина комунист Исай Давидович Берг:

„На И.Д. Берг било възложено да прилага решенията на тройката на НКВД MO и Берг изрядно изпълнявал поръченията: карал осъдените на разстрел . Но когато в московска област започнали да заседават едновременно три тройки, той не успявал да се справи със задачата. Тогава му идва идеята: жертвите се събличат голи, запушват им се устите и ги хвърлят в закрит камион замаскиран като фургон за хляб. При движението газовете постъпвали във фургона и не след дълго арестантите умирали”

В спомените си полковникът от ГУ за охрана РФ А.Олигов пише:

Кой е стопанин в къщата? Имигрантски бунт в Калабрия

00xb95y5

През миналата нощ в градчето Розано в Калабрия избухна бунт на имигранти от Африка. Около 500 нелегални и легални имигранти живеещи незаконно в изоставена фабрика били нападнати от местни младежи, които ранили негър на име Того. След това стотици имигранти въоръжени с палки, метални тръби и парчета арматура нахлули в центъра на града и започнали да разбиват магазини и да чупят стъклата на италианските къщи. Избухнали пожари.

Няколко часа по-късно в града влизат крупни сили на полицията и италианската жандармерия и възстановяват реда. Ранени са не по-малко от 10 човека.

Припомнете си Coolio - видео клипа горе в дясно на екрана.

RO_08_672-458_resize

петък, 8 януари 2010 г.

Мъртви подводници жалки остатъци от съветската мощ

СССР беше могъща империя. За щастие сега говорим за нея в минало време. Съвременната Руска федерация не успява да подържа съветското наследство. Една от областите с очевиден руски провал е военноморския флот. Една след друга бившите съветски подводници се скапват и заминават за претопяване.

Интересно в случая е, че Русия е неспособна дори да транспортира бракуваните кораби. За целта тя е принудена да наема западни компании, които да свършат работата. Русия претендираща за статус на “велика енергиина държава”  получава международна помощ до 2012 година в рамките на програмата “Глобално партньорство” от САЩ , Япония, Канада и ЕС. Нека всеки сам си отговори на въпроса що за велика държава е тази, която не само не може да транспортира изгнилите си кораби, но и не може сама да си плати претопяването им.

Oh, the Dean Machine, the Dean Machine,
You put it right in a submarine,
And it flies so high that it can't be seen --
The wonderful, wonderful Dean Machine!

John Campbell

IMG_0685

четвъртък, 7 януари 2010 г.

Защо изгониха „белите дяволи” от ЮАР? Многоженството на президент Зума

Президентът на Южно Африканската Република, Джейкоб Зума, се ожени за пети път. Да уточним – не става въпрос само за пети брак, а за пет жени, с които едновременно е живее Зума. И петте са живи и здрави и петте са законни съпруги както се вижда от снимката:

004bgd1h-800x534

сряда, 6 януари 2010 г.

Мъжете на България

Богоявление в Калофер.

00xagf6s

00xak07e

НАЦИОНАЛНОТО ОБЕДИНЕНИЕ И ЕВРЕЙСКИЯТ ВЪПРОС В БЪЛГАРИЯ

Проф. д-р Диню Шарланов, История на комунизма в България

Моля при цитиране на части от статията да се дава името на автора и линк към публикацията


79736 Стана дума за това, че еврейският въпрос досега не е разглеждан в аспекта на стремежа на Москва за неговото съветизиране. А той влиза в остро противоречие с националното обединение на българските земи. Оттук и неговият драматизъм придобива изключителна острота. А да се счита, че БКП има принос в спасяването на българските евреи, означава да се влезе в противоречие с основните принципи на историческата истина. Подобно схващане е резултат от прилагане на марксисткото разбиране за класово-партийния подход към историческите събития.

В изложеното досега се утвърждава, че приетият от Народното събрание през декември 1940 г. Закон за защита на нацията е тясно свързан както по време, така и по съдържание с решаване на въпроса за националното обединение на българските земи. Този принцип е следван от правителството и цар Борис III и през следващите години. Това проличава още и от факта, че след обнародването на указа на държавния глава за утвърждаването на Закона за защита на нацията през януари 1941 г. в продължение на една година спрямо евреите се прилагат само някои ограничителни мерки. По-драстично е посегнато на собствеността на еврейските семейства, и то на по-заможните от тях. Но по същество еврейският въпрос е поставен в сянка от правителството и се провежда тактика на отлагане, тъй като от Берлин не се оказва настоятелен натиск, който би заплашил или затруднил процеса на обединението на българските земи.

вторник, 5 януари 2010 г.

Маргарет Тачър предпочитала бели имигранти от Родезия, Полша и Унгария, а не виетнамци

margaretthatcher В разсекретени документи, обхващащи периода от пристигането и на  "Даунинг стрийт" през 1979 г., "Желязната лейди" ни изненадва приятно със здрав разум и неполиткоректно мислене. Оказва се, че Тачър е била определено против виетнамската имиграция към Великобритания в края на войната.
Жената Премиер счита "…., че това е лоша идея да се дадат на тези имигранти жилища, докато белите граждани не са получили. Това ще доведе до бунтове ", се отбелязва в доклад на срещата между Маргарет Тачър и нейният министър на външните работи. Според" Телеграф ", който разказва историята, министърът се опитва да убеди" Желязната лейди " да приеме 10000 виетнамски бежанци през 1981 година. Според него "Ако се приемат по-малко това ще създаде лош имидж на Англия".

неделя, 3 януари 2010 г.

Присъединяването на България към Тристранния пакт. 1 март 1941 г. в българската историография

Иван Янев
   

bh На 27 септември 1940 г. в Берлин се подписа Тристранният пакт между Германия, Италия и Япония. Този пакт щеше да играе основна роля в световната политика през следващите няколко години. Пакта имаше за цел преразпределение на териториите и сферите на влияние в световен мащаб.*1 През октомври селскостопанския български министър Иван Багрянов прави посещения в Германия и Италия. В двете страни министъра е посрещнат твърде помпозно и се радва на изключително внимание от страна на домакините не отговарящо на ранга му. На 16 октомври има разговори с граф Чано и със самия Мусолини, италианските ръководители говорят за справедливите ревандикации на България за излас на Егея, Мусолини също заявява, че Турция и Русия няма да попречат за плановете му на Балканите. Най-вероятно Дуче се опитва да втълпи на българите, че след като Турция и СССР няма да му пречат, то българите няма за какво да се оправдават с тях. След тази среща на 17 октомври за България заминава личния пратеник на Мусолини Филипо Анфузо с послание до цар Борис III.