събота, 29 октомври 2011 г.

Росен Плевнелиев: “Приятели, най-доброто тепърва предстои…”

206075

Приятели, кампанията официално приключи, но имам предчувствие, че "най-доброто тепърва предстои", както пее Франк Синатра.
Вярвам, че утре, в деня за размисъл, няма да бъде трудно да вземете решение. Изборът между статуквото в президентската институция и едно ново начало в името на модерна България е лесен: №2 в подкрепа на мен и Маргарита Попова.

Спокойна нощ и приятни почивни дни!

 

Тайните договори на Хитлер с България

Hitler-Boris

През март 1945 Адолф-Хайнц Бекерле - последният официален представител на Хитлер в София - разказва в една килия на зловещия московски затвор Любянка за тайните договори на Третия райх с българите, пише в свой анализ "Дойче веле".

Неговите признания излязоха едва сега на бял свят.

В края на войната агентите на Сталин залавят няколкостотин от дипломатите на Хитлер и ги откарват в Москва. Там изчезват не само затворници, но и протоколите от разпитите. Едва сега излязоха на бял свят 189 документа. Тези документи, протоколиращи разпитите и снабдени с подробни обяснения и коментари от руски историци, бяха публикувани наскоро в Москва.

Томът от близо 900 страници съдържа също писма, дневници, както и молби за помилване на задържаните. Сборникът предлага уникална възможност да се надникне зад кулисите на външната политика на Третия райх. Така например може да се прочете как българският цар Борис ІІІ е бил принуден да се включи във войната на Хитлер срещу Югославия и Гърция. Как бившият берлински посланик в Багдад се опитвал да инсценира преврат и с помощта на ерусалимския мюфтия да организира арабски легион за борба срещу "англичани, евреи и болшевики".

вторник, 25 октомври 2011 г.

Борисов: политиката е в кръвта му. Двете хлапета от малкия град

България е управлявана от човек, на когото политиката е в кръвта му. Освен това страната е отличник по отношение на бюджетната дисциплина. И въпреки това българите са "lost in space" - казва Иван Кръстев и обяснява защо. Тези избори са доста по-различни от тези преди 5 години. Тогава българите трябваше да избират между неевропейското лице на социалистите и една радикална националистическа партия. Днес водещите кандидати за президент са убедени европейци, казва Иван Кръстев в интервю за австрийския в. "Ди Пресе". Премиерът Борисов до последно се колебаеше дали сам да не се кандидатира. Президентският пост му пасва идеално, тъй като по конституция президентът може да се позиционира като критик на партиите и институциите. От друга страна той знае добре, че на този етап никой друг не може по-добре от него да държи здраво правителството. Като политик Борисов е изключително талантлив, политиката е в кръвта му и той знае какво трябва да се направи - казва Кръстев за сегашния български премиер.

Двете хлапета от малкия град

Борисов и Плевнелиев са представители на едно по-различно политическо съсловие. Те не идват от привилегированата градска средна класа, която винаги е била хранителната среда за политическия елит. Те са две хлапета от малкия град, които притежават амбицията на парвенюто, искащо да покаже на останалите, че може.
Двамата извървяха различен път по скалата на социалния си възход - Борисов е героят от времето на дълбоки трансформации, носещ със себе си известни пороци, но притежаващ нужния чар. А Плевнелиев е "германското момче" - той направи кариера в Германия и знае, че винаги трябва да се придържа към правилата, казва Кръстев. Що се отнася до честата смяна на партиите във властта след промените от 1989 година, известният български политолог и експерт във Виенския институт IWM казва, че по този начин е оцеляла българската демокрация. Хората се сменят, без обаче да се посяга на необходимия демократичен консенсус. От това произтичат и няколко проблема - институциите са слаби и с ниско доверие, а прекалено много хора се въртят във властта, смята Кръстев. В тази връзка той цитира Константин Иречек, че "в България всеки е бивш, настоящ или бъдещ министър", и допълва, че това важи с пълна сила и днес. Иван Кръстев не изключва следната възможност: Бойко Борисов да спечели и следващите парламентарни избори през 2013 година, макар да е още рано за прогнози. Един Туск в Полша беше преизбран, а протестният вот на избирателите показва как хората вярват, че могат да променят нещата. Именно това чувство в момента се намира в криза в България, казва Кръстев.

Оценка на работа на Прошко Прошков в Лозенец–трето място. Разбира се, той нито мисли за оставка, нито признава вина за провала

277104_206004162773845_5497085_nНа Гаргамел и бандата му все другите са им виновни. Кандидатът Прошков е на трето място в Лозенец- оценката за управлението му. Да си подава оставката и да се връща да работи за чичо му в Петрол, бившия шеф на тотото, сътрудникът на Асен Агов с незаконната постройка на Елин Пелин.

Нагли, ехидни, високомерни въздухари  без никакво покритие и както се вижда от резултатите, с минимална електорална подкрепа, но с големи лъжливи усти – ето това са само нареклите се “автентични” десни.

БСП губи около 844 000 гласа в сравнение с 2006 г. в състезанието за президент

 

220x180Българската социалистическа партия, партия "Атака" и формациите, в които се разпорежда Иван Костов, са регистрирали най-големи загуби на състоялия се в неделя първи тур на президентските и местните избори.

На 23 октомври Ивайло Калфин и Стефан Данаилов са получили гласовете на 935 600 избиратели (при преброени 97% от бюлетините), а преди пет години, в борбата си за втори президентски мандат на първия тур Георги Първанов и Ангел Марин са спечелили 1 780 119 гласа.
Разликата в минус за БСП сега е около 844 000 гласа.
Преди пет години Първанов е имал 64%, Калфин сега - 28%.

Кандидатската двойка Румен Христов - Емануил Йорданов има 62 000 гласа (под 2 процента), а преди пет години кандидатите Неделчо Беронов и Юлиана Николова бяха заслужили доверието на 271 078 избиратели (9,75%). Оттеглили са подкрепата си "сините" още близо 210 хиляди избиратели.

Източник: vesti.bg

Икономическите рекорди на ураганът Обама

Човекът, който съсипа Америка.

obamanumbers_htm[3]

понеделник, 24 октомври 2011 г.

Младите и образованите гласуват за Плевнелиев, пенсионерите, турците и тези с основно образование за Калфин

hands

18 - 30 годишни избиратели
42.2% - Росен Плевнелиев,
21% - Меглена Кунева
15.5% - Ивайло Калфин

31- 60 годишни избиратели
43.5% - Росен Плевнелиев
24.2% - Ивайло Калфин
16.4% - Меглена Кунева

над 61-годишни избиратели
45.4% - Ивайло Калфин
33.6% - Росен Плевнелиев
7.3% - Меглена Кунева


висшисти
41.6% - Росен Плевнелиев
25.6% - Ивайло Калфин

избиратели със средно образование
43.3% - Росен Плевнелиев
26.6% - Меглена Кунева
14.8% - Ивайло Калфин

Цената на гаргамелщината: десните избиратели показаха червен картон на Иван Костов и Мартин Димитров

Ние им го казвахме, те ни се смееха:

Ще ги помете ли гневът на излъганите стари бойци? Идва времето да им потърсим сметка защо ни предадоха на комунистите и ДПС

Извън времето е само бунището на историята

Вдясно пак замириса на мърша. Доказателствата за топлите връзки на Костов с ДС продължават да излизат на бял свят

ЕНП подкрепя само Плевнелиев и Попова. Костов и гаргамелщината получиха бан от Европейската народна партия

Костов е готов на всичко да се върне на власт

 

Къде са сега усмивките им, снизходителното-пренебрежителните им приказки, високомерието им? Предупреждавахме ги, че десните избиратели не са стадо овце и няма да им простят съюза с БСП, няма да им простят задкулисните договорки с Гоце, нито колаборацията с партията на Трактора – РЗС. Нека сега Синята коалиция обере плодовете на предателството си. Те ни предадоха, а ние им забихме здраво изборно кроше:

Сините са успели да спечелят 75 хил. гласа за президент и около 150 хил. гласа в страната.