събота, 11 февруари 2012 г.

Кампания във Фейсбук: Дарете кръв. Спрете ACTA! ГЕРБ се присъедини към БСП срещу ACTA

396402_361008103909872_357978524212830_1503120_1890804674_n

Макар със закъснение и след доста конфузно и съмнително мълчание, ГЕРБ се присъедини към БСП в позицията им срещу ратифицирането на АСТА. Синята коалиция продължава да мълчи без да има обществена позиция по проблема.

Кампанията, озаглавена "Дарете кръв. Спрете ACTA!", призовава желаещите да дарят кръв - като символ на споделянето между хората, и да се снимат, а после да качат снимката в социалната мрежа.Дарявайки кръв, вие ще помогнете както на напълно непознат - също както споделяме идеи или съдържание, коментира блогърът Боян Юруков, един от поддръжниците на кампанията. 

Българските евродепутати от ГЕРБ и от БСП ще гласуват против ратификацията споразумението, съобщиха от двете партийни централи. Ратификацията в Европейския парламент е предвидена за юни.

"Позицията на евродепутатите от ГЕРБ е за отстояване на свободното ползване на глобалната мрежа. Докато не се изчистят съмненията, че в желанието си да защитим правата върху интелектуалната собственост, жертваме правата и интересите на потребителите на интернет, не може да става дума за ратификация на АСТА в сегашния й вид. Споразумението е неясно в тази си част и Европейската комисия не успя да убеди европейската общественост в ползите от АСТА", посочват евродепутатите от ГЕРБ.

ДСБ и БСП отново в братска прегръдка в София срещу СДС, ГЕРБ и Атака

Хората на Иван Костов са в неформален съюз със социалистите не само в Парламента, но и в софийската община. Само Гоце липсва в картинката за да се върнем отново към синьо-червеното безвремия на 1997 година. Помнете как и с кого гласуват:

“В крайна сметка съветниците от ДСБ и БСП гласуваха „против" приемането на проектобюджета. Той беше подкрепен от ГЕРБ, СДС, „Атака" и НДСВ.”

петък, 10 февруари 2012 г.

От народна, ДСБ постепенно се превръща в антинародна партия. Костов против партийните помощи за пострадалите в Бисер

path_63502

Някой хора живеят не само извън времето, но и извън народа. ДСБ и по-специално лидерът и Иван Костов е от тях. Когато цяла България се мобилизира за да помогне на пострадалите, Гаргамел не дава и стотинка партийни пари за засегнатите. И не само, че не дава, но е против и другите да дават.

“От партийните субсидии на ДСБ не може да подпомогнем пострадалите от наводненията. Това са пари на българския данъкоплатец и те не могат да отиват за такива неща”

Костов пред ТВ7, цитиран от КРОСС и "Фокус"

Следователно според Костов парите на българския данъкоплатец могат да отиват за партийни заплати на функционерите от ДСБ, но не могат да отиват за подпомагане на засегнатите. Срам няма този човек!

Помнете и това! На следващите избори и ние ще си кажем мнението!

Писмо на наш читател за ACTA: “Моят избор е евродепутата социалист Евгени Кирилов!”

 

92105Наш читател ни написа следното:

Драги екстремцентристи,

Зарадвах се когато прочетох написаното от вас по повод на депутата Кирилов. Aз съм привърженик на ГЕРБ, но на следващите избори за ЕП ще гласувам за Кирилов. Високомерното отношение на останалите български депутати към избирателите им, дълбоко ме отвращава. Те дори не си дават труда да отговарят на писмата ни. Искам да  споделя с вас моя опит.

Преди 2 седмици написах писмо до всички тях от всички политически сили:

'metin.kazak@europarl.europa.eu'; 'slavi.binev@europarl.europa.eu'; 'filizhakaeva.hyusmenova@europarl.europa.eu'; 'stanimir.ilchev@europarl.europa.eu'; 'ilianamalinova.iotova@europarl.europa.eu'; 'iliana.ivanova@europarl.europa.eu'; 'ivailo.kalfin@europarl.europa.eu'; 'evgeni.kirilov@europarl.europa.eu'; 'andrey.kovatchev@europarl.europa.eu'; 'mariya.nedelcheva@europarl.europa.eu'; 'svetoslavristov.malinov@europarl.europa.eu'; 'Nadezhda.Neynsky@europarl.europa.eu'

Дами и Господа,

Като депутати бих желал да ме информирате за позицията, която лично вие и партиите, които представлявате ще заемат на бъдещите дебати по #Anti#Counterfeiting#Trade#Agreement# в Европейския парламент. За мен свободата и демокрацията са важно завоевание на България и ограничаването и под една или друга форма, от една или друга партия, ще бъде определящо при гласуването ми на следващите избори.

С уважение

-----------------------------

Единственият отговор, които получих е от депутата от БСП Евгени Кирилов:

Уважаеми г-н ____________,

Благодаря Ви за гражданската позиция.

Ще се съобразя с Вашия протест при обсъждането на детайлите и окончателното гласуване относно АСТА в Европейския парламент.

Ваш,

Евгени Кирилов, член на Европейския парламент

Въпреки, че не симпатизирам на социалистическата идея, при следващото гласуване моят избор е Евгени Кирилов!

Доковска от адвокатската кантора на Октопода ще защитава шефката на съдиите Тодорова! В България съд, адвокати и мафия са навързани като свински черва

Image_644040_5

Казват, че адвокатите се делят на две групи: едните познават закона, а другите - съдията.

Лъсват скритите връзки на българската съдебна система с мафията. Не знам дали си даваме всички ние сметка за ситуацията, в която сме поставени като общество. Какво излиза?

Председателят на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, наема за адвокат Председателката на съюза на адвокатите Даниела Доковска за да съди вътрешния министър, който си е позволил да я критикува.

Освен Тодорова, клиенти на кантората на Доковска са и обвинените по делото Октопод. Т.е. шефката на съдиите Тодорова и Октопода се оказват под крилото на Доковска. Оттук следва логичните въпроси:

Как съдия Мирослава Тодорова в бъдеще ще решава дела, в които защитата се осигурява от кантората “Юридическо дружество“ АД на личния си адвокат Доковска?

Каква е връзката между съдийката, Октопода и Доковска?

Доколко безпристрастна в миналото е била  съдия Тодорова в делата от кантората на Доковска?

Цветанов последователно и методично изкарва на бял свят тези зависимости и връзки между подкупи, съдии, адвокатура и мафия. Дори и да бъде осъден на всички вече стана ясно, че адвокатската кантора на Октопода чрез Доковска има топли връзки не само с бандитите, но и със съдии.

четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Комунистите от ЩАЗИ са правили досиета на 8 годишни деца

katarina_witt_150Легендарната състезателка по фигурно пързаляне Катарина Вит направи интересно разкритие за живота си като звезда на ГДР. Родената на 3 декември 1965 година Вит обяви, че целият й живот е бил следен от ЩАЗИ (Министерството на държавната сигурност в комунистическа Германия).
Катерина споделя, че след обединението на Германия през 1990 година е прочела досието си, което е било водено от момента, в който тя е била на 8 години.
“Открих, че съм била на 8 години, когато съм влязла в полезрението на ЩАЗИ. Била съм наблюдавана през целия си живот. Когато получих файла с данните за себе си, видях, че става въпрос за 3000 страници, които бяха събрани в 27 кутии. Бях шокирана и ужасена от съдържанието на докладите. Преминах през най-различни емоции – от яд, през гняв и недоверие и накрая започнах да се смея истерично, защото всичко написано беше абсурдно. Разбирам, че когато бях на 19 години и вече имах олимпийска титла, правителството се е съмнявало, че може да навредя на имиджа на страната, но защо някой би следил под лупа 8-годишно момиче”, споделя 46-годишната Вит.
От ЩАЗИ подслушвали апартаментa на фигуристката, правели доклади за нейното здраве и за бурните й отношения с треньорката Юта Мюлер. Агент на тайната полиция дори твърди, че е слушал състезателката по време на секс, като е приложил запис.
През 1993 Година Катарина беше обвинена, че е сътрудничела на ЩАЗИ и е предавала приятелите си. Тя категорично отрече твърденията и наложи съдебна забрана за публикуването на досието й.
”Хората говореха лъжи за миналото ми. Абсурдно е, но се наложи да напиша автобиография на 27 години, за да се защита. Имах хубав живот. Никога няма да кажа, че съм живяла на лошо място. Четейки тези файлове, разбрах че трябва да разкажа живота си преди те да бъдат публикувани. ЩАЗИ са ме следели и записвали дори докато правех секс. Това са много лични неща и бях съсипана, когато ги прочетох”, споделя Вит.

Ще гласуваме ли за социалиста Евгени Кирилов на следващите избори за Европейски парламент?

dce679a2f1Защо не? Той е против ACTA. Изглежда е принципен и честен човек, който защитава интересите на хората, а не на холивудската мафия. Чест му прави и позицията, която има към ФИРОМ. Така че, Евгени Кирилов, може би заслужава гласа ни.

Българският евродепутат от групата на социалистите и демократите Евгени Кирилов заяви днес по време на дебат в своята политическа група "за или против" споразумението АКТА, че  най-голямото безпокойство, което буди това споразумение е  възможността то да ограничи свободата и личната неприкосновеност на десетки милиони интернет потребители, съобщи пресслужбата на Евгени Кирилов.

сряда, 8 февруари 2012 г.

ГЕРБ дава 1 милион лева за пострадалите от наводненията. Защо другите партии не дават нищо?

ge_71123_600x402

Мълчат. Кътат парите защото партийните им интереси са над националните. Единствено ГЕРБ е изключение. Какво им пречеше на дадат пропорционално пари от субсидията си за да помогнат на бедстващите?

1920 Битката за Варшава. Един филм, който не трябва да пропускате

Силните нации не забравят историята си. През 1920 година Полша спира руските болшевишки орди близо до Варшава. Съветското настъпление е спряно, а с него пропада и комунистическата стратегия за износ на революция чрез военна интервенция.

Ще доживеем ли и ние в България да видим филм за вероломното руско нападение в Добруджа и героизма на българската кавалерия командвана от Генерал Колев през годините на Първата световна война?

понеделник, 6 февруари 2012 г.

Строителната площадка България: Строежът на Дунав мост 2 продължава и при температура от –12 ˚

Изключително видео за строежа на Дунав мост 2 при температура от –12˚. Обърнете внимание на заледените парапети на кораба. Там където металът отстъпва, човешкият дух се налага. Всички тези проекти бяха провалени през безвремието на Тройната коалиция.