събота, 10 ноември 2012 г.

Когато се наливаха основите, чудо ли бе да го опишеш! Магистрала Струма

Някъде близо до Рила планина …

pa310012copy

Това което прави ГЕРБ за инфраструктурата на България заслужава аплодисменти, но ще бъде ли достатъчно за да спечелят следващите избори?

понеделник, 5 ноември 2012 г.

Медиите в БЮР Македония откраднаха и футболната победата на Марек Дупница над Баерн Мюнхен преди 35 години

mk

От кога и Дупница е част от Македония!? Наглостта на сърбоманите от Скопие  е безгранична. Как ще живеем с този съсед крадец?

Пиринска гордост : 35-години од победата над Баерн

Македонска телевизия посегна на легендарното постижение на дупнишкия Марек – победата над Байерн Мюнхен с 2:0 от преди точно 35 години. На сайта на телевизия „Сител” днес се появи обширна статия със заглавие „Пиринска гордост: 35-години од победата над Баерн”. В материала подробно се описва как „Пиринскиот Марек од Станке Димитров” играе и побеждава „баварскиот гигант Баерн (Минхен)”. Авторите на статията наричат успеха на Марек „огромна пиринска гордост и невиден хероизам”. Македонците сравняват гостуването на Байерн в Дупница с това в Ереван 2 години по-рано, като обаче отбелязват, че „она што му се случува на Баерн во ерменската престолнина, е како детска игра во споредба со понижувањето на стадионот "Бончук" во Дупница”. Развитието на самия мач също е подробно описано.
Писачите от Македония споменават и за друг митичен успех на „македонския” Марек – победата с 3:2 срещу Абърдийн, предвождан тогава от Алекс Фъргюсън и заключват: „Марек победи на три натпревари и е единствениот „македонски“ тим со целосна предност на свој терен во евротурнирите”.

неделя, 4 ноември 2012 г.

Въпросът за БЮР Македония се превърна във вътрешно-политически тест за българското правителство и лично за Борисов. Сърбоманите разбират само от бой!

56ae543088a614b60a14cdcffffdc943

Не можем да дадем евросертификат на действията на управляващите в Скопие, които системно налагат идеология на омразата към България. Крайно време е управляващите в Скопие да приключат с антибългарската си кампания, с подмяната и манипулирането на историческите факти. Подкрепата ни не е безусловна и тя се основава на цялостното изпълнение на критериите за членство, един от най-важните, от които е за добросъседските отношения.

Според нас докладът на ЕК за напредъка не отразява адекватно ролята на Македония в регионалното сътрудничество и състоянието на двустранните отношения между България и Македония, посочи президентът. За съжаление в Македония се наблюдава тенденция на националистическа риторика, на дискриминационно отношение към гражданите с българско самосъзнание и поставяне на административни пречки пред българския бизнес.

Писмата и идеите за работни групи, които в момента валят от Македония, са едно, но това, което е важно, са резултати, реформи и действия в интерес на добросъседството. Още в началото на моя мандат заявих категорично "По делата ще ви съдим" и нека да запомнят именно това силно послание - само по делата, дела за добросъседство, а не по писмата ще ги съдим.

Росен Плевнелиев, Президент на Република България

"Когато има думичката "Северна" Македония и като знаем как обичат да коментират подобни теми, впоследствие могат да кажат, че Благоевград е техен. Аз не се меся в работата на други държави. Как ще се казва Македония, това си е тяхно суверенно право. Ние не се "мешаме" в никой спор. Ние се "мешаме", само когато слагате хитлеристко знаме и правите такива филми. Тогава "се мешаме". България никога не е имала на знамето си пречупен кръст. България никога не е правила нещо срещу Македония - ние първи ви признахме, ние сме били винаги подкрепа, работихме да ви паднат визите – и сега изведнъж какво - хитлеристки филм за България. И до този момент ние си мълчим.”

Бойко Борисов, Мин. председател на Република България

Едно е напълно ясно - античко-сърбоманското и открито антибългарското правителство на удбашите от ДПМНЕ не трябва да бъде допуснато по никакъв начин да започва преговори за влизане в ЕС.

Благодарение на безпрецедентните антибългарски усилия на Груевич, Иванич, Попович и прочие доказани сърбомани, върхът на които беше финансирането и насърчаването политически и с държавни средства антибългарски пропаганден пасквил "Трето полувреме", въпросът за Фиром(БЮР Македония) се превърна и в очевиден вътрешно-политически тест за българското правителство, както никога досега през последните 20 години.

Еврочиновниците гледат да отчитат дейност и обслужват политически поръчки и определено е много странно защо отговорните български фактори, особено во главе с Външно министерство и всички наши представители в Брюксел и Европарламента, не са си свършили овреме работата откритият въпрос за двустранните отношения да бъде изведен на подобаващо ниво в доклада на Еврокомисията за "напредъка" на Фиром.

Това е поредната препоръка на еврочиновниците за започване на преговори с БЮР Македония, макар и да е ясно и на малките деца, че авторитарната Сърбомания не покрива основни политически критерии, да не говорим за добросъседски отношения. И в този смисъл и тази връзка България следва да бъде ясно против увеличаване властта на Еврокомисията както и против каквито и да са опити за федерализиране за сметка на Европейския Съвет. Очевидно е, че евробюрокрацията си има свой дневен ред, който не се покрива с интересите на засегнатите.

В случая, Комисията направо подари, при нашето безхаберие, поредната възможност за анти-българска пропаганда на Скопие, където мантрата е, че Европа "дава" и ни "сака" и оценява "по достойнство", а лошите вълци (България и Гърция), поради егоистични интереси и "анти-македонски" чувства, не дават.

При бездействието и очевидната безгрижност по "проблема БЮР Македония" от страна на Външно министерство, на правителството и на Народното събрание като цяло в продължение на години и особено в последните месеци, Президентът Плевнелиев се намеси наистина по един категоричен начин и с него сега са свързани сега немалко очаквания.