събота, 6 август 2011 г.

Свещения месец на Рамадан

През юли и август, мюсюлманите по целия свят започнаха да празнуват  Рамадан. Вярващите, които спазват пост през месец Рамадан, се въздържат от ядене, пиене, пушене и други физически нужди преди залез слънце. Те бдят над чистотата на мисълта и словото си  и участва в благотворителност. През този месец, добрият мюсюлмани следва да преразгледа живота си през призмата на ислямските учения.

Честит празник на сънародниците ни изповядващи мюсюлманската религия!

504842537.jpg

Монголската конна полиция

26_72972_be26401bb0fafe3

Може би това е най-красивата в света съвременна кавалерия. Smile Традиция и съвременност в перфектен синхрон.

петък, 5 август 2011 г.

Резултатът от управлението на Обама: Все повече американци считат себе си по-консервативни днес отколкото през 1994 година

Всъщност консерваторите в САЩ трябва да благодарят на Барак Обама.

Благодарение на него, политическа идеология на американците в средата на 2011 г. изглежда подобно на 2009 г. и 2010 г. с 41% от хората идентифициращи себе си като консервативни, 36% като центристи, а само 21% като либерални социалисти.
Ако налагането на този модел продължи, 2011 г. ще бъде третата поредна година, в която консерваторите са значително повече от левите либерали.

untitled

четвъртък, 4 август 2011 г.

Галъп: 21% от българите биха напуснали държавата. 33% от англичаните и 23% от французите са готови да емигрират

Манипулативните български медии често използват поръчкови социологически изследвания целящи да насаждат безверие и негативизъм в българското общество. Един от любимите им сюжети е този, в който отчаяните българи са готови едва ли не всички в купом да емигрират от Родината си. Ако сте забелязали обаче, същите тези медии не дават никога никаква информация какви са миграционните настроения в другите страни членки на ЕС, защото ако го бяха направили щеше да стане ясно, че англичаните искат да емигрират в 33%,  румънците 31%, французите 23%.

На този фон българите желаещи да напуснат страната си за 21% … или точно толкова колкото и германците.

-8dcr0wkgek0we54g-17tg

Втората таблица показва таблицата, която показва процента на хората готови да емигрират в следващите 12 месеца. Дори в свръх богатия Люксембург те са с един процент повече отколкото в България.

Свинска им работа–комунистическа. ГЕРБ чисти Бузлуджа след комунистическото сборище, както изчисти държавата след тяхното управление

256x283Червеният социалистически манталитет отново се прояви с пълна сила. След като начело на Тройната коалиция, социалистите “изцапаха” цялата държава и след това оставиха други да чистят екскрементите им, сега отново този път на Бузлуджа по време на годишното си сборище за пореден път омърсиха България. ГЕРБ трябваше отново да ходи след тях за да им събира боклуците. Вижте сами:

bsp_3_0108

сряда, 3 август 2011 г.

Чужденци под прицела на фотоапарата–рееманципацията на една нация

cover-540x304

Специално издание на "Die Zeit. Geschichte ", посветенo на годишнината от 22 юни, публикува извадки от книгата и изложбата на Петер Боп "Чужденци под прицела на фотоапарата"- снимки от офанзивата на Вермахта в Съветския съюз, всекидневния живот на войниците през обективите на собствените им фотоапарати. Панорамата на войната е представена под формата на албум с туристически снимки.

Подобни албуми през годините в Германия са събирали праха по тавански помещения, в килери, чекмеджета - албуми със снимки показващи татковци, дядовци, чичовци , братя и сестри. Само преди няколко години, те бяха отворени като исторически източник. Табутата паднаха. Немският войник оборудван с фотоапарат Лайка, оставя спомени за утре, който наистина са предназначени да служи като памет на "немската общност" и да се запази колективната памет за тази война. Немският историк на изкуството Петер Боп е анализирал повече от хиляда снимки от частни албуми. През 2009 г., тези снимки са били предмет на пътуваща изложба със същото име.

Ueberfall-auf-Sowjetunion-540x304

вторник, 2 август 2011 г.

МОЛИТВА ЗА БЪЛГАРИЯ

news_428_borisov%20plevneliev

Господи, Боже наш, Ти, Който бдиш над света, чуй нашата утринна молитва, озари ни с лъча на могъщия Си Дух и разпали в сърцата ни искрата, която Си вложил в нас. Укрепи в гърдите ни пламъка на Свободата и Правдата. Просвети ни да бъдем смели и доблестни българи, достойни за своя славен род, за Твоята велика Милост.

Ти, Който Си вдъхновил за светли дела нашите духовни първенци; Ти, Който Си благославял меча на нашия воин и Си го водил към подвизи и величие, Господи, Ти няма да забравиш и нас.

Простри десницата Си над нас, да вървим по Твоя Път с нашия избран народ и нашите братя – Твои верни, заседнали в своята земя по Твоя Воля.

Дай ни сила да живеем, да работим за благото и величието на Отечеството ни. Дай на нашата скъпа Родина твърдост в изпитанията, воля за живот и вяра в нейния успех, за да летим през вековете, водени от своя мъдър Баща към победа и възход, към могъщество и вечност, за Твоя слава.

Амин.

понеделник, 1 август 2011 г.

В ГЕРБ изглежда са решили да приключат с тройния монопол на Лукойл в България

zlatevОказа се че Лукойл авиейшън е тотален монополист и единствен лицензиран да доставя керосин на летищата с бетониран и забележете, тройно подсигурен монопол като единствен доставчик.

1. Лукойл единствени имат издаден лиценз да доставят керосин на летищата
2. Лукойл подписват договор с летищата че нямат право да подписват и купуват от други керосин освен от Лукойл.
И най-скандалното:
3. Забранено е на летищата да внасят керосин отвън, въпреки че всички страни в ЕС продават и дори всичките ни съседи и мат системи за дистрибуция на самолетно гориво.

Поуките от монопола и как Борисов отново обърка руските сметки


1-2bs525%20-1Държавата беше принудена да освободи керосин от резерва, а железниците бяха заплашени от спиране заради недостиг на гориво. Това нямаше да се случи, ако доставките за въздушния и железопътния транспорт не бяха 100% монополизирани от "Лукойл".

Последните няколко дни разкриха вероятно подозираното от много, но известно на малцина - "Лукойл" е 100% монополист в доставките на гориво за авио- и железопътния транспорт в България и това е станало с активното съдействие на властта.

Този монопол е бил затвърден в момента на продажбата на Нефтохим от Иван Костов на руснаците. След това антибългарско действие събитията се развиват точно в посоката на “традиционните” българо-руски отношения. От руска страна следва изнудване шантаж и налагане на корупционни практики с източване на държавния бюджет.

И всичко това защото политиците преди ГЕРБ не са прочели ето тази статия:

Русия ( Россия ) – враг №1 на българщината и България

… ако го бяха направили и бяха наистина национално отговорни, никога нямаше да сме на това положение.

Много вероятно е, че тиражираните през март април тази година сценарии за свалянето на Бойко Борисов от власт с участието на руските служби, Гоце и Иван Костов са се потвърдили от информации постъпили от партньорите в НАТО. Ако българското контраразузнаване и ДАНС са получили подобни данни, то сега сме свидетели на поредния провал на руснаците и слугите им в България да се върнат на власт:

Падане на правителството на ГЕРБ, оставка на Бойко Борисов, предсрочни избори и Валентин Златев премиер на експертен кабинет. Този вариант обсъждали кукловоди от няколко политически сили и бизнесмени на сбирка в хотел „Правец Ризортс“ дни преди в него трагично да намери смъртта си президентският приятел и спонсор Михаил Михов, известен още и като Мишо Бирата. Новата формула на властта търсели от АБВ, ДПС и хора от БСП, неверни на Сергей Станишев. План „Б” обаче предвиждал Бойко Борисов да се кандидатира за президент и да получи подкрепа от въпросните партии, а той да им освободи пътя към фактическото управление на страната.

Подобна хипотеза обяснява и преждевременния край на Михаил Михов.

неделя, 31 юли 2011 г.

Китайски въоръжени сили

Докато страните от НАТО затъват все по-дълбоко в бюджетни дефицити и финансови кризи, Китай гради съвременна армия и ВМФ. Вижте сами.

J-20_2001e

ddg169_2574983ee7f0c8f6e543bnj5

001fd04d757f0f849dfc01