неделя, 14 септември 2014 г.

Радан Кънев: “В българските условия съм май по-скоро вляво от центъра по убежденията си”. Комунист та дрънка

radan

Публикуваме две знакови статии за Радан Кънев. Първата е от “24 часа”, а втората е “Политически хляб и пасти”.

В тях много добре лъсва йезуитския характер на Кънев, зле прикритото му левичарство и политическа хамелеонщина. Този човек е достоен последовател на делото на демона Костов и не без основание поведението му е сравнявано с това на Ленин.

 

Радан Кънев: В бг условия съм по-скоро вляво от центъра по убеждения

12.09.2014

"В българските условия съм май по-скоро вляво от центъра по убежденията си". Това казва лидерът на ДСБ и един от ръководителите на Реформаторския блок Радан Кънев на среща в София с НПО, пише БГНЕС.

Пред представителите на неправителствената организация Кънев представя себе си и действията си като лидер на ДСБ. В срещата участват около 10 души и Кънев знае, че думите му се записват. Срещата има за цел да се запознаят с неговите икономически и политически виждания.

"В български условия чувствам себе си като центристки политик. Ясно е, че ДСБ е партия, която е вдясно от центъра. Критикуван съм в рамките на партията си, че съм сравнително ляв за нея. То е по две линии – и по икономическия вектор съм малко по-наляво от крайните десни позиции, които могат да се срещнат в България и по социалния либерално-консервативен, където в българските условия съм май по-скоро вляво от центъра по убежденията си, но то е, защото България е отместена примерно спрямо Европа доста вдясно", заявява Кънев на срещата.