вторник, 17 август 2010 г.

Човечеството пропуска ракетното си лято. Имаме нужда от космическа революция

rok Двама от все още живите интелектуални гиганти на 20 век се опитват да събудят хората. Решението на нашите проблеми не е в оставането ни на Земята и в намаляването на потреблението на енергия, което ще доведе до регресия на човечеството и връщането му обратно в каверните, а в агресивна експанзия на хората в Космоса. Там ще намерим достатъчно ресурси за развитието на нашия вид. Дилемата е проста – или излизаме в космоса или най-вероятно ще последваме динозаврите.

Световноизвестният британски астрофизик Стивън Хокинг е убеден, че човечеството трябва с бързи темпове да се подготвя за живот в космоса, тъй като в противен случай го заплашва изчезване, предаде агенция Интерфакс, позовавайки се на британски медии. Според учения, преселението в космоса трябва да бъде извършено през следващите 100 години, тъй като нашата планета рискува в скоро време да се сблъска с нови войни, пренаселване и недостиг на природни ресурси.
„Ще бъде трудно да бъде избегната катастрофата в близките 100 години, вече изобщо не говорим за хиляди или милиони години”, заяви Хокинг. По неговите думи, преселването на хората в космоса е единственият шанс на човечеството за оцеляване в дългосрочна перспектива.

Американският фантаст Рей Бредбъри заяви в интервю за “Лос Анджелис Таймс“, че САЩ имат нужда от революция, за да се прекрати твърде голямата власт на правителството.