събота, 14 януари 2012 г.

За ситите и равните, кучетата, пържолите и Европейския съюз

main_b

Видях го на ъгъла на една софийска улица. Черно, на бели петна. Симпатяга, но по особен начин. Едното му ухо клепнало, другото — щръкнало. Едното око гледа весело на света, другото — някак много, ама много тъжно. Навело глава на една страна и гледа с интерес божия свят. Дали кучетата си имат техен дядо Боже? Ако случайно имат, сигурно е доста по-различен от нашия, човешкия дядо Боже.

Куче раздвоение… Липсва му здравословен оптимизъм.

После се появи добре облечен гражданин и започна да храни кучето. Храни го и го поучава. Така де, храната трябва да се заслужи. С труд, или с търпението да бъдеш поучаван. Сещам се за каноничната постановка, че Бог е един. За всички. Значи, на кучетата не им се полага да си имат отделен дядо Боже.

Сексуалното поведение на човешката женска

Вие знаете ли какво е това Тайна? Всяко малко момиченце знае за нея.  Тайните се съхраняват в дупка под земята, написани на красив лакиран лист хартия и посипани с натрошено стъкло за защита. Тези малки секретни неща никога не трябва да се вадят от дупката. Може само земята над тях да се отрива и момиченцето да им се възхищава през призмата от начупен кристал. Това е мистерия в сравнение, с която бледнее дори The Da Vinci Code. Само най-добрите приятели знаят мястото където са скрити в земята всички малки съкровища.

Постепенно, момичето пораства и пренася своите тайни от земята в малък дневник, чието ключе държи винаги близо до сърцето си. По-късно тайните стават все по-чувствителни и тя повече не може да ги довери на хартията. Бившето малко момиченце намира ново скривалище за секретите си –този път това е нейното подсъзнание - започва да ги забравя  ... тя става жена. Тогава тайните стават неудобни или поне невъзможно да бъдат споделени с думи и на помощ идва фотографията. Чрез нея жената може да каже истината или нагло да излъже и никой никога не би могъл да различи истината от измислицата. С други думи, гледайки снимката на жена, никога не можете да прецените доколко реално е това, което виждате.

Тайната на човешката женска остава завинаги под късчетата начупено стъкло. Нима не за това е мечтала тя още от времето когато е била малко момиченце?

99

петък, 13 януари 2012 г.

Задава се нова Рейгънова епоха

CarterObamaСлед контрареволюцията на Обама, който подобно на Картър принизи Америка до най-ниското възможно ниво, на хоризонта се появява възможност за ново консервативно управление.

Преди четири години тук ви казахме какво може да се очаква от управлението на Хюсеин Обама: безработица, дефицит, слаб долар, хаотична външна политика, астрономически цени на златото, рецесия, обедняване на средната класа, нови данъци … За нещастие във всичко се оказахме прави. Сега идва времето червената чикагска мафия да напусне президентството.

romney2-300x225reagan1

четвъртък, 12 януари 2012 г.

Африка, бойното поле за което не се говори

Специалните сили на различни европейски държави периодично се намесват в конфликтите на Африканския континент. Най-активни в това отношение са французите. Често операциите се провеждат под грифа “строго секретно” и за тях е почти невъзможно да бъде намерена информация. Понякога не всичко се развива както е било предвидено, но за жертвите и ранените никой освен един тесен кръг не разбира. Западен Нил и Гвиана са обект на подобни операции.(снимка SIRPA Terre)

585

сряда, 11 януари 2012 г.

Афганистан, декември 2011 година

През 2010 година в Афганистан загинаха 711 бойци на НАТО, а за 2011 – 565. Това е най-значителното намаление на жертвите през последните 10 години. За щастие в цялата кампания досега не е имало жертви от българския контингент.

Войските на НАТО имат решаваща роля в стабилизирането на ситуацията в страната. Не е ясно какво ще се случи след изтеглянето им. През тази година предстои заминаването на 23 000 войника от Алианса. До 2014 година всички трябва да напуснат Афганистан.

XL9

Операционната в база Шенк, провинция Логар, 12 ноември 2011 година ((Reuters/Umit Bektas))

03345

Сержант Майк Моррис облечен като дядо Мраз разтоварва самолет С-17 Глоубмастер III с подаръци за Рождество, 23 декември 2011 година. (USAF/Staff Sgt. Nathanael Callon)

вторник, 10 януари 2012 г.

Да погледнем в Иран

През последните месеци Иран често се появява в новините, обикновено във връзка с военни учения или спекулации около атомната му програма. Повечето медии игнорират въпроса как Иран стигна до позицията на технологичен лидер в региона? Как страната успява въпреки международните санкции да развива наука, фундаментални изследвания, да произвежда съвременни оръжия? Отговорът на тези въпроси е избягван защото е неудобен. Иран е това което е благодарение на качествения човешки материал, добрата образователна система, традицията и … религията.

Населението на съвременен Иран е 75 милиона и е обединено от обща история вече няколко хилядолетия. Въпреки че 90% от иранското население са шиити, в страната живеят 300 000 християни, 20 000 евреи.

Докато другите пълнят интернет с ирански военни маршове, политически коментари, пускове на ракети, ние ви предлагаме да погледнете в истинския Иран, на неговите граждани, без предубеждения и спекулации.

x636

Шива Мафакхери се цели в мишена по време на традиционните състезания в Техеран. (AP Photo/Vahid Salemi)

s_i22_27113276-990x629

Еврейската общност в Иран се ползва с всички права на другите религии въпреки обтегнатите отношения между двете страни. Свободата на вероизповеданията е гарантирана. (AP Photo/Vahid Salemi)

понеделник, 9 януари 2012 г.

Обама съкращава 500 000 военни до 2022 година

След като се “справи” с кризата, безработицата и икономиката, Хюсейн Обама подхваща армията и флота. Подготвят се съкращения на 500 000 военнослужещи, четири атомни подводници, неуточнен брой самолети. Обсъжда се пълното изтегляне на въоръжените сили на САЩ от Европа и закриването на всички европейски бази.

Обама е най-некадърния президент в историята на Америка.

obam1

неделя, 8 януари 2012 г.

Шарж за Мишел Обама: Избира си следващата ваканция

От “Magic Negro” към “Uppity Negro”. Мишел Обама станала пословична с глезотиите си, лобстерите на закуска за 180 долара, ваканциите за десетки хиляди долари, става често обект на груби атаки в пресата.

la-times-e1325870849288