събота, 8 октомври 2011 г.

Афганистан, патрулна база 302 на морската пехота, 26 август 2011

Има бази и бази. Тази която сега ще ви покажем е бойна база. Тя е на самата фронтова линия разделяща талибанските  територии от провинциите контролирани от НАТО. Патрулната база 302 на морската пехота е разположена в южната част на Афганистан и е заобиколен от три страни от земеделските земи, което позволява на талибаните непрекъснато да променят огневите си позиции. До този преден пост може да се стигне само пеша и само от четвъртата страна неконтролирана от ислямистите. Пътят до нея се нарича “Серпентината”.

marines03

петък, 7 октомври 2011 г.

Вдясно пак замириса на мърша. Доказателствата за топлите връзки на Костов с ДС продължават да излизат на бял свят

ck

Източник вестник Монитор

Вдясно пак замириса на мърша. Официалното разкриване на Михаил Михайлов, говорител на правителството на Иван Костов, като агент Пешко на бившите тайни служби на тоталитарния режим, накара вчера лидера на ДСБ и негови приближени депутати да се крият като мишки в кулоарите на Народното събрание. Един от заместниците на Костов, запитан как ще коментира изнесеното от комисията на Евтим Костадинов, отговори по следния показателен начин: „Е, то да беше само той…”. Веднага ни светна, че това може да бъде казано само от хора, които са си плюли на физиономиите и нямат какво да губят в морално отношение.

Цар Киро бил от “автентичните” десни през 2004 година

94957_n

четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Кандидат прецедентът Алексей Петров според Пентагона е “участник в международни престъпни мрежи, които финансират терористични организации ”

7268Федералните служби в Америка третират Алексей Петров не просто като престъпен бос, а като търговски партньор на терористични организации. На езика на международните отношения това означава... черен печат в задграничния паспорт.

Ето как през лятото на 2008 г. САЩ мотивира отказа си да допусне на своя територия служителя на ДАНС Алексей Петров:

“Участник в международни престъпни мрежи, които финансират фундаментално настроени срещу американските ценности и идеали терористични организации ”.

Въпреки опитите за посредничество за виза на Петров, от Пентагона са непоклатими: Алексей Петров представлява заплаха за сигурността на Америка, тъй като “подкопава устоите на мира не по принуда и от наложените обстоятелства, а в преследване на егоистичните си интереси и идеалистичен принцип, усвоен от репресивните служби на комунистическия режим”, пише в. "Всеки ден".

През пролетта на 2009 г. Петров направил още един опит за визита в САЩ - неуспешен.

Две години по-късно, през септември 2011 г., неизмъчван от скрупули, Алексей Петров, който е сочен за лидер на престъпната група "Октопод", официално се включи в кандидат-президентската надпревара.

Източник: BNEWS

ЕНП подкрепя само Плевнелиев и Попова. Костов и гаргамелщината получиха бан от Европейската народна партия

430x400

По всичко изглежда, че в Европа най-сетне са разбрали какво представлява Иван Костов и  никой от европейските десни не желае да си има вземане даване с него. Да си припомним за топлите връзки между Иван и Гоце чрез Алексей Петров, който постъпва в специалните служби по времето на правителството на СДС. Да не забравяме също, че в момента ДСБ е в съюз със партията на Трактора – РЗС, която пък е издигнала за водач на листите си за София човек на Гаргамел – Мартин Заимов. Европейските ни партньори ясно виждат връзката между Първанов – Костов – Янев – А. Петров и очевидно не я одобряват. Затова никой не желае да се среща с Иван Костов.

Последно сбогом за Стив Джобс… Here's to the Crazy Ones

Бандите в ЮАР или африканската субкултура

trrr

Бандите в Южна Африка започнаха да се появяват през 1950 г. по време на апартейда, след експулсирането на черните от градовете към периферията. Принудени да напуснат своите домове и семейства и нямащи възможност да потърсят помощ от полицията, хората живеещи в квартала започват да организират своя собствена защита. Това довежда до създаването на банди, които осигурява защита срещу заплащане. Те също се занимават с незаконни продажби на алкохол, проституция и кражби на коли. Смята се, че само на полуострова Кейп в момента вилнеят над 100 банди, включващи повече от 100 хиляди души.

След края на апартейда черните бандите започват да формират съюзи с нигерийски и китайски престъпни групи за производство и разпространение на хероин, мандракс и  метамфетамин. Бандите продават наркотици в техните общини и околните райони, което допълнително изостря и без това трудната ситуация причинена от безработицата и бедността по тези места.  Бандитски групи от черни и мелези като Playboys, Naughty Boys, Hard Livings, Junkie Funkies и Corner Boys, са периодично във война помежду си в борбата за контрол над териториите. Те имат арсенали с оръжия, които използват без никакви скрупули. Борбата на полицията с бандите засега не е довела до нищо. Бандитизмът се е превърнал в нещо като субкултура на Южна Африка. Това е особено вярно в Кейптаун, който е сред първите пет най-големи градове в света по годишен брои на убийствата.

Еврейската Нова година Рош а-Шан

403

Този уикенд в Уман, представители на хасидизма отбелязаха еврейската Нова година. Да си припомним, че традиционно всяка година Уман пристигат десетки хиляди хасиди поклонници от цял ​​свят за да празнуват Рош-а-Шан на мястото където е погребан духовният водач цадик Нахман. Хасидизмът  е свързана с дейността на нейния основател Бешта -магьосник и лечител. Хасидизмът поставя ударението върху личния опит на Бог в лична святост и ролята на харизматичните лидери в религията.

vdf

сряда, 5 октомври 2011 г.

Последната есен

fsd

Разхождах се край рекичката с фотоапарат в ръка и видях пред себе си заек. Козината му беше побеляла от старост, а артритът парализирал ставите му. Виждаше се, че го е страх от мен. Дори се опита да се изправи и да побегне както го е правил в младостта, но след две три крачки се отказа и кротко полегна в тревата. Заекът е стар и уморен, всичко му е станало безразлично. Стояхме на половин метър един от друг и се гледахме в очите. След това си тръгнах.

На другия ден се върнах на същото място. Той беше умрял. За първи път виждах заек умрял от старост. Това беше последната есен на стария.

вторник, 4 октомври 2011 г.

Няма шега–в Русия доживотен затвор и кастрация за педофилите

bambina-paura-619x400-31488

В Русия е на път да бъде гласуван един справедлив закон за наказание на педофилите. Руската Държавна дума днес прие на първо четене проектозакона, внесен от президента за доживотен затвор и принудителни медикаментозни мерки за педофилите, съобщава ИТАР-ТАСС. Според политическият представител на президента в Думата Хари Минх „законопроектът е посветен на засилването на отговорността за всички видове престъпления срещу половата неприкосновеност на непълнолетните до 18 години. Но по отношение на престъпниците, които са извършили престъпления спрямо деца по-малки от 14 години се предвиждат по-жестоки санкции. Доживотен затвор и предприемане на принудителни мерки от медицински характер". Освен това се затяга процедурата за предсрочно освобождаване на педофил. Това може да стане едва след като престъпника е излежал четири пети от присъдата.

Изборът на екстремните центристи: кандидатите на ГЕРБ Плевнелиев и Попова

gb

Защо избрахме кандидат президентската двойка на ГЕРБ? Ето отговора:

1. Защото Плевнелиев и Попова са self-made man & women.

2. Защото е успял в частния бизнес, без връзки, без протекции и без да дава подкупи.

3. Защото деблокира фондовете от ЕС и вкара в българската икономика милиарди евро. Доказал е, че може.

4. Защото е позитивен човек, не лъже и има план за развитието на България до 2020 година.

5. Защото не е член на нито една една партия, не е зависим от мафията, нито от бившите служби.

6. Защото умее да слуша българските граждани, но и да накара чуждите политици да слушат него. Владее немски, английски и руски и няма езикова бариера.

7. Защото Трактора Алексей никога не му е бил телохранител, защото не е ловджия и не е стрелял по защитени видове.

8. Защото е морален човек, верен на семейството си и вероятността да заболее от трипер след извънбрачна връзка по време на мандата си е минимална.

9. Защото защитава българския национален интерес и не се вживява в ролята на руски резидент в България. При него няма да има Голям шлем за Русия.

10. Защото ще измете с голямата метла гоцевите корумпирани протежета от съдебната система и Външно министерство.

11. Защото ще реформира НСО, която е останала единствената служба за сигурност в България все още обвързана с мафията и бившата ДС.

12. Защото искаме България да бъде управлявана от богат човек. Плевнелиев е богат, но не парадира с това.

13. Защото ни харесва усмивката му, излъчването му, начинът по който решава проблемите чрез търсене на консенсус, ч не чрез противопоставяне.

Затова ще гласуваме за Плевнелиев и Попова.

понеделник, 3 октомври 2011 г.

Сърбия по гръцкия път взима заеми за да плаща пенсии и заплати

Сегашното правителство на сръбския премиер Мирко Цветкович ще остане в историята като кабинет, който е увеличил най-много външният дълг на страната.

Само за три години правителството на Цветкович е увеличило външният дълг на Сърбия с 5.7 млрд. евро. Огромната част от тези средства са използвани за изплащане на пенсии и заплати. В началото на мандата на Мирко Цветкович през 2008 година външният дълъг на Сърбия възлиза на общо 8.7 млрд.евро, а днес той е над 14 млрд.евро. Само през тази година кабинетът е увеличил дълга с 2 млрд.евро, съобщава вестник "Блиц".

Сърбия загуби всички битки, които предприе през последните десетилетия

srbi

Това е мнението на журналиста Дарко Яневски от вестник "Нова Македония" и добавя: “Балканските държави повече обичат да си забиват нож в гърба, отколкото заедно да си сътрудничат по въпросите, за които имат общ интерес.”

"Може ли Македония да наложи различно поведение?", пита се автора на материала. Според него, вероятно ще трябва да мине още много време докато се намери сръбски политик, който няма да има проблем да съобщи на своя народ, че всички битки, които Сърбия предприе през последните десетилетия са по същество загуби.

неделя, 2 октомври 2011 г.

ГЕРБ изпълняват обещанията: Тръгна и строителството на автомагистрала Струма

Твърдо и само напред, Бойко Борисов изпълнява това, което е обещал. Започва строителството на ЛОТ 1 на автомагистрала „Струма” в участъка от с. Долна Диканя до Дупница. Това стана с тържествен водосвет на скоростната отсечка при пернишкото село Долна Диканя.