събота, 20 април 2013 г.

Празнодумецът Райков ще бори престъпността със заклинания пред журналисти

Райков пред журналисти в Неделино:

“Организираната престъпност в България не трябва да има никакви илюзии:
борбата срещу нея ще продължи така, както е било винаги, дори с много повече енергия."

Както е било ВИНАГИ? Райков, Вие от Марс ли падате?

Борба срещу организираната престъпност до 2009 година нямаше. Трактора беше неформален шеф на ДАНС, Килърите косяха наред и шефът им Сумиста беше консултант по спортните въпроси на БСП, Мин. на вътрешните работи се срещаше в братя Галеви лично, Мин. председателя “губеше” секретни доклади с разработки за мафията, които и до сега са в неизвестност, Брендо прекарваше тонове дрога през океана и със спечелените пари строеше хотели по Черноморието, заможните хора трепереха да не отвлекат децата, магистралните обири на турски граждани станаха повод за влошаване на отношенията с Германия ….

Ако това е целта, Райков, така както винаги до 2009 година да работи МВР нещата са ясни: винаги в услуга на мафията и на партийната и покровителка БСП.

Уотър-Гейовете не се котират в България. Мира Радева пред “Дер Щандарт”: Борисов подаде оставка, защото е български мъж!

618x48f1_modifié-1

Може би затова БСП не успява – докато Станишев се инвестира с цялата си душа в Уотър-гейско поведение, то Борисов подаде оставка, защото е български мъж.

„Резултатите от нашето проучване не носят това усещане, което другите искат да наложат в страната. Част от избирателите явно се чувстват разочаровани от резултата от протестите. И хората, които гласуват вдясно и център, не се насочиха незабавно наляво.

Бойко Борисов има огромен чар за българите. Ако правителството беше малко по-умно в своята политика, то с лекота би могло да бъде преизбрано на редовната дата на парламентарните избори през лятото. Той вярваше на Дянков и искаше да се справи с кризата. Борисов е нарцисист. Той си казваше - не ме интересува дали предприемачите ме харесват, или не – хората ме обичат. Той толкова твърдо вярваше в любовта на хората, че просто не можа да приеме уличните протести.”

Тя обясни оставката на Борисов с качества на мъжете, виреещи по нашите географски ширини.

“При протестите той изпадна в дълбока криза. Но за да се разбере това, трябва да се познава психологията на българското семейство и най-вече на българската майка,” обяснява Радева. Според нея в българското общество мъжът бил много привилегирован. Така че реакцията на Борисов била като на типичен български мъж, който бил като вечното момченце, което се троска на майка си.

Американско момиче в Италия: една снимка икона



"Тази снимка не е запечатано никакво насилие. Тя е символ на едно прекрасно време и една жена, която живее в него! Държах шала около себе си защото той подчертаваше извивките на тялото ми. Той беше моя защита, мой щит. Вървях сред море от хора. Наслаждавах се на всяка минута от живота. "
В действителност, това американско момиче, Натали "Jinx" Алън Крейг, след това приема да излезе на разходка с мъжът с Веспата от снимката.
Годината е 1951. На 23 години, Натали напуска работата си в НюЙорк и решава да направи сама обиколка в следвоенна Европа.  Тя си намира хотел във Флоренция за 1 долар на ден и там случайно се среща с друго американско момиче - Ruth Orkin. Рут е на 29 години, журналист и също пътува сама. така между двете се ражда идеята да направят обща фотосесия за 50те години в Италия.
60 по-късно, тя си възкликва:
“Всички те бяха италианци, а аз така обичам италианците!”






Римейк на Гетсби модата в мъжките костюми



Този розов цвят едва ли е най-подходящото нещо за костюм, но въпреки това той е един от най-добре ушитите костюми облечени и носени от човек(за това има заслуга и Роберт Редфорд).
Римейкът скоро ще се появи отново в бутиците. Brooks Brothers си партнира с Баз Лурман за да представи нова линия облекла, вдъхновени от стила Gatsby ...

Най-старата верига за мъжко облекло в САЩ получи разрешение за продажба от собственика си Ф. Скот Фицджералд, доста преди пози проект да се появи на бял свят.
От друга страна, “Brooks Brothers се споменава многократно от Фицджералд като фирма, която произвежда истински дрехи за американски джентълмени.”, казва Катрин Мартин, който е проектирал костюми за Леонардо ди Каприо и Тоби Магуайър.









петък, 19 април 2013 г.

Превръща ли се Сотир Цацаров в новия Филчев?

4194953_n

Преди да четете надолу, знайте, че не всички са маскари!

Помните ли Филчев? Помните ли как беше превърнал българската прокуратура в машина за политически натиск? Възможно ли е Филчев да се е завърнал? Поне с такова впечатление оставаме,  иначе как да си обясним, че подслушванията и ченгеджийските истории подмениха основния въпрос:

Къде са парите от кражбите в енергетиката?

Кои са виновните?

Защо срещу тях няма повдигнати обвинения?

По тях прокуратурата мълчи като комунист на разпит, но за сметка на това се е хванала на хорото със Станишев и Трактора, а отстрани Гоце и Костов надуват гайдите.

Честните и достойни са омаскарени, а крадците на милиони от АЕЦ Белене, ехидно се подсмихват.

Клета Българийо, дори ти не заслужаваш тази прокуратура!

"Много се радвам, че главният прокурор се е върнал до 1999 година, защото това означава, че кредитните милионери също ще бъдат извикани на разпит. 12 милиарда са откраднали и всички са членове на БСП! Като върнат парите, пенсиите ще станат 5000 лева. След като Цацаров е казал "А", да стигне до "Я" и да привика на разпит всички. Разбира се, никой не се занимава със Станишев с 9-те най-важни доклада за мафията, които умишлено им ги даде в ръцете. Виждате какво става. За един месец на петима от ГЕРБ повдигнаха обвинение. В разгара на предизборната кампания! А за четири години - нито едно! Имаме още няколко седмици да видим колко още обвиняеми ще измислят. Ще дойде време да се извинят."

Бойко Борисов

ЗА ЧЕСТТА В ПОЛИТИКАТА


Малко известен факт е, че в България не се е състоял нито един дуел. Обявявани са много, но в момента на сблъсъка все някой не се явява. Може би и затова не си поставяме толкова въпроса за честта – как носиш резила, особено в политиката.
В началото на 90-те СДС беше ентусиазъм, но елитите, които произведе, се надуха като скотна жаба. Потънаха до кръста в пацула, мислейки си, че могат да си правят каквото си поискат и никой няма да ги хване. Изведнъж обаче стана „Олеле, майко!“ и почнаха да се сочат един друг с пръст кой е по-виновен. Не можаха да си понесат резила, че и продължиха да се излагат. Всеки, като лапне кокала, може да се омаже, но трябва да има начин да му се потърси отговорност и да бъде наказан, защото такъв тип хора от друго не разбират.  Оставени на собствената си преценка, се мислят за много широко скроени – аз да взема парите и да се уредя, три месеца ще говорят, пък ще забравят.
Не бива обаче да се отнасяш към хората с високомерие, защото ако някой те е сложил някъде, ти си там заради него, а не да му демонстрираш нещо и да се правиш на велик. В България аристокрация няма. А в политиката и чест много не остана. Защото същите тези политици, ако имаха чест и достойнство, щяха да излязат на дуела – да си понесат отговорността.
Ето това ми харесва в новото/ старо СДС – там няма от тия, дето са омазани, и това мен страшно ме печели. Няма и от другите, с досиетата. Непростимо е, че всички останали партии не са се изчистили от тях. Защото когато някой има досие, той винаги губи. Няма как – докато нас ни биеха в милицията, че сме хулигани и слушаме чужди радиостанции, той е ходел да доносничи. Както аз виждам нещата, на идващите избори ще се реши дали сме Източна Европа или Западна Азия. За да не стане второто – гласувайте. Гласувайте за тези, при които няма доносници и няма от старите зурли.
Сашо Дойнов, артист

МВР срещу бизнеса … на мафията



Ортодоксалните журналя и медии се надпреварват със слогана “МВР срещу бизнеса”, но забравят да уточнят срещу кой бизнес точно.
За да не стават грешки, да, със сигурност МВР е срещу “бизнеса” с поръчкови убийства, наркотици, проституция, контрабандни цигари, пране на пари, кражби от еврофондове, укриване на данъци, източване на ДДС, печатане на фалшиви пари и т.н.
МВР е срещу “бизнесмените”, които въртят тази далавера – Трактора, Брендо, мутрите от ГОРД, килърите и наглите.
Задайте си простичкия въпрос защо атакуват МВР, кой го атакува и с каква цел?
1. Първата атака идва от страна на организираната престъпност срещу оперативни звена на министерството доказали ефективност и вкарали Трактора, Килърите, Наглите и Октопода в ареста. ГДБОП и персонално комисар Фролов. По тази линия се доставят компроматите осигурени от Трактора.

Как са изфабрикувани тези компромати за да имат достоверен вид?

Като Мин. председател Станишев назначава шефа на Октопада на отговорен пост в ДАНС. Тракторът чрез измами, шантаж и заплахи овладява цялата служба за сигурност. Веднъж сложил ръка на кормилото и, той започва да фабрикува кухи разработки срещу колегите си в МВР на отговорни постове. След това тези формално истински, но оперативно безинтересни документи се добавят личната картотека на Октопода.

Какво означава понятието “кухи разработки”?

Това означава, че се започва оперативна дейност и се отваря досие на хора и служители с изфабрикувани подозрения. Целта на тези кухи разработки е не разкриването на престъпление(такова няма), а създаването на досие с данни по измислено подозрение скалъпено от разследващия.

Типичен пример за “куха разработка” е досието Буда, с което се направи опит да бъде атакуван Борисов. Друг подобен пример е анонимната информация разпространена срещу комисар Фролов.

Защо точно Цветанов и Фролов?

Защото точно те прекъснаха симбиозата на организираната престъпност с МВР и махнаха политическия чадър на мафията в България. Те вкараха Трактора от Октопода в ареста, разбиха Килърите спряха отвличанията, организираха залавянето на Брендо, спряха печатането на фалшиви долари и евро. Те двамата промениха баланса на силите в полза на държавността.

2. Втората атака срещу МВР е политическа.

За първи път от новата българска история МВР няма да бъде страна в изборите и не може да бъде използван за политически цели. Това са първите избори, в които МВР е напълно откъснато от бившите си началници от комунистическата ДС. Те плачат с кървави сълзи за детето си, което Цветанов им отне.

БСП атакува политически МВР защото не може да им прости, че унищожиха мафиотските им спонсори. Да си припомним, че Румен Петков, Май Манолова бяха в прекрасни отношения с Галеви. Червената кампания в кюстендилския край беше водена основно от галевите мутри. Такъв съюзник трудно се прежалва.
Атаката на БСП срещу МВР е част от политиката, която тази партия води за унищожаване на българската държавност. Само чрез подчиняване на съдебната система и органите за сигурност могат да бъдат прикрити огромните кражби в енергетиката.
За сега успяват. Да си припомним, че прокуратура, която активно се хвърли да проверява компромати, не е направила нищо по делата за кражбите от стотици милиони левове от АЕЦ Белене, а Р. Овч. и Корнелия са на свобода.

Заради личните си амбиции да седне на стола на Барозо, Станишев насъсква БСП да води политика за унищожаването на България

222-1БКП и наследницата и БСП винаги са водели антибългарска политика в служба на чужди интереси. Често основен двигател в многобройните предателства са били личните амбиции на комунистическите главатари. Изглежда, че и сега ситуацията е същата. Станишев се е прицелил във висок европейски пост и за да стигне до него няма да се спре пред нищо. Ако трябва както предшественика си Георги Димитров, той ще унищожи България.

За тях Родината е нищо. Важен е Интернационалът, дали комунистически, националсоциалистически или мафиозно капиталистически, това са само подробности.

… Станишев, по европейските среди може би му е обещана по-висока позиция в техните левичарски структури. Той е образован човек, говори езици.

Алекс Алексиев пред Всяка неделя, 14.04.2013

Сергей Станишев сега е председател на ПЕС, а има шанс по-нататък да кандидатства за председател на ЕК на мястото на Барозу, обяви за Frognews.bg бившият шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев.

четвъртък, 18 април 2013 г.

Новото предизборно лого на БСП: Да върнем България на престъпниците!

22_modifié-3

БСП и производните и ДСБ, ДПС дружно атакуват МВР. Целта им е прозрачна: Да върнат България на престъпниците.

Истината за Българското управление във Вардарска Македония през Втората световна война

Доц. д-р Александър Гребенаров

kpp

Големият български книжовник, фолклорист и общественик Кузман Шапкарев през целия си съзнателен живот отстоява българщината в историко-географската област Македония. Той често влиза в полемика с гръцките привърженици на „мегали идея", които десетилетия наред задушат кълновете на българското църковно-просветно дело в областта. Охридският възрожденец предупреждава българската общественост и за опитите на шовинистичните кръгове в Белград да включват към „Стара Сърбия" цяла Македония, част от Северна Албания и дори няколко окръга от Княжество България.

Неговите предупредителни слова звучат пророчески след смъртта му (1909), когато се осъществява дългоочакваното освобождение, последвано от ново заробване на македонските българи - първо през 1913 г., с мирния договор в Букурещ, а по-подир и в Ньой през 1919 г.

На    19 април 1941 г. започва нова страница в историята на Македония. В деня на страстната събота преди Великден, когато по отколешна източноправославна традиция преди изгрев слънце жените са омесили великденските обредни хлябове, българските трибагреник отново се развява в пределите на Вардарска Македония.

Алекс Алексиев: ГЕРБ е по-добрата алтернатива. Костов е гробокопачът на дясното

bb

Всяка неделя, 14.03.2013 година, Събеседник по желание с Кеворк Кеворкян

“Според мен при алтернативите, които имаме, а те са ДСБ и БСП, ГЕРБ е по-добрата алтернатива защото те успяха да направят една макроикономическа рамка, която е доста стабилна. Нашата банкова система е много по-стабилна от всички останали в Европа. В момента дори и Франция се клати, което е доста опасно за Европа като цяло.

Кой е гробокопачът на СДС?

А, Костов безспорно, той унищожи СДС като го превърна в партия. И това е факт, той дойде с такъв огромен мандат и фактически го похаби до такава степен, че СДС престана да съществува. Това което на мен лично не ми харесва е, че когато ти пропадаш по такъв както да кажем на президентските избори, колко взеха те – 60 000? Ако ти си истински лидер, ти си посипваш главата с пепел и се оттегляш. Това правят истинските лидери, е те изглежда, че сега се мъчат да си спасят топлите места в Парламента. Кауза пердута.

Едвин Сугарев: Скандалът с подслушването е политическа поръчка на БСП срещу ГЕРБ

zx450y250_1956466- Г-н Сугарев, нерегламентираното подслушване в МВР е вече факт след прокурорската проверка. Какъв е вашият коментар?

- Не мисля, че е факт. Прокуратурата не е казала директно, че има незаконно подслушване. Това, което стана ясно до момента е, че съответните служби СДОТО си вършат мърляво работата. Няма регламент, има предпоставки за нарушения, за да се стигне до подобни прецеденти за незаконно подслушване. Когато се докаже, тогава ще стане факт, всичко останало са политически спекулации.

- За вас няма престъпление, но не се ли дразните, че бихте могли да бъдете и Вие обект на подслушване?

- Да, мен персонално са ме подслушвали. Знам добре за подписване на странни разрешения. Знам също така и много добре, че това е една перманентна дейност в службите на МВР и тя не започва от ГЕРБ. Определени служители работят за определени политически сили и бих казал, че основно и винаги са работили най-вече за интересите на БСП. Съгласете се, че на практика това са техни кадри, хора от бившата ДС.

Борисов е прав, да си припомним на кого е наследница БСП: убийци, атентатори и терористи верни на Русия и мразещи България. Нищо не се е променило

Хората на снимката под този текст са извършителите на атентата в църквата “Св. Неделя” от 16 април, 1925 г. – Петър Задгорски, Георги Коев и Марко Фридман.

4182

"Партията на Станишев е убила много хора. Кога са били те демократи, когато имат 45-и конгрес? И ако беше истинска демокрацията в България, отдавна да ги бяха забранили, а не да си празнуват четирисе и някойси конгрес. Станишев управлява партия, която е убивала хора и е взривявала църкви. И той да си позволява да говори в Брюксел за демокрация – това е срам за България!”

Бойко Борисов

28280_2998_1302956985

сряда, 17 април 2013 г.

Сърбия получи плесница от Германия: първо Косово след това в ЕС. Да му мислят в Скопие

Ситуацията на Балканите се накланя все повече в наша полза. Германия заяви, че н ито една една страна не може да започне преговори с Европейския съюз без да е решила проблемите си със съседите. Изказването му се отнася за Сърбия, но и за ФИРОм Македония където нито е решен спорът за името, нито е променана фашистката политика към българското население в страната, а

"Нормализирането на отношенията е сред критериите, необходими за европейската интеграция на Сърбия" каза германският външен министър Гидо Вестервеле и предупреди  Сърбия, че присъединяването й  към Европейския съюз ще остане "замразено, докато не бъде решен спорът с Косово". По тази причина договорът за присъединяване на Сърбия към ЕС ще бъде отложен, ако Белград не постигне споразумение с Прищина. На срещата присъстваше и Енвер Ходжай. Той обаче изрази увереност, че "останалите различия могат да бъдат превъзмогнати с храброст и решителност".

"Ако една страна представи резултати, а другата не, тази, която си е написала домашното не може да се смята за отговорна за това, че другата не е проявила добра воля", добави Вестервеле.

Доходите на българите растат с бързи темпове – 15,3% по-високи през 2012 година спрямо 2011 година

8

Противно на това, в което се опитват да ни убеждават някои медии и пропаднали политици, българинът не обеднява, а богатее. Защо тогава някои журналя така нагло лъжат за разруха и все по-голяма бедност когато статистиката доказва точно обратното? Опитайте се да си отговорите сами.

Фактът е, че в България от година на година хората живеят все по-добре.

За изминалата 2012 г. средният годишен доход общо на човек е 4 541 лв., което е с 15.3% повече спрямо година по-рано. Най-голямата част от дохода е получена от текущи приходи - работна заплата, пенсии, социални помощи, детски надбавки, както и приходи от предприемачество и продажба на имущество.

вторник, 16 април 2013 г.

Един скандал може да крие зад себе си съвсем друг: предизборно раздуха муха с подслушване за да скрият зад нея слона на злоупотребите в енергетиката

978-0-226-92374-1-frontcoverПсихология на тълпите е наука около, която не се шуми много въпреки, че мощни научни екипи снабдени с огромна изчислителна мощ работят денонощно в тази област. Те снабдяват власт имащите с модели на поведение за големи групи от хора и прогнозират поведението им в една или друга ситуация. Разбира се тези модели и прогнози никога няма да ги видите по CNN, бТВ, НОВА или да ги прочетете във вестник Преса. За ортодоксалните медии това е строго забранена територия.

Какво се случва в момента?

Умишлено или не, българската прокуратура беше набутана в играта с психосоциални техники, които нито познава, нито и е работата да използва. За да го обясним по най-лесен начин, ще използваме един от примерите, който американския психолог, специалист в поведение на групите, Muzafer Sherif(1953, 1961, 1966, Group conflict and cooperation) често използва пред студентите си.

Примерът, който ни дава едновременно и ключа , е съвсем прост: една вълна най-лесно може да бъде спряна от друга вълна; един пожар може да бъде най-лесно потушен от друг по-голям пожар и т.н. Днес опити за подобен сценарии текат и в българската политика като ролята на изпълнител на социално-манипулативните практики е поверена на българската прокуратура.

Всеки непредубеден наблюдател без особена трудност забелязва следното: