събота, 5 октомври 2013 г.

Снимки, които просто трябва да видите

Фразата " една снимка струва повече от хиляда думи " е казана от  Артър Бризбейн през 1911 година . Понякога една проста картина може да каже много повече за миналото, отколкото дълги статии и хроники .

Кадрите говорят сами за себе си и често не са били оценявани в епохата, от която идват. Много години по-късно те стават култови - едва тогава когато обществеността разбере значението им в исторически контекст . Може би снимки на войните , бедността, борбата за свобода и малките чудеса от миналото ще ни помогне да научим нещо за нашето бъдеще?

MustSee28

Майка и син гледат облака след изпитание на ядрено оръжие близо до Лас Вегас, 1953 година.

четвъртък, 3 октомври 2013 г.

Национал-социалистическото правителство на Станишев, Атака и ДПС потвърждава думите на Ленин: “Хората са страхливи животни, които се нуждаят от господари без скрупули!”

Едно интервю на Джовани Папини

Мъчих се цял месец, но накрая успя Пристигнах в Русия само, за да се запозная с този легендарен мъж, и не и исках да се върна в Италия, преди да съм го видял и чул отблизо. Бях убеден, че той е сред малцината на този свят, които заслужават да бъдат видени и чути. Разбира се, за да стигна до него, трябваше да похарча цяло състояние - почти двадесет хиляди долара - подаръци за съпругите на комисарите, бакшиши за безброй чиновници и дарения за няколко сиропиталища за “деца на революцията”. Не съжалявам сега за тези пари...

Казаха ми, че Владимир Илич е доста болен и уморен и че не е в състояние да приеме никого, освен своите приближени. Вече не живеел в Москва, а в някакво село, в околностите на столицата, в бивше господарско имение.