четвъртък, 21 август 2008 г.

Напред към Грузия! Stop RUSSIA

050305-N-4158S-001

Американски разрушител премина Босфора. В Черно море влизат кораби на НАТО от Полша, Германия и Испания

ship_pic_1 Първият от трите американски бойни кораба премина проливите днес в 13 часа българско време. Целта в Грузия да бъде  доставена  хуманитарна помощ на населението пострадало от руската окупация и последвалите грабежи. Корабът е натоварен с детско кондензирано мляко, завивки и санитарни принадлежности.

Говорителят на американската ВМБ "Соут Бей" е потвърдил, че и трите кораба  на САЩ ще бъдат в Грузия до края на тази седмица. Съобщението беше потвърдено от намиращия се на посещение в Тбилиси главнокомандващ европейските сили на САЩ, Генерал Кредок.

Миротворците - Invasion 68

40 години. Пражките събития през обектива на Йозеф Куделка.

00h3rffc 

00h421xk

00h3srk0

00h3t9bs

Американски разрушители и атомна подводница влизат в Черно море. Хуманитарна помощ за Грузия

Image1389

Американският разрушител USS McFAUL и атомната подводница USS DALLAS в близките дни ще влязат в Черно море. Корабите са на кей в Гърция, където се товарят с хуманитарна помощ за Грузия. Пентагонът е договорил с Турция и преминаването на още два американскивоенни   кораба и патрулен брегови катер. Имената им все още не са известни, но се предполага че единият ще бъде разрушителят "Кол", а другият кораб е от подръжката на шести американски флот в Черно море.

Появата на два американски ракетни разрушителя и атомна подводница край бреговете на Грузия, коренно ще промени ситуацията в конфликта. Огневата мощ на американските кораби и ултра модерното им оборудване превишават тази на черноморския флот на Руската Федерация.

На Русия в Черно море ще бъде надяната юзда.

сряда, 20 август 2008 г.

Побягнаха! Русия се превръща в инвестиционен ГУЛАГ

Натоварили заграбеното, окупантите побягнаха от Грузия. Операцията е пълен провал за Русия. Финансовите пазари обявиха на свой ред война на Москва:

По данным газеты «Коммерсантъ» капитализация российского рынка впервые с июня 2007 года упала ниже $1 трлн, остановившись на уровне $991,25 млрд. Капитализация «Газпрома» за сутки сократилась на $16,618 млрд, «Роснефти» — на $6,358 млрд. Акции нефтяной компании впервые с марта упали ниже цены отсечения в ходе IPO на 1,34%. Бумаги ВТБ стоят почти вдвое дешевле, чем при размещении в мае прошлого года, Сбербанка — на 29,9% ниже цены при SPO.


«Первые полосы всех мировых СМИ пестрят негативной риторикой в адрес России, в результате нерезиденты продают бумаги», — поясняет глава аналитического департамента «Ренессанс Капитала» Роланд Нэш.


Если российские аналитики в своих ежедневных отчетах используют формулировки «нелетная погода» и «рынок закошмарили», то западные информационные ресурсы пишут, что Россия превратилась в «инвестиционный ГУЛАГ» (интернет-ресурс The Fool), а «русские акции сделались дешевыми, но опасными» (Barron's)

ru

понеделник, 18 август 2008 г.

Приликите и разликите - Афганистан 1979 и Грузия 2008. Капанът щракна

На 2 декември 1979 година за Кабул излетя личният представител на Андропов, генерал-лейтенантът от КГБ Папутин. Задачата му бе да уговори Амин(президент на Афганистан). А ако не успее, Папутин трябваше да организира неговото отвличане и доставяне в Москва. Тук нямаше да представлява никаква трудност да бъде убеден. Амин обаче твърдо отстояваше позицията си. Той няма да допусне нахлуване.


    На 22 декември група непознати юначаги с чалми и по халати нападна сградата, в която живееха сътрудниците на многобройните съветски мисии и представителства. След като убиха двадесетина граждани на СССР, екстремистите отрязаха главите им и ги понесоха, забити на пики, из улиците на Кабул. Полицията откри огън. Захвърляйки главите, убийците избягаха. Полицаите забелязаха, че чалмите на повечето от тях са овързани неправилно. На 23 декември на Амин му бе връчена нота, че „Съветското правителство е принудено да осигури охраната на своите граждани, тъй като с тази задача афганистанската страна не може да се справи, за което свидетелства кървавият инцидент на 22 декември“. И докато Амин обмисляше отговора си, нахлуването започна. То явно е било режисирано по чехословашки образец.

неделя, 17 август 2008 г.

Съперницата на Карла Бруни

 

Появи се сериозна конкуренция на италианската аристократка, супермоделът Карла Бруни, която стана третата по ред съпруга на френския президент Никола Саркози. На Кондолиза Райс одавна и преписват реномето на похитителка на чужди мъже. Казват че красивата пуерториканка е завъртала главата не на един и двама държавни мъже.

150808_194610_68438_14

150808_194610_68438_15

150808_194610_68438_19

150808_194610_68438_18

Турция се опитва да затвори Проливите. Да се готвят Родопите

caucasus_region_mod

За мен пъзелът около войната срещу Грузия започна да се подрежда. Лошото е, че изглежда нещата са далеч по-сериозни от предполаганото. Очертава се скелетът на новите съюзи, които се изглеждат изключително опасни за България. Вчера написах следното във един форум:

" Според мен, Русия и Турция са искали да си поделят Грузия в краткосрочен план. Турция взима Батуми и Аджария, а Русия останалото. След това Азарбейджан ще падне сам както предупреди полският президент Качински. В резултат: Русия + Турция + Иран = някаква форма на съюз( в средносрочен план), получават общи сухопътни граници и затапват всякаква възможност за подвоз на петрол от каспииския басейн --> постепенно удушаване на ЕС.