събота, 12 декември 2009 г.

Какво разбрахме от нобеловата реч на Обама: Справедливата война е по-добра от несправедливия мир

untitled „Ние трябва да признаем горчивата истина: през нашия живот няма да успеем да изкореним жестоките конфликти. Ще има времена когато държави, сами или заедно, ще дойдат до извода, че използването на сила е не само необходимо, но и морално оправдано.”

«We must begin by acknowledging the hard truth: We will not eradicate violent conflict in our lifetimes. There will be times when nations — acting individually or in concert — will find the use of force not only necessary but morally justified»

Правилно. Войната е неизбежност и е закодирана в самата природа. Рано или късно всеки фундаментален конфликт приключва с война. Точно това ние консервативно мислещите десни хора повтаряме непрекъснато. Има справедливи и необходими войни, точно така като има несправедлив и античовешки мир. Справедливият мир се постига със справедлива война ако другите начини са изчерпани.

петък, 11 декември 2009 г.

Военният космос е 90% американски

6a00e008d663eb88340120a735ffae970b

На 3 и 4 декември в Париж се проведе третата международна конференция по използването на космоса за военни цели.

Петте най-големи европейски страни общо заемат 1,3% от военните разходи в космоса. Русия е с 0,15%, а Израел 0,1%. САЩ са лидери с 90% от разходите, но липсват данни за Китай и Бразилия.

Прави впечатление, че за 20 години картите са се пренаредили. Вижда се ясно военният упадък на Русия, която е почти на едно ниво с Израел. Втората страна по военни разходи в космоса е Франция следвана от Япония. За Китай въпреки, че няма данни се предполага, че разходите му са два пъти по-големи от руските и са около 0,3%.

четвъртък, 10 декември 2009 г.

Руската ракета Булава стана отново за смях на журналистите – нов неуспешен опит

Отново и отново и отново Булава тъпо и упорито отказва да полети, а руснаците тъпо и упорито продължават да стават за смях с неспособността си да довършат ракетата.

http://www.vgtv.no/?id=27558

bul

Видео – мощните коли на борците с глобалното затопляне

Борците с глобалното затопляне не ползват обществен транспорт в Копенхаген, а пристигат с мощните си лакоми за бензин коли. Защо те не ни дадат пример и не се качат в градските автобуси?

сряда, 9 декември 2009 г.

В Кандахар лети американски секретен стелт дрон по проект на Луфтвафе от 1943 година

6a00e008d663eb8834012876199796970c

6a00e008d663eb883401287630af89970c

Първата снимка е изтекла в пресата миналата седмица. На нея е новият секретен стелт дрон RQ-170 Sentinel на американските ВВС сниман случайно на летището в Кандахар(Афганистан) където българските войници осигуряват охраната. Дронът се произвежда от Lockheed-Martin, зачислен е към 30ти разузнавателен ескадрон на Tonopah Test Range и се използва в южен Афганистан.

понеделник, 7 декември 2009 г.

В Копенхаген юнаците ще борят ламята „глобално затопляне” с 1200 лимузини, 140 частни самолета, шампанско и черен хайвер

gore-jet-300x223 Тези мошеници, които ни лъжат, че са се загрижили за климата всъщност нямат никакъв срам. Лицемерието им е безгранично, наглостта им е надминаваща всичко видяно до сега. Те ни се подиграват. Тези много богати господа, които искат да ни убедят, че да се живее бедно и скромно е висша добродетел, сами вършат точно обратното – возят се и използват най-замърсяващите и мощни коли, използват частни самолети, и през ум не им минава да спестяват енергия.

Например гуруто на зелените мошеници и един от най-големите световни мафиоти Ал Гор пристига в Копенхаген с частен Gulfstream Jet. От къде Гор и как толкова бързо спечели пари да си купи този самолет?

Виж също:

Глупостите на Ал Гор. Земното ядро било милиони градуси топло

Принц Чарлс призовава хората да изоставят колите си, а той прави съвсем друго

Промяна на климата. Глобалното затопляне реабилитира Лисенко

В Белгия военни хеликоптери борят глобалното затопляне.

Къщата на Ал Гор-неудобната истина за “eko” активиста

Зелено злато за Ал Гор

Ал Гор съвсем изкукурига: “Северният полюс ще изчезне след 5 години!”

неделя, 6 декември 2009 г.

Защо Турция иска минарета в Швейцария? Ердоган дава отговор: “Джамиите са нашите казарми, минаретата са нашите байонети”

“Джамиите са нашите казарми, куполите им са нашите каски, минаретата са нашите байонети, вярващите са нашите войници.”

Ердоган, Министър председател на Турция, 1998 година

На 1 декември, турският министър-председател Реджеп Тайип Ердоган призова Швейцария да преразгледа решението за забрана на минаретата след като през уикенда 57% от гражданите на страната с референдум казаха "не" на минаретата. Ердоган заявил, че резултатът от неделното гласуване е проява на ислямофобия и "вълни на расизъм и краен национализъм, заливащи Европа"…."Наш дълг е... да посочим нуждата от преосмисляне на това решение и коригиране на грешката възможно най-скоро", заяви Ердоган в изказване пред парламента. …. "Тези прояви на шовинизъм трябва да бъдат преустановени", каза още той. … Гласуването, подчерта Ердоган, не само е "разтърсило ислямския свят, но и онези, които се страхуват от сблъсък на цивилизациите", и призова европейските страни и институции да действат срещу тази забрана, за да не попадне светът, и по-точно Европа, под напрежение.

Изглежда, че паметта на Ердоган е къса. Той много бързо е забравил думите си от 1998 година, които директно отговарят   на въпроса защо Турция иска минарета и джамии в Европа.