събота, 23 юли 2011 г.

Благодарение на Дянков, Мудис повиши кредитния рейтинг на България. Да си припомним кои искаха оставката на финансовия министър

13845-1И така, да видим кои са най-известните политици и организации искали оставката на Симеон Дянков за последните две години от управлението на ГЕРБ. Никаква изненада. Отново забелязваме познатите съюзи – Първанов, Костов, Станишев, Янев, Софиянски, Тренчев са искали или са правили комплоти за искане на оставката на най-добрия финансов министър в историята на България. Отгатнете къде щяхме да сме сега ако Първанов и Костов бяха успели да прокарат техните хора.

Президентът Първанов иска оставката на Дянков - DarikNews.bg
2 мар 2010 – Президентът иска оставката на Дянков - DARIK News.

 Костов обмисля да  поиска оставката на Дянков

Костов бута Дянков, предлага нов финансов министър. Фаворит на Командира бил подуправителят на БНБ Калин ХристовКостов иска оставката на Дянков · Иван Костов обмисля да поиска оставката на вицепремиера и ...

Комунистическите варвари и българските лагери на смъртта

zx450y250_814102-vert

Историците твърдят, че само в периода между 1944-та – 1962-ра година през така наречените Лагери на смъртта са минали около 285 хиляди българи. В България е имало най-малко 86 трудово-възпитателни лагери. За ужасите там разказва Димитър Анестев.
Комунистическите лагери се създават веднага след 9 септември. Копира се моделът на Сталин. Лагерът в Белене не е първият, но е един от най-зловещите. Наричат го Втори обект. И днес се виждат следите от куршуми.
"Като отидох в Белене бях 28-мия човек, за една година станаха 500 – 600 души", разказа Никола Белчев.

Норвегия, Осло на 22 юли 2011 година

A young victim is helped in the centre of Oslo, Friday July 22, 2010, following an explosion that tore open several buildings including the prime minister's office, shattering windows and covering the street with documents.(AP Photo/Winje √jijord, Scanpix Norway) NORWAY OUT:

A view of the damaged Norway's Prime Minister's Office building taken after an explosion in Norway's capital Oslo on July 22, 2011. At least one person was killed by the powerful explosion which ripped through government and media buildings.     AFP PHOTO / SCANPIX / Berit Roald
NORWAY OUT (Photo credit should read HOLM MORTEN/AFP/Getty Images)

петък, 22 юли 2011 г.

България–рейтинговият шампион на Балканите

Повишението на кредитния рейтинг на България от Moody's от 5 години насам и постигнатото ниво е най-високо откакто България има кредитен рейтинг от тази агенция.

ratings

сряда, 20 юли 2011 г.

Защо екстремните центристи подкрепят ГЕРБ?

al_Todd07_Cyberchess

Най-вече защото те правят това, което ние бихме желали да се случва в България.

Ще ги помете ли гневът на излъганите стари бойци? Идва времето да им потърсим сметка защо ни предадоха на комунистите и ДПС

430x286Много мъка и разочарование има в българския интернет през последната седмица. Старите седесари, хората които 20 години подкрепяха партията, се приготвят да си вземат сбогом с нея. Изглежда, че този път прошка няма да има. Да ги оставим да ни разкажат:


      …  мръзнах като всички бонаци по сините митинги, вярвах на Костов със синята лента на челото, че "няма да ни излъже". Дойде време Костов (плюс Мартин) да се наредят в единен строй заедно с комунистите и депесарите. Да, ГЕРБ имат поне 255 кусура. Но - мъчат се да оправят 20 г. батак (наследен от комунистическо) и строят - и вече ползваме построеното. И дори и кусурите им да са 2555, и нищо да не построят, пак СДС, което напълни София с 1 млн. сини знамена - да се нареди до "червените боклуци", и до "проклятието на България" - е гигантско предателство. Освен ако не са прави онези дето навремето ни викаха, че цялото СДС отвътре червенее. И че е назначено от Луканов ?
Хайде да видим на есен на изборите колко хора още вярват в синята идея - или поне в тези сини лидери...

Starec

вторник, 19 юли 2011 г.

След “политическите” консултации между РЗС и ДСБ, взривове в София

thumb5_95587

Миналата седмица Иван Костов беше при Яне Янев за “политически консултации”. Тази седмица преди вота на недоверие към правителството на ГЕРБ, в София пред централата на РЗС и клуб на ДСБ избухват две пиратки. Преди месеци същия сценарии беше разигран и пред Галерия с тази разлика, че Костов и ДСБ тогава отсъстваха.

Случилото се е още едно доказателство, че сред българските политици има хора, които не се спират пред нищо за да задоволят жаждата си за власт. Превръщането на разрухата в политическа линия на никого не е донесло ползи. Господата от горните две партии ще го разберат на изборите през октомври.

понеделник, 18 юли 2011 г.

Новия Сайдуиндър AIM-9X Block II

Тази ракета въздух-въздух се е превърнала в истинска легенда. Новата и модификация AIM-9X Block II е способна да прави завой на 180 градуса и на практика да поразява цели намиращи се зад изстрелващия самолет. Последните кадри от видеото са от термовизорната камера в главата на ракетата.

неделя, 17 юли 2011 г.

Румъния: в Бая Маре искат да строят “стена на срама” за да изолират ромите

02Кметът на Бая Маре в северозападна Румъния, иска да построи стена за да изолира три разпадащо се сгради населени с роми. Румънските жители на квартала се оплакват от ужасните си съседи, но тази "стена на срама" едва ли ще се реализира защото е в противоречие с европейската политика за интеграция на циганите.

Балканската федерация

ВЕСЕЛИН КАНДИМИРОВ

2l9uvnЗаслугата на Виктор Суворов е не само и не толкова в това, че написа истинската история на Втората световна война. Това е, така да се каже, неговият частен принос към историята. Главният и общочовешкият му принос е в това, че показа колко неприемливо голяма част от нашето мислене и отношение към миналото и настоящето, а следователно - и нашето битие, е наложено от един грузински престъпник, добрал се до върховната власт в една голяма държава. Днес ние несъзнателно говорим и мислим за много неща по схемите, наложени от него.

Един пример от нашата нова история: опитът, за щастие неуспешен, за осъществяване на така наречената „Балканска федерация” след Втората световна война. Идеята за такава федерация броди из Балканите от век и половина насам, подхващана, като правило, в подкрепа на нечий политически интерес. Частично нейно осъществяване, в сръбски интерес, е самата Югославия. Единствен сериозен опит за междудържавно обединение, обаче, е този след Втората световна война.