събота, 9 юни 2007 г.

Червеният кръст разсекретява архивите от ВСВ. Според архива, 271 301 евреи загинали в лагерите.

Доста голямо разминаване между даннитете на ЧК за 271 000 загинали еврей в лагерите на национал-социалистическа Германия и до сега тиражираната цифра от 6 000 000. Да се чуди човек на кого да вярва.


петък, 8 юни 2007 г.

Сикрет сървис оправя канализацията в Бояна.


Егати държавата сме щом чакаме "Сикрет сървис" да ни ремонтира музейте и да ни оправя канализацията.

Американският президент Джордж Буш и съпругата му са пожелали да разгледат и сектора в НИМ за тракийската култура по нашите земи. Заради визитата в историческия музей тече усилен труд. Агенти на "Сикрет сървис" остригали хубаво тревата в двора, сменили плочника, ремонтирали канализацията и един олющен таван.

- Базите в Румъния ще превърнат САЩ в господар на Източна Европа

Базите в Румъния ще превърнат САЩ в господар на Източна Европа, Близкия изток и Закавказието, заяви в интервю за "Време новостей" генерал-лейтенант Алфред Гапоненко.

С какво са опасни за Русия военните бази на САЩ в Румъния?

На въпросите на "Время новостей" отговаря бившият командващ Южната група войски на Организацията на Варшавския договор, в който до разпускането му през 1991 г. членуваха България и Румъния, руският генерал-лейтенант Алфред Гапоненко.

Время Новостей /ВН/: Алфред Григориевич, според договора, подписан между САЩ и Румъния през 2005 г., Букурещ предоставя на САЩ базата на ВВС "Михаил Когълничану", полигона в Бабадаг, базите Смърдан и Чинку. Какво означава всичко това?

Алфред Гапоненко /АГ/: Американските въоръжени сили се изтеглят от Западна Европа, на първо място от Германия, и поемат курс на Изток. Най-големият от новите обекти ще бъде авиобазата "Михаил Когълничану", недалеч от румънското пристанище Констанца. Там ще бъдат създадени условия за разполагане на кораби на ВМС на САЩ. Оттук американските военни самолети без презареждане ще могат да достигат до всяка точка от т.нар. "дъга на нестабилността", простираща се, по оценки на Пентагона, през Близкия изток и Централна Азия. Най-интересното е, че САЩ вече имат военни бази в този регион - в Турция, Афганистан, Израел, Кувейт, Ирак, Киргизия. Така, че базите в Румъния могат да са предназначени и за други цели. Базата в Бабадаг е добре оборудван артилерийски полигон за подготовката на сухопътни войски. Всички тези обекти ще се превърнат в опорни пунктове на американската армия и ще и позволят да установи господство над Източна Европа, Близкия изток и Закавказието.

ВН: Какво е отношението на Русия към разполагането на базите в Румъния?

АГ: Отчитайки разполагането на елементи от американската противоракетна отбрана /ПРО/ в Полша и Чехия, се създава впечатление, че Вашингтон обкръжава Русия, максимално приближавайки своите мобилни военни групи до границите на ОНД. От военната база "Михаил Когълничану" може лесно да се нанасят въздушни удари, с кораби на ВМС на САЩ да се изпращат сухопътни войски за десанти в Закавказието, Украйна и черноморското крайбрежие на Русия. Не е изключено, че американските военни бази в Румъния ще изиграят своята роля за изтласкването на Черноморския флот от Севастопол. Нещо повече, създаването на американска военна инфраструктура в Румъния е нарушение на Основополагащия акт Русия-НАТО, подписан през 1997 г. Документът забранява постоянното разполагане на въоръжени сили на старите участници от НАТО на територията на новите членки на алианса, сред които е и Румъния.

ВН: Едно време петролните находища в района на Плоещ, Централна Румъния, се смятаха за изчерпани. Преди няколко години американските геолози откриха там втори петролен пласт, който обещава да превърне Румъния във втори Кувейт. Може би Вашингтон, укрепвайки присъствието си в Румъния, иска да установи контрол над румънския петрол?

АГ: Съвършено вярно. Американците се нуждаят от енергийни ресурси. Базите в Румъния ще позволят да се контролират не само петролните полета в Плоещ, но и петролните находища в Закавказието и Близкия изток. Това прилича на подготовка за водене на "суровинни войни", описани от фантастите. Склонен съм да мисля, че факторът "ислямски тероризъм" е само предлог за американците да постигнат собствените си цели, главната от които е осигуряването на влиянието на Вашингтон в страните от Източна Европа, Закавказието и Близкия изток. Разполагайки с база на брега на Черно море, Пентагонът получава възможност да контролира ситуацията в целия черноморски регион и особено проливите Босфор и Дарданели. Костанца също така е ключ и към Дунав, който може да се превърне в най-важната водна артерия за транспортирането на каспийски и румънски петрол за европейските страни.

Контролирайки Дунава - все едно, че контролираш Европа. БТА

Moмичета с пушки - 6











четвъртък, 7 юни 2007 г.

Замеряне с ракети и противоракети. Защо руснаците са бесни?



Ще се опитам и аз да отговоря на въпроса защо руснаците толкова се засегнаха от разполагането на ПРО в ЕС. Проблемът има три аспекта – икономически, политически и военен.

Икономическият е най-лесен за разбиране. Нападателните оръжия за масово поразяване, в случая, ракетите са в пъти по – евтини от противоракетните системи. РФ дори и да има някакви разработки за интегрирана ПРС, не може да си позволи изграждането и. Ще и струва много, а Русия е бедна и е с много други по-важни проблеми.



Военният аспект е също ясен. В момента европейската ПРО се изгражда именно за засичане и унищожаване на ракети изстреляни от Иран срещу САЩ. Това се вижда много добре на тази схема:

Руснаците го знаят. С едно малко уточнение…ако разгледаме добре картата ще видиш, че става въпрос на първи етап да се разположат 10 ракети прехващачи в Полша, но общият им брой може да достигне в пет бази по 10 – т.е. 50 противоракети. Ако 10 наистина не променят баланса, то работата с 50 става съвсем друга. Тези европейски противоракети не могат да се използват за защита на САЩ от руските балистични ракети. За тази цел има други системи разположени на други места. Системите за защита на САЩ от руски балистични носители са вече боеспособни и носят дежурство. Броят на прехващачите в тях не е голям –11 в двете бази в Аляска и Калифорния.

Missile Defense System Declared “Operational”
June 20, 2006 :: Washington Times ::

News The U.S. ground-based interceptor missile defense system is now said to be operational, as North Korea prepares to test launch its Taep’o-dong 2 ballistic missile. The defensive system currently consists of 11 ground-based interceptor missiles, nine deployed at Fort Greely, Alaska, and two at Vandenberg Air Force Base, California.

Това, което дразни руснаците е, че европейските антиракети могат да бъдат щит на ЕС срещу руска атака. Т.е за защита от руско-китайски ракети на територията на САЩ са разгърнати 11 прехващача, а за защита на САЩ от ирански и на ЕС от руски ракети, се предвижда разгръщането на 50. Защо е така? Обяснява го географията – с противоракетната защита на Америка е натоварен Американският флот. Така че, към горното трябва да добавим и разрушителите от клас ARLEIGH BURKE с техните Aegis Combat System Baseline 7-2 , крузиерите от клас Ticonderoga , SM-3 Block IA и Patriot Advanced Capability-3 , създадени да поразяват маневриращи бойни глави, още и европейската противоракетна система, способна да поразява маневриращи бойни глави в последния участък от траекторията, която защитава главната квартира на НАТО в Монс и седалището на ЕС в Брюксел. Същата система е инсталирана на самолетоносача Шарл де Гол и на новите английски фрегати и самолетоносачи:

The Aster kill vehicle is small and lightweight, enabling it to defeat the new generation of threat, especially highly manoeuvring targets. It is able to provide a high level of manoeuvrability through strong aerodynamic control (`PAF’) and the implementation of pyrotechnic control (`PIF’) that acts at its centre of gravity. The Aster-based systems are :

-ASTER 15-SAAM (Surface-to-Air Anti-Missile) for naval anti-air self defence and consort ship protection,
-ASTER 30-SAMP/T (Ground-to-Air Medium-Range/Land) for ground based anti-air self-defence, projected force protection and national or allied asset defence, with an Anti-Tactical Ballistic Missile capability,
-ASTER 15 & 30 - PAAMS (Principal Anti-Air Missile System), the only system able to integrate three operational naval missions: self-defence, local area defence of nearby vessels and fleet area defence.

Какво излиза? Руснаците претендират, че новата им ракета със самонасочващи се глави е някакъв отговор на заплаха от НАТО, но и САЩ и ЕС вече разполагат с противоракетни, които са способни да се справят с това най-най-ново руско оръжие. Това също го знаят всички.

Руснаците са слаби. След 10тина години стратегическите им ракетни комплекси излизат от употреба, а производството на нови модерни не е достатъчно да компенсира „пенсионирането” на старите. От тук идва и паниката от тези 50тина земно базирани прехващачи, плюс вече съществуващите мобилни морско базирани комплекси. Комбинацията от малко изправни ракети + европейска ПРО вкарва в истеричен пристъп Москва. Отнема и основна геостратегическа карта…няма да може да държи ЕС за заложник.

сряда, 6 юни 2007 г.

Познавате ли друга такава страна? За всички,които не вярваха.

За всички, които не вярваха в създаването на ПРО, последните американски постижения и успешни тестове, би трябвало да са като поливане със студена вода. Периодът на колебания и съмнения отмина и резултатите са еднозначни. ПРО е технологичен, военен и политически успех за Западния свят.

Приоритет на САЩ, е защитата на американските граждани.



По тази причина Америка създаде не само най-мощните ядрени сили способни да унищожат всеки враг, но и скъпата и ефективна, без аналог система за противоракетна защита. Тази система е доказателство за хуманността на САЩ, чиято цел е не само бойна мощ способна да разрушава, но и тази способна да ПРЕДПАЗВА, да защитава хората без да убива.

Познавате ли друга държава, която така да се грижи за гражданите си ? Познавате ли друг, който толкова да е инвестирал за ОТБРАНА и ЗАЩИТА , а не за нападение ? Имат ли в Русия и Китай подобни системи за защита на гражданите си? Не. Нямат. Те разчитат единствено и само на възпиращия ефект на ядрената атака, оставяйки населението си да понесе ужаса на изпреварващия или ответен удар на противника, без да се притесняват и без да предвидят отбранителни системи за защитата му. За сметка на това, управляващата посткомунистическа клика в двете страни е подготвила за себе си дълбоки бункери, където заедно със семействата си, могат да преживеят месеци без да си задават въпроса какво става с народа им.



САЩ не е егоист и се грижи и за приятелите си. Готов е да използва най-новите си технологии за защита на съюзниците си. Япония е първата страна на която подава ръка в труден момент. Американскичт антиракетен щит ще покрие съюзниците и ще осигури сигурност на населението. Новите X-band радари разгърнати по периферията на страната, но и в Япония, Норвегия, Испания, а скоро и в Чехия,България или Румъния, са способни да определят типа бойна глава на балистичните ракети и да кажат дали става въпрос за конвенционален или ядрен заряд. Ултрамодерните разрушители са на поста си в Японско, Средиземно и Черно море за да не оставят никаква илюзия на авантюристите от С.Корея или Иран, на диктаторите от Китай и Русия, че безнаказано могат да изнудват съюзниците от ЕС и Япония. Антиракетите SM-3

Block IA водени от победоносната Aegis, разгърнати на новите бойни кораби с Long Range Surveillance and Tracking (LRS&T) capability и оборудвани с Aegis BMD Signal Processor имат възможност за прихват, водене и сваляте в реално време на повече от 100 цели едновременно. 15 Aegis дестроера и 3 крузиера са вече на бойните си постове. 80 кораба са вече оборудвани със системата , а други 30 са в процес на екипиране.


135 000 учени от цял Свят, включително и българи, работят по програмата за защита на населението от ракетно нападение. Резултатите са налице. Парите на американските данъкоплатци не са похарчени напразно.Те превърнаха САЩ в технологичен и политически лидер на Света.....и това няма да се промени в близко бъдеще. Така че свиквайте ... радвайте се, че за пръв път от много години, България се е закачили за побеждаващата страна. Използвайте това стечение на обстоятелствата за да извлечете максимална полза. Учете се от Президента Първанов, който най-бързо се ориентира в ситуацията .