понеделник, 27 септември 2010 г.

Една стара и една нова новина. Как строеше Гоце с тройната и как строи Плевенлиев с ГЕРБ

image Давам ви две новини, който са разделени във времето с около година и 4 месеца. Първата новина е от май 2008 когато на власт беше правителството на Тройната коалиция назначено от Гоце Първанов. Пълен застои, блокирани проекти, кражби и корупция – ето с това ще запомним гоцевото политическо изчадие наречено Тройна коалиция.

20.05.2008 13:57

40-километровият участък между граничния пункт "Капитан Андреево" в посока към Хасково ще бъде въведен в експлоатация още през лятото на идната година.

Автомагистрала "Марица" ще бъде пусната в експлоатация до 2010 г., заяви премиерът Сергей Станишев, който днес инспектира строежа на магистралата заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.

40-километровият участък между граничния пункт "Капитан Андреево" в посока към Хасково ще бъде въведен в експлоатация още през лятото на идната година.

Останалите 68 км от магистралата, до пътен възел "Оризово", ще бъдат изградени по оперативната програма "Транспорт", съобразно с европейските изисквания за организирането на търговете.

След развалянето на концесията за автомагистрала "Тракия" проектът ще бъде довършен чрез публично-частно партньорство, каза още Сергей Станишев.

Той каза, че до края на юни т.г. се очаква Ирак да изплати на България 350 млн. долара от дълга, който има към страната ни.

За изграждането на магистрала "Тракия" най-вероятно ще се използват средства от структурния резерв и от бюджетния излишък.

На 15 май изтече срокът българо-португалският консорциум да осигури финансиране на проекта и ние имаме основание да започнем изграждането на магистралата с публични средства, посочи министър-председателят.

Според него за това може да бъде използвана и част от иракския дълг.

Както установявате сами нищо от това, което е обещавал Сергей не е изпълнено. Европейските фондове са били забранени и БСП са планирали да строят Тракия с държавни пари за да могат безконтролно да крадат. Ето как са се променили нещата за 2 години:

27.09.2010 10:53

Голямата новина по думите му е, че днес са вкарани документите за тръжната документация за проверка и много скоро ще тръгне процедурата по ЛОТ 1 на АМ "Марица"; до края на мандата на правителство - 2013 г.,  цялата магистрала трябва да бъде готова.
До края на 2012 година пък трябва да бъде готова
АМ "Тракия". "В момента гледката е феноменална, ако отидете на "Тракия" - 117 км през полята, през баирите, работи се здраво", отбеляза Плевнелиев. От друга страна ниските цени за строителство на магистралата
дадоха възможност от АМ "Тракия" да икономисаме 100 млн. евро от бюджета и около 350 млн. евро спрямо предишния договор, допълни министър.
Графикът за този участък ще излезе в края на септември, но още сега мога да кажа, че той ще е разделен на 3 до 4 ЛОТ-а, обясни още министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Technorati Tags:

Бурки от Иран

masks19

неделя, 26 септември 2010 г.

Евфемизми

Picture_003

Циганинът не е ром.
Робството не е присъствие.
Подлостта не е закон.
Вярата не е покръстване.

Кражбата е просто кражба.
(Присвояване е друго).
А смъртта ни е прераждане
колкото токата – фугата.

Лихвата не е отплата
за направено добро.
Тя е кървавото злато,
позлатило нечий гроб.

Любовта не е измама
от приятел или враг.
Нито курвата е мама,
нито слънцето е брат.

Хлябът вече не е пита,
месена с добро сърце.
А животът ни е скитник,
плюшено мече уцелил…

Пламен Бочев

Technorati Tags: