събота, 8 декември 2012 г.

Българският хелзинкски комитет срещу кандидатурата за главен прокурор на Сотир Цацаров защото провеждал “твърда наказателна политика” срещу престъпността

Доказателствата колко е вярно казаното в предишната статия от господин Хърсев, продължават да валят и днес. Българският хелзинкски комитет реши, че съдия Цацаров не е подходящ за Главен прокурор защото … много упорито и строго се бори срещу престъпността и наказва тежко бандитите.

Тези хора стават от нагли по-нагли. Нахалството им е безгранично, а поведението им създава големи съмнения, че самите те са свързани по някакъв начин с организираната престъпност в България или поне не искат тя да бъде наказана. Как иначе можем да си обясним аргумента, че някой не е подходящ за Главен прокурор защото провежда “твърда наказателна политика” срещу престъпността?

Не е ли точно това една от функциите на прокурора въобще и не е ли точно това, което липсва на българската правораздавателна система? Подобно лицемерие и арогантност да казват на черното бяло е наистина жалко за всяка неправителствена организация.

Прочетете още веднъж какво е написал Емил Хърсев по подобен повод:

петък, 7 декември 2012 г.

Забравената поезия: ТИРАДА от Иван Диков

23

Все тая спалня подредена,
все тая кухня замърсена,
все тия мебели за сядане,
все тия прибори за ядене -
все тоя страшно скучен свят, все тоя ад, все тоя ад.

четвъртък, 6 декември 2012 г.

Емил Хърсев за годишния доклад на „Транспарънси интернешънъл” по възприемане на корупцията: “Не вярвам на тази организация , тя е много корумпирана.”

Прав е Хърсев. Точно това се случва. Организации с непрозрачни методологии, непрозранчно финансиране и скрити механизми, са се самоназначили за съдници на цели народи. Такъв е случаят не само с Транспарънси интернешънъл, но и с Отворено общество на Сорос и многобройните им инкарнации в най-различни уж обществени организации. Целта им е манипулация, защита на корпоративни интереси, лобизъм, изнудване, подмяна на демокрацията.

Защо подмяна на демокрацията? Защото тези хора, от тези измислени организации, никога не са се явявали на избори и никой не е гласувал за тях, а искат власт да определят държавната политика. Нали точно това е демокрацията – вот даден ти от народа! Кога народът е гласувал за Отворено общество?

Разумен и умен човек не би им повярвал нито за миг.

Какво ще кажете за 75-то място на България в годишния доклад на „Транспарънси интернешънъл” по възприемане корупцията? Този доклад е направен в 176 държави и в ЕС само Гърция е най-корумпираната държава.

Не вярвам на тази организация , тя е много корумпирана. Това е една корумпирана и рекетьорска организация! Не вярвам на нито един ред, на нито една цифра, която публикува точно тази организация. Не вярвам на глупостта, наречена индекс на възприятие, след като всеки ден обясняваме на този народ, че тук всичко е корумпирано и след това на другия ден отиваме и го питаме: Ти как се възприемаш по отношение на корупцията? Естествено, че възприятието ще расте! Също би се получило, ако някой организира една кампания, която примерно от 1 януари до 30 март да се обясняваме, че 70% от нас сме чернокожи.  На 1 април ще има нараснал индекс на  възприятие на чернокожие  на  българите. Това е шарлатания! Затова не й вярвам на тази организация!

сряда, 5 декември 2012 г.

Файненшъл таймс даде на Бойко Борисов втори мандат.

dfg

“Допитванията обаче сочат, че на парламентарните избори, които ще се произведат през юни или юли догодина, това може да се окаже първото правителство в посткомунистическата история на България, което да е преизбрано за втори мандат. "Не може да подценявате харизмата му. Рейтингът му е висок. Хората му имат доверие", казва за бившия полицейски началник и носител на черен пояс по карате Борисов Огнян Шентов от Центъра за изследване на демокрацията…

С помощта на фондовете на ЕС, които страната управлява по-умело, правителството запази усещането за напредък въпреки бавния растеж след кризата и необходимостта от ограничаване на държавните разходи. То построи метро в София и започна изграждането на автомагистрали и модернизирането на железопътни линии. При управлението на известния скулптор Вежди Рашидов, когото Борисов направи министър на културата, страната за пръв път от 80-те години модернизира театри и отвори нови музеи.”

Според Транспарънси интернешънъл в България корупцията е по-ниска от тази в Гърция и еднаква с тази в Италия

cor

Политиката на правителството от ГЕРБ дава своите резултати. България изкачва в класацията по корупция с 9 места. В ЕС далеч зад нас е Гърция, а Италия е оценена наравно с България. На Балканите, Сърбия и Албания са по-корумпирани, а останалите ни съседи са много близо до нас.

Дания, Финландия и Нова Зеландия са най-некорумпирани, сочи проучването. Те постигат 90 точки при максимално възможни 100. На другия полюс са Афганистан, Северна Корея и Сомалия, те са едва с 8 точки.

понеделник, 3 декември 2012 г.

За свободен Интернет, без държавна намеса! Нека помогнем

sdf

You’re one of the hundreds of thousands who have taken action in support of a free and open Internet.

The closed-door meeting of the world’s governments is starting today and the future of the Internet is on the agenda. Some governments want to use this meeting of the International Telecommunication Union to increase censorship and regulate the Internet.

I published my opinions on CNN.com last week explaining my concerns — and I am not alone. More than 1,000 organizations from 163 countries have raised concerns about this upcoming closed-door meeting in Dubai. They are joined by Internet users from just about every country around the world — take a look.

Please tell your friends and family around the world to join you and raise their voice:

google.com/takeaction

Together, we can protect the free and open Internet. Let’s make our voices heard.

Vint Cerf
Google

неделя, 2 декември 2012 г.

Емблематични фигури от СДС продължават да ни разказват за предателствата на Гаргамел: …направи приватизацията така, както би я направил Луканов…

Аз съм сред малкото хора в стария СДС, който никога не се е карал с Иван Костов. Причината е очевидна: нямали сме "конфликт на интереси" - не съм участвал в приватизацията. Но точно заради приватизацията влязох в много сериозна полемика с него. Аз и досега смятам, че начинът, по който се направи приватизацията в България, остава най-старателно пазената тайна на прехода. Голямото мнозинство от днешните български политици, а и политолози и икономисти са възпитаници на марксистко-ленинската икономическа школа, а тя поставя в своя център собствеността. Как никой не си зададе въпроса какво се случи с тази гигантска трансформация на собственост- милиарди левове преминаха от държавни в частни ръце, къде отидоха те и как след приватизацията беше структурирана днешната българска икономика. Голямото ни противоречие с Костов бе, че аз се възпротивих на начина, по който се прави приватизацията у нас.
Аз виждах как от нея се облагодетелстват посветените представители на висшата комунистическа номенклатура и Държавна сигурност. Вместо да създадем средна класа, която е базово почтена към принципите на демокрацията и в частност към СДС, ние всъщност предадохме милиардите в ръцете на нашите политически противници. Макар че, дума да няма - в България днес има и много почтени бизнесмени чиито усилия заслужават адмирации.

Още нещо. В годините малко преди 1989 г. и малко след 1989 г. беше ясно, че добре подготвените представители на висшата номенклатура изтеглиха немалко пари от българските банкови сметки в чужбина. Вместо да направим всичко възможно да приберем тези пари в България и да накажем виновниците, чрез приватизацията ние ги направихме още по-богати и вече недосегаеми. Не е ли очевидно - днес няма нито един представител на СДС, който да се нареди сред богатите българи. Това е и причината СДС да няма вестник вече 10 г. Мисля, че коренът на проблема не е в това кой какво е казал днес в елементарните злостни престрелки между различните групи. Коренът на проблема е преди 13 г. Ние направихме приватизацията така, че лишихме СДС завинаги от неговата материална база. Без средна класа СДС беше обречен на гибел. Обратно - парите отидоха у тези, които продължават да доминират българския преход така, както го правят от самото начало. Разбира се, аз също имам своята вина. Като президент нямах достатъчно сила, нито правомощия да се противопоставя ефикасно на това.

Иван Костов направи приватизацията така, както би я направил Луканов, ако беше жив. Това прави претенцията му за лидер на автентичната десница нелепа.

Петър Стоянов