петък, 29 май 2009 г.

Първото насекомо киборг произведено в Калифорнийския университет за Пентагона

Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) е спонсорирала проекта за създаването на първия летящ киборг.

beetleborg

Насекомото се контролира дистанционно и лети в зададената му посока. Според създателите си, биологичната машина е достатъчно силна за да носи със себе си допълнителна екипировка - например видео камера.

Technorati Tags:

четвъртък, 28 май 2009 г.

Пещерата на Али Баба – заплатите и пенсиите на евробюрократите

75251129 висши чиновници на ЕС, съдии, комисари, председатели на комисии, наистина няма от какво да се оплакват. Никъде, в която и да било друга страна 27те члена на Съюза те не биха получавали подобни възнаграждения. Евробюрократите не плащат и пенсионни осигуровки, но това не пречи пенсиите им да са най-високите в Европа. Докато „обикновените” европейци вадят от джоба си всеки месец средно 11% за пенсионно осигуряване, безценните чиновници в Брюксел са изцяло на издръжка на данъкоплатеца.

понеделник, 25 май 2009 г.

Зелено злато за Ал Гор

Ал Гор е увеличил личното си състояние 50 пъти откакто се занимава с охлаждането на планетата.  През 2001 година той е имал $2 милиона, а днес през 2009 има вече $100 милиона долара. Както се вижда доста е доходно да рекламираш мнимото Глобално затопляне и да въртиш бизнес с квоти за въглероден двуокис - винаги има идиоти, които са готови да плащат за "въздух".

неделя, 24 май 2009 г.

Момичета в Афганистан

Тези афганистански момичета посещават училище благодарение на войниците на НАТО. Става все по-трудно да бъде защитавано правото на достъпно образование за двата пола в Афганистан.

German Army Can't Protect Afghan Girls' Schools

 afghanschoolgirls