петък, 7 март 2014 г.

Меркел наруши протокола, за да подкрепи ГЕРБ за евроизборите

0474381001394202850_18545_600x458

Германският канцлер Ангела Меркел наруши протокола на конгреса на Европейската Народна партия в Дъблин и слезе от подиума, за да отиде при българската делегация на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

От цялата зала германският канцлер седна единствено при делегацията на ГЕРБ и се снима с кметовете от партията.

Меркел седна между двамата заместник-председатели на ГЕРБ - Цветан Цветанов и Йорданка Фандъкова.

В краткия разговор германският канцлер даде висока оценка на работата на ГЕРБ в България и Европа и подкрепи кметовете от партията на София, Бургас, Варна, Пловдив, Благоевград, Русе, Казанлък, Елин Пелин и Панагюрище.

Меркел заяви, че твърдо подкрепя ГЕРБ на предстоящите евроизбори през май.

Гара за двама

ss

понеделник, 3 март 2014 г.

Готово ли е военно НАТО да удари Русия? Самолетоносачът “Джордж Буш” навлезе в Егейско море. Крим попада в обсега на самолетите му

На 27 февруари бойната група на най-модерният самолетоносач на САЩ(CVN 77) премина през Гибралтар.

USS-George-H-W-Bush-03-2014

Снимка, U.S. Navy photo by Lt. Juan David Guerra

Има девет ескадрили на борда на Буш. Четири бойни ескадрили – две с F/A-18E/F Super Hornet и две с по-стария модел F/A-18C Хорнет . Точният брой  самолети във всяка ескадрила варира , но обикновено е между 12 и 14 за Super Hornet и 10 и 12 за Хорнетс или общо около 52 бойни машини.  

Буш също има ескадрила от четири EA- 6B Prowler за електронна война и друга ескадрила с четири самолета за ранно предупреждение E - 2C Hawkeye , две ескадрили хеликоптери Seahawk  - с 10 до 11 “птички” всяка и два C - 2 транспортни самолети .

Ударната морска група на самолетоносачът включва освен това разрушители USS Truxtun и USS Рузвелт и крайцер Philippine Sea. Взети заедно, трите бойни кораби имат пакет от около 300 ракети с далечен обсег във въздуха, ракети за поразяване на земни цели и крилати ракети .

Всяка група на американски самолетоносач има най-малко една една ядрена подводница в състава си. Колко ядрени подводници придружават Джордж Буш е секретна информация.

Два други американски разрушителя са в Средиземно море , работещи независимо един от друг и от основната група кораби. Това са USS Арли Бърк и USS Доналд Кук и двата са базирани в Испания за противоракетната отбрана .

В момента в Черно море Военноморските сили на САЩ имат най-малко два кораба USS Truxtun, USS Roosevelt, а крайцерът USS Philippine Sea в момента, в който четете това е преминал вече през Босфора.

Освен това от 12 февруари, фрегатата USS Taylor е турското пристанище Самсун придружена от комадния корав за електронна война  USS Mount Whitney.

3-ти март е велика дата за България. На 03.03.1918 година Русия капитулира пред Царство България и подписва Брест-Литовския мирен договор

1280px-BASA-313K-3-42-1-Treaty_of_Brest-Litovsk

На 03.03.1918, България макар и за кратко е победител. Русия е унизена и наказана за вероломното нападение в Добруджа.

Брест-Литовският мирен договор от 3 март 1918 г. между Четворния съюз (Германия, Австро-Унгария, България и Османската империя) и Русия слага край на руското участие в Първата световна война.

Претърпяла поражение, скоро след Октомврийската революция Русия е принудена да сключи мир с цената на значителни териториални, демографски и стопански загуби. В резултат на Брестския мир Полша, прибалтийските страни и Финландия са трайно, а Украйна, Беларус и Кавказ – временно, откъснати от Русия и преминават за няколко месеца в германската сфера на влияние.