събота, 18 юни 2011 г.

Между 2002 и 2011 година работните заплати в България са нараснали с 230%

Общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 6.8% през първото тримесечие на тази година, спрямо първото тримесечие на 2010 г. Това показват данни на Националния статистически институт (НСИ).

untitled

В състава на общите разходи за труд разходите за възнаграждения за един отработен час се увеличават със 7.0%, спрямо първото тримесечие на 2010 г., а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 6.6%. По икономически дейности изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от -2.3% за Други дейности до 19.9% за Професионални дейности и научни изследвания.

Съвременните строители на нова европейска България

bbДокато другите политици мрънкат, оплакват се, хленчат, плюят и правят "коалиция на омразата" между комунистите, Костов и ДПС или с две думи през цялото време политиканстват и приказват, в ГЕРБ работят. Спортната зала вече има редица събития само до края на годината. Метрото стартира през март-април 2012 година. Ам ТРАКИЯ и тя през 2012 година. Започват процедурите по СТРУМА и София-Калотина. С две думи Румяна Бъчварова беше безкрайно категорична и права!

Румяна Бъчварова - началник на политическия кабинет на премиера Борисов:

“Ние сме за строителство, за растеж, за развитие. А за какво са опозиционните партии? За разруха? За петорни и шесторни коалиции?”

петък, 17 юни 2011 г.

Кралска кръв от Ервин Олаф

Известният холандски фотограф Ервин Олаф се занимава с професионална фотография от 1996 г. насам. В списъка му с клиенти има добре познати марки като Levis, Diesel, Hennessey, Heineken, Nokia, Microsoft. Въпреки това, за разлика от бизнеса си като фотограф, той създава и провокативни проекти най-спорният, от които е поредица от снимки  "Blood Роял" през 2001 г. посветена на жертвите от насилствена смърт на членове от кралските семейства. Това е поредица от минималистични портрети на "бялото-на-бяло." Олаф е обвиняван в арогантност, тъй като на снимки на принцеса Даяна, на ръка на която можете да видите логото на самата машина, на която тя се разби, опитвайки да се скрие от фотографи.

5820104389_456bee45c4_z

1. Принцеса Диана, 1997 г.

Диана, принцеса на Уелс, родена Диана Франсис Спенсър. Между 1981 и 1996 година съпруга на принц Чарлз, наследник на британския престол. 31 Август, 1997 Даяна загива в колата(Мерцедес) си в Париж при катастрофа с любовника си Доди ал-Файед и шофьор Анри Пол. Причината за произшествието не е напълно ясно, има няколко версии .

5820665900_b406316163_z

2. Юлий Цезар, 44 АД.

Императорът Юлий Цезар - е роден по различна информация на 12 или юли 13 100 или 102 г. пр. Хр Римския държавник, политик, пълководец и писател. На 15-ти март, 44 пр.н.е. Цезар ръководи заседание на Сената. След което е бил убит. На тялото на императора били открити повече от четири рани.

5820666106_4538ecb833_z

3. Царица Александра, 1918.

Руската кралица Александра (по баща принцеса Виктория Алис Елена Луиз Беатрис Хесен-Дармщад, 6 юни 1872-17 юли 1918) - императрица на Русия, съпруга на Николай II (в 1894 г.). Четвъртата дъщеря на великия херцог на Хесен и Рейн, Луи IV и херцогинята Алис, внучка на кралица Виктория на Англия, застреляна от болшевиките заедно с цялото си семейство през 1918 година.

четвъртък, 16 юни 2011 г.

Ди Пресе: Българите сред най-работливите европейци

Българите са сред най-работливите европейци, става ясно от публикация на австрийския Ди Пресе, съдържаща сравнение на работните седмици в различните страни-членки на Евросъюза.

В България работниците се трудят средно по 40.5 часа на седмица, което е над средното за Общността - 39.3 часа седмично.

На първото място застават румънците - с работна седмица от 41.2 часа.

Германците работят по-малко - те заемат седмото място с 40.4 часа.

А най-малко се трудят финландците - 37.3 часа седмично.

От статистиката става още ясно, че в Германия има доста повече официални почивни дни, отколкото в България - 30 срещу 20. По средата е Австрия с 25 почивни дни.

Източник: Дойче веле

сряда, 15 юни 2011 г.

108 гигантски китайски инфраструктурни проекта, които ще променят света

Китай строи.  Стотици милиони китайци се местят в градовете и страната има силна нужда от нова инфраструктура. Строителството процъфтява. Списък от 108 супер проекта обикаля информационното пространство правейки реклама на Поднебесната империя – магистрали и скоростни влакове пресичащи континенти, мостове и километрови тунели свързващи Европа и Китай, електроцентрали … китайците са се хванали здраво за работа с амбицията да поведат човечеството през 21 век.

$44 BILLION: China is one out of 32 countries who signed an agreement for the construction of highways to span the continent and reach Europe

 

44-billion-china-is-one-out-of-32-countries-who-signed-an-agreement-for-the-construction-of-highways-to-span-the-continent-and-reach-europe

$6.5 BILLION: China is one out several countries that signed a contract to re-construct the ancient “Silk Road” linking China and India with Europe
Read more:

65-billion-china-is-one-out-several-countries-that-signed-a-contract-to-re-construct-the-ancient-silk-road-linking-china-and-india-with-europe

$16 BILLION: Hangzhou Bay Bridge is the world's longest cross-sea bridge project
Read more:

16-billion-hangzhou-bay-bridge-is-the-worlds-longest-cross-sea-bridge-project

вторник, 14 юни 2011 г.

Как историкът Арнолд Тойнби измисли Европейския съюз. Втората световна война е крайния етап в борбата между две идеи с обща основна цел: Обединена Европа

untitled

Основите на бъдещия Европейски съюз са положени през 20те и 30те години на миналия век в британската научна група "Чатъм хаус", ръководена от известния историк Арнолд Тойнби. Те се основават на марксизма, подоходния данък и премахването на суверенитета на държавите в Европа. През 90-те години на 20 век, в средите на Рокфелер, се появява идеята за раздробяване на сегашните страни влизащи в ЕС.

В книгата на британски историк Николас Хагер "Синдикат. История на Световното правителство "се описва как е възникнала идеята за европейска интеграция.

неделя, 12 юни 2011 г.

България е възлова стражева кула на крепостта Европа

Все повече и повече България ще се превръща в цел на емиграцията идваща от мюсюлманските държави. Трябва добре да се подготвим за това, да издигнем здрави стени, сигурна охрана и мобилни въоръжени сили способни да затворят турската сухопътна граница за 48 часа. Военноморските сили и Граничната морска полиция имат нужда от добре въоръжени бързоходни бойни единици способни да пазят крайбрежието ни от нежеланите гости. Това ще бъде новата роля на България в сигурността на ЕС.

България е възлова стражева кула на крепостта Европа

Все повече и повече България ще се превръща в цел на емиграцията идваща от мюсюлманските държави. Трябва добре да се подготвим за това, да издигнем здрави стени, сигурна охрана и мобилни въоръжени сили способни да затворят турската сухопътна граница за 48 часа. Военноморските сили и Граничната морска полиция имат нужда от добре въоръжени бързоходни бойни единици способни да пазят крайбрежието ни от нежеланите гости. Това ще бъде новата роля на България в сигурността на ЕС.